YAVİ ŞANTİYE’YE DÖNDÜ
“Beldemiz bundan böyle mahrumiyetlerle değil, her türlü belediye hizmetlerinin verildiği modern bir yerleşim merkezi olarak anılacak.” diyen Yılmaz, belediyenin kısıtlı imkanlarını verimli kullanmak suretiyle hummalı bir çalışma temposu içerisine girdiklerini söyledi. Beldenin yolları başta olmak üzere, çeşmelerini de kapsayan tafsilatlı bir bakım ve onarım çalışması başlattıklarını açıklayan Başkan A. Halik Yılmaz, ayrıca bu yaz sezonu sonuna kadar beldenin gençlerine hizmet verecek bir spor kompleksi projelerinin olduğunu bildirdi.
BELDE TARİH DOKUSU ORTAYA ÇIKARILACAK
Yavi’nin tarihi geçmişinin çok eskilere dayandığına dikkati çeken Başkan Yılmaz, “Belde halkımıza vermeyi düşündüğümüz hizmetleri, öncelik sırasına göre ele aldık. Gerekli projeleri hazırladık; şu anda yürütülmesine kendi imkanlarımız doğrultusunda devam ettiğimiz çalışmaların dışında, projelendirdiğimiz ve onay beklediğimiz çalışmalarımız da bulunuyor.” diye konuştu.
YILMAZ: KAYNAKLARIN VERİMLİ KULLANIMI ÇOK ÖNEMLİ
Nüfusu yaklaşık 2 bini bulan Çat ilçesine bağlı Yavi Beldesi’nin, başta yolları olmak üzere çeşmelerin de içinde bulunduğu bir bakım ve onarım proje hazırladıklarını ve imkanlar ölçüsünde bu hizmetleri vermeye çalıştıklarını anlatan Belediye Başkanı Yılmaz, “Beldemizde, gençlerimize hizmet vermesi amacıyla kurmayı planladığımız bir spor kompleksi var. Bunu tamamlamak için belediyemizin mali imkanları yeterli olmayacak, fakat Allah’ın izniyle devletimizden alacağımız onayla, bu hizmeti de sezon sonuna kadar halkımızın hizmetine sunacağız.” şeklinde konuştu.
KISITLI BÜTÇEYLE VERİMLİ HİZMET
Bir belediyede, kaynakların verimli kullanımının çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Yılmaz, belediye bütçesinin çok kısıtlı olduğunu aktararak, buna rağmen hizmette çeşitliliği sağlayabilmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Yavi Belediyesi olarak, halkın hizmetine bir hamam ve bir de ekmek fırını sunmayı tasarladıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, “Hazırladığımız bu projeler, şu anda onay bekliyor. Devletimiz, belediyemize vereceği destekle, beldemizdeki insanların yeni hizmetlerle tanışmasına imkan sunmuş olacak. Bu bağlamda girişimlerimiz sürüyor. Projelerimizin her birini, alacağımız destekler doğrultusunda teker teker hayata geçireceğiz.” şeklinde konuştu.