İl Genel Meclisi spor’u tartıştı
Erzurum İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantısında Erzurum´un spor faaliyetleri ile Gençlik ve Spor Komisyonu´nun raporu ele alındı. Erzurum İl Meclis Salonu´nda gerçekleştirilen toplantıda Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Hamza Deneri bir konuşma yaptı.
PALANDÖKEN YETERİNCE TANITAMADIK
Deneri yaptığı konuşmada, Palandöken´i yeterince tanıtamadıklarını ifade ederek, “Kayak, dünyada ve ülkemizde önemli bir spor dalıdır. Erzurum´un Palandöken dağı ile 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları´na ev sahipliği yapacaktır. Bazı dağlar vardır ki çevresindeki şehirlere hayat verirler. Nasıl ki Uludağ dediğimiz zaman Bursa´yı, Erciyes dediğimizde Kayseri´yi, Palandöken dediğimiz zamanda Erzurum´u hatırlıyoruz. Yalnız bütün Dünya Uludağ´ı, Kartalkaya´yı, Kartepe´yi bilirken, Palandöken´i biz fazla tanıyamadık ve tanıtamadık. 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları ile Palandöken´i Dünya´ya tanıtma fırsatı doğacaktır. Burada Erzurumluya, Erzurum´u sevenlere, birimlere, kurumlara, bütün siyasilere ve özellikle de Erzurum İl Genel Meclisi´ne büyük görevler düşmektedir.” dedi.
2011 HAZIRLIKLARI
Erzurum´da kış sporları için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´nün Alp Disiplinli Kayak Takımı´nı kurduğunu belirten Deneri şunları söyledi; “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan anlaşma ile özellikle 2011´ de Üniversite´de eğitim görebilecek liseli öğrenciler üzerinde duruluyor. Bu çerçevede daha önce Buz Hokeyi ve Kayakla Atlama takımlarını kuran Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bu kez de Alp Disiplinli Kayak Takımı´nı kurdu. Haftanın 4 günü Palandöken Kayak Merkezi´nde kayak kursu alan 40 öğrenci, her gün okul çıkışında servislerle Palandöken´e götürülüyor.”
PALANDÖKEN, MARKASI DÜNYA’YA AÇILMALI
Palandöken´deki kayak pistlerinin dünyanın en uzun ve dik kayak pistleri arasında yer aldığını vurgulayan Gençlik ve Spor Komisyon´u Başkanı Deneri, “Palandöken Kayak Merkezi´nin, en uzun pisti 13 kilometre, toplam pist uzunluğu 28 kilometredir. Yaklaşık 12 doğal pist var. Bu pistlerin her biri farklı zorluk seviyelerinde. En zoru, Uluslararası Kayak Federasyonu´ndan da tescilli olan Ejder Pisti´dir. Pistin zirvesi, 3125 metrededir. Başlangıç yeriyle varış noktası arasındaki yükseklik 1000 metre olan Palandöken´de slalom ve büyük slalom yarışmaları için 2 adet tescilli kayak pisti mevcuttur. Bunlar da Ejder Pisti ve Kapıkaya Pisti´dir." dedi.
NİMETİ İYİ DEĞERLENDİREBİLİYOR MUYUZ?
Palandöken´in özelliklerinden birinin ulaşım araçlarıyla kolay gelinebilmesi olduğunu söyleyen Hamza Deneri, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Palandöken´in özelliklerinden biri de uçak, otobüs, ya da trenden indiğinizde 20 dakika içerisinde pist ve otellere ulaşabiliyorsunuz. Çünkü Palandöken Kayak Merkezi Erzurum´a sadece 13 kilometre uzaklıkta. Bu yol en sert havalarda bile, her zaman ulaşıma açıktır. Hükümetimiz ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü´nün 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları için, 2007´de Palandöken ve Erzurum´un çeşitli yerlerinde yaptığı proje ve projelerin alt yapıları tamamlanmıştır. 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları için 2008´de yaklaşık 60 milyon YTL harcanmıştır. 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları alındıktan sonra bu yıl kayak sezonunun ilk iki ayında gelen yabancı turistlerde, geçen yıla oranla yüzde 20 artış olmuştur."
ERZURUMSPOR, PALANDÖKEN İLE ÖZDEŞLEŞMELİ
Erzurumspor´un Palandöken ile bütünleşmesinin sağlanmasını isteyen Deneri, konuşmasını şöyle noktaladı, “Eruzurmspor´un Palandöken ile bütünleşmesi Erzurumspor´a ayrı bir güzellik katacaktır. Erzurumspor denince akla Palandöken, Palandöken denince Erzurumspor gelmelidir. 2011´den önce Erzurumspor´un 1. Lig´e çıkması için herkesin maddi ve manevi desteği gerekmektedir. Erzurum, futbolda başarılı değil ama atletizmde Avrupa Şampiyon´u Telekomsporumuz var.”