ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kaymakam Çelik'ten Bahçecik istişaresi
Kaymakam Çelik'ten Bahçecik istişaresi
Eğilmez İtfaiye geleneğini paylaştı
Eğilmez İtfaiye geleneğini paylaştı
Erzurum’da 412 Gıda işletmesi denetlendi
Erzurum’da 412 Gıda işletmesi denetlendi
Erzurumspor 2. etap kamp çalışmalarını tamamladı
Erzurumspor 2. etap kamp çalışmalarını tamamladı
Trabzonspor’dan Erzurum'da 3. Taraftar buluşması
Trabzonspor’dan Erzurum'da 3. Taraftar buluşması
HABERLER>GUNCEL
2 Nisan 2007 Pazartesi - 00:00

Teknokent projesi start bekliyor

Atatürk Üniversitesi yerleşkesi içerisinde 2005’te kurulan Ata Teknokent, 60 dönüm üzerine kurulmasına rağmen, ihaledeki ekonomik sıkıntılar nedeniyle çalışmalara başlanılamıyor.

Teknokent projesi start bekliyor

Teknokent projesi start bekliyor Atatürk Üniversitesi yerleşkesi içerisinde 2005’te kurulan Ata Teknokent, 60 dönüm üzerine kurulmasına rağmen, ihaledeki ekonomik sıkıntılar nedeniyle çalışmalara başlanılamıyor. Atatürk Üniversitesi yerleşkesi içerisinde 2005’te kurulan Ata Teknokent, 60 dönüm üzerine kurulmasına rağmen, ihaledeki ekonomik sıkıntılar nedeniyle çalışmalara başlanılamıyor. Sadece Erzurum'a değil tüm Doğu Anadolu Bölgesine hizmet vermek amacıyla kurulan proje yazılım, haberleşme, enerji, elektronik, bölgesel tarım ürünleri alanında AR -GE projeleri yapacak firmaları desteklemeyi ve bu alanda çeşitli muafiyetleri içeriyor. 90 DÖNÜMLÜK EK ARAZİ VERİLDİ Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nin güney-batısı, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin güney tarafında yer alan Ata Teknokent’e Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile 90 dönümlük ek arazi tahsisi de söz konusu. Ata Teknokent idari binasının uygulamalı mimarı projeleri, altyapı projeleri, ısıtma-havalandırma, elektrik ve benzeri tesisat projeleri tamamlanan Ata Teknokent’in idari bina ve kuluçka merkezinin de temeli de atılmış durumda. PROJE KENT EKONOMİSİ AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİ Erzurum Ata Teknokent'in 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’na istinaden 11 Şubat 2005 tarihinde ve 2005/ 8499 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuş ve 5 Mart 2005 tarih ve 25746 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Kent ekonomisine önemli katkılar sağlayacak teknokent projesi ihaleye çıkmasına rağmen, ekonomik sıkıntılar nedeniyle çalışmalarda ilerleme kaydedilemiyor.. TEKNOKENT HANGİ SEKTÖRLERİ İLGİLENDİRİYOR Hazineye ait alanın 150 dönüme yapılacak teknokent projesinin faaliyet alanları şu sektörlerden oluşuyor; “Micro - Nano Chip teknoloji, Medikal sistemler (Biyomedikal, tıbbi cihaz üretemi), Biyoteknoloji (Diagnostik/ bio chip), Malzeme (Süper iletkenler), Enerji (Rüzgar ve güneş enerjisi), Yazılım, Tarım ürünleri üretimi. Ata Teknokent Hedefleri; Sanayi - üniversite işbirliğini geliştirmek ve sürekli kılmak. Bölgede teknolojik ve ekonomik altyapının gelişmesini sağlamak. Üretim sektörünün yenilikçi teknolojilere uyumuna katkı sağlamak. Yenilikçiliğin ürün geliştirme ve üretimde gelişmesini sağlamak ve ürün kalitesi ile standardını yükseltmek. Yenilikçi teknolojilerin ve bu teknolojilere yönelik bilgilerin gelişmesini sağlamak. Yerel potansiyellerden yararlanarak katma değeri yüksek üretim yapan yenilikçi şirketlerin oluşumunu ve gelişimi desteklemek. Nitelikli işgücünün istihdamını sağlamak”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Azerbaycan’da Ermeni soykırımı konferansı
Ermeniler'in 31 Mart 1918'de Azerbaycanlılar'a karşı yaptığı vahşetin ...
Öğrencilere Vergi Ödülü
Vergi Dairesi Başkanlığı fiş ve fatura toplamayı teşvik amacıyla ilköğretim ...
EN SICAK NİSAN AYINI 1997’DE YAŞADIK
Erzurum en sıcak Nisan ayı gününü 25 Nisan 1997’de 23.4 dereceyle ...
 
Türk Haber İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Özdemir:
“özelleştirme politikaları yeniden gözden geçirilmeli” Türk ...
Tarım sektörüne Halk Eğitim desteği
Olur Halk Eğitim Müdürü Kazım Özkan, ilçede hayvancılığı geliştirecek ...
SPORTİF ORGANİZASYONLARDA 2011’E YOĞUNLAŞMA
Kayseri'de 23 - 25 Mart tarihleri arasında düzenlenen Asım Kurt Kayak ...
 
‘Telekazık’ imza kampanyası
Tüketiciler Birliği Erzurum Şube Başkanı Tahir Aktürk, Türk Telekom'u, ...
BEBEKLER EMEKLEDİ, ANNELER TER DÖKTÜ
Erzurum'da düzenlenen bebek emekleme yarışmasında ilginç anlar yaşandı. ...
Ayşe Teyze, Erzurumlu hanımlarla buluşuyor
Ace reklamlarının Ayşe Teyze’si Ace Akıllı Kadınlar Kulübü’nü ...
 
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva