AK Parti’nin ağır toplarından olan Abdullatif Şener’in, partisinden ayrıldıktan sonra kurduğu Türkiye Partisi, teşkilatlanma çalışmalarına devam ediyor. Erzurum’a ayrı bir önem veren ve aylardır il başkanını belirlemek için kurmaylarıyla çalışan Şener, yüzlerce isim üzerinde yapılan anket ve araştırmalar neticesinde aradığı ismi buldu. Siyasi arenada büyük merakla beklenen ve Türkiye Partisi’nin Erzurum İl Başkanlığı’na kimin getirileceği sorusu, Adem Sönmez’le cevaplandı.
ADEM SÖNMEZ İL BAŞKANLIĞINA GETİRİLECEK
Sönmezler A.Ş’nin Yönetim Kurulu Üyesi Erzurumlu İşadamı Adem Sönmez, Türkiye Partisi’nin Erzurum İl Başkanlığı’na getirildi. Ankara’ya davet edilerek kendisiyle görüşmeler yapılan Sönmez, kendisine teklif edilen Erzurum İl Başkanlığı görevini, büyük bir heyecan ve samimiyetle kabul ettiğini ifade etti. Adem Sönmez, “Ülkem ve şehrim için siyasi, ticari ve yatırım alanlında verilen görevi en iyi şekilde ifa etmek için gecemi gündüzüme katarak çalışacağım. Genç, dinamik ve karalı bir kadro oluşturup, Erzurum için hayırlı işlere imza atacağım.” dedi.
SÖNMEZ DEĞERLENDİRME YAPTI
Ülkenin, ekonomi başta olmak üzere dış politika ve içe dönük tutarsız bir yönetimin ellerinde bulunduğunu öne süren Sönmez, “Artık görev verildi, hazırladığımız tüm projeleri hayata geçirme zamanı gelmiştir. Cumhuriyetin temeli bu şehirde atıldı, meşale bu şehirde yakıldı. Temiz siyasetin, kararlı ve halkına hizmeti şiar edinmiş, ülkesi ve milleti için siyaset yapacak zihniyetin meşalesi de, Erzurum’da yanacaktır. Tüm ülkeye reel ve temiz siyasetin ışığını yansıtacağız.” diye konuştu.
SİYASETTE ALTERNATİFSİZLİK DÖNEMİ KAPANIYOR
Sönmez, Türkiye’de varolduğu ileri sürülen siyasi alternatifsizliğin, Türkiye Partisi sayesinde ortadan kalkacağını vurgulayarak, “Sayın Genel Başkanımız, Türkiye’deki siyasi arenaya taze kan getirecek olan Türkiye Partisi’nin meşalesinin Erzurum’dan yakılması talimatını verdi. Çünkü Erzurum, tarihi boyunca bu ülkenin hep sigortası ve giriş kapısı olmuştur. Siyaset tarihinde de böyle olmuştur. Erzurum’dan gücünü alan her siyasi hareket, Türkiye’nin tamamına şamil olmuş, milletin beklentileri bu şekilde yanıt bulmuştur. Türkiye’de var olan ancak bir türlü kabul edilmeyen siyasi istikrarsızlık, Türkiye Partisi sayesinde artık tarihe karışacaktır.” dedi.