PALANDÖKEN DEVLET HASTANESİ’NDEN ÖNEMLİ ATILIM
Erkeklerin korkulu rüyası prostat hastalıklarını, radyofrekans enerjisi ile buharlaştırma yöntemi, Erzurum Palandöken Devlet Hastanesi’nde uygulanmaya başlandı.
Prostat tedavisinde kansız ameliyat dönemi başlatan Palandöken Devlet Hastanesi, prostat hastalarını kısa sürede sağlığına kavuşturuyor.
PDH Üroloji Uzmanı Dr. Özgür Oruç, Plazmakinetik cihazı sayesinde, prostat ameliyatlarında uygulanan riskli ameliyat yöntemlerinin artık sona erdiğini söyledi.
Bu tedavi yönteminin, Doğu Anadolu Bölgesi’de bulunan devlet hastanelerinde bir ilk olduğunu anlatan Oruç, plazmakinetik cihazının diğer ameliyat yöntemlerinin taşıdığı olumsuz riskleritümüyle ortadan kaldırdığını kaydetti.
GİZLİ KANSER RİSKİ ORTADAN KALDIRILIYOR
“Plazmakinetik prostat buharlaştırma cihazı sayesinde, vücut kimyasını bozmadan, kalp durması ve kanama tehlikesi oluşturmadan hastaları kısa sürede sağlığına kavuşturuyor” diyen Üroloji Uzmanı Dr. Oruç, "Hasta vücudundan elektrik akımı geçmediğinden dolayı lazer cihazları gibi yanık oluşturmuyor. Patoloji muayenesi için doku alınmasına imkan verir, böylece gizli kanser olasılığı ortadan kalkıyor. Ameliyat olan hastalar 3 gün içinde taburcu ediliyor" dedi.
AMELİYATLARI TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÜROLOG ORUÇ YAPIYOR
Türk Üroloji Yeterlilik (TÜR) sınavlarında Türkiye birincisi olan Oruç, Erzurum Palandöken Devlet Hastanesi’nde uygulanmaya başlanan yeni ameliyet yöntemiyle bugüne kadar bin kişiyi sağlığına kavuşturduklarını anlatarak, “Yeni yöntem, tıkanmış olan damarlardaki maddeleri buharlaşma yöntemiyle ortadan kaldırıyor. Prostat hastaları böylece kansız bir müdahale sonucunda bu rahatsızlıklarından anında kurtulabiliyor. Hastalarımızı, ameliyattan sonra en fazla 3 gün müşahade altında bulunduruyor, ardından taburcu ediyoruz. Hele hele bu yöntemin, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk defa bir devlet hastanesinde uygulanıyor oluşu, vatandaşlara verilen sağlık hizmetlerinin kalite kazanmış olduğunun göstergesidir” diye konuştu.
PROSTAT OLMA YAŞI
Öte yandan 50 yaşın üzerindeki tüm erkeklerin yarısında bu prostat hastalığının olduğunu bildiren Oruç, prostat hastalığının belirtilerini şöyle sıraladı: "Sık sık idrara çıkma veya gece idrara kalkma, idrar yaparken zorlanma, sızı, yanma, çatallanma veya ıkınarak idrar yapma, mesanenin tam boşalmadığı hissi, idrar damlaması veya idrar kaçırma, aniden idrara çıkma gereksinimi gibi oldukça geniş ve hastanın sosyal yaşamını etkileyen şikayetlere yol açmaktadır."