TARET PROJESİ SÜRÜYOR
Tarım Kredi Kooperatifleri vasıtasıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hayvancılığın geliştirilmesi ve yöre halkının refah düzeyinin arttırılması amacıyla 28 ilde uygulanan TARET Projesi’nin uygulanmasına son sürat devam ediliyor. Sözleşmeli Erkek Besi Sığırı Yetiştiriciliği şeklinde uygulanan proje kapsamında, bugüne kadar 2 milyon YTL kredi kullanıldığı bildirilirken, 3 bin adet besi sığırı ile katılım sağlandığı öğrenildi.
2 MİLYON YTL KREDİ KULLANDIRILDI
Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Müdürü Abdullah Damcı, 2 yıldır yürütülmesine devam edilen projeyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Damcı, “Üreticilerle sözleşmeli besicilik modeli çerçevesinde yürütülmekte olan ve bölgemizde bulunan beş il kapsamında olup, yetiştiricilere bugüne kadar 3 bin adet besi sığırı ile katılım sağlanmıştır. Yaklaşık 2 milyon YTL kredi kullandırılmıştır. Besiye alınan hayvanların ortalama canlı ağırlığı ise, 403.18 kilogramdır. Ortalama karkas ağırlığı da, 250 kilogram olarak gerçekleşmiştir.” diye konuştu.
TARIM KREDİNİN 43 BİN ORTAĞI VAR
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürü Damcı, kurumun Ağrı, Ardahan, Kars, Iğdır ve Erzurum olmak üzere 5 il, 50 ilçe ve belde olmak üzere 55 yerleşim merkezinde 43 bin 115 ortağının bulunduğunu kaydederek, “Kuruluşumuz, diğer ortak olmayan bölge illerimizde bulunan 135 binin üzerindeki çiftçilerin tarımsal faaliyetlerinde kullanmak üzere her türlü tarımsal girdileri ile ilgili ihtiyaçlarını sağlayarak üretimlerine katkıda bulunmayı, kooperatifçilik ilkeleri çerçevesinde dayanışmayı ve bölge tarımı ile ekonomisine hizmet etmeyi amaçlayan tarımsal bir kuruluştur.” dedi.
ÇİFTÇİLERE KAYNAK AKTARIMI
Damcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarım Kredi Kooperatiflerinde; hizmetlerin sürekliliğini sağlamak üzere, gerekli yatırımları gerçekleştirebilmek; çiftçilerimize kullanabilecekleri kredi kaynaklarını sağlamak; çalışanlarımızın ve toplumun ekonomik ve sosyal gelişmesine yardımcı olmak üzere, ana gaye tüm kaynakların akılcı kullanımını sağlayarak çalışmaktır. Çiftçilerimizin tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılamak, beklentilerine kalite ve istikrarla karşılık vermek, ortak çiftçilerimize sahip çıkmak ve her an yanlarında olmak görevi ile, ortaklarımızın gübre, bitki besleme, karma hayvan yemleri, tohumluk, fide, fidan, traktör, toprak işleme makinaları , ekim ve dikim makinaları, hasat ve harman makinaları, tahmil tahliye makinaları, bitki koruma makinaları, diğer tarım makinaları, motorin, büyük ve küçük baş hayvanlar, tüketim malları ve diğer tüketim emtialarını üreticilerin hizmetine sunmaktadır.”