ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
DAP BKİ’den besicilere destek
DAP BKİ’den besicilere destek
FETÖ operasyonunda şok detaylar
FETÖ operasyonunda şok detaylar
Doğu Anadolu Doğa Harikaları - 7 Sarı Gelin Şelalesi
Doğu Anadolu Doğa Harikaları - 7 Sarı Gelin Şelalesi
Doğu Anadolu Doğa Harikaları - 6 Başkale Travertenleri
Doğu Anadolu Doğa Harikaları - 6 Başkale Travertenleri
Üniversite öğrencileri Gazze için yürüdü
Üniversite öğrencileri Gazze için yürüdü
HABERLER>GUNCEL
4 Nisan 2008 Cuma - 00:00

Sosyal güvenlik haftası başlıyor

Sosyal Güvenlik İl Müdür Vekili Hulusi Bumin, sosyal güvenlik haftasının 7 ila 13 Nisan tarihleri arasında kutlanacağın belirterek, etkinliklerin bu yıl ilk defa gerçekleştirileceğini kaydetti.

Sosyal güvenlik haftası başlıyor

Sosyal güvenlik haftası başlıyor Sosyal Güvenlik İl Müdür Vekili Hulusi Bumin, sosyal güvenlik haftasının 7 ila 13 Nisan tarihleri arasında kutlanacağın belirterek, etkinliklerin bu yıl ilk defa gerçekleştirileceğini kaydetti. Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Erzurum da değişik etkinlikler düzenleneceğini belirten Bumin, hafta ile sosyal güvenlik bilincini artırmayı planladıklarını ifade etti. BORCU OLMAYANLARA ÖDÜL Hafta dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Bumin, “ Erzurum da bu yıl ilk defa yapacağımız etkinlikler kapsamında ziyaretler düzenleyeceğiz. Basın yayın organlarında bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Sosyal güvenlikte pirim borcu olmayan ve çok sayıda eleman istihdam eden işverenler ödüllendirilecek. Amacımız sosyal güvenlik konusundaki bilincini artırmak, çalışmalarımız bu doğrultuda sürdürüyoruz” diye konuştu. HİZMET BİNASI HAZIRLANIYOR SGK yeni hizmet binasının yaz aylarında faaliyete gireceğini belirten Bumin,:" Yeni düzenleme ile sosyal güvenlikte köklü düzenlemeler kaydedildi Erzurum da yeni hizmet binamız, yaz aylarında faaliyete geçecek. Kurum çalışmalarımız etkin bir şekilde devam ediyor.Bunu gerçekleştirmek amacıyla öncelikle fiziki alt yapı ve otomasyon alt yapı çalışmalarının gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu konularda merkezden yürütülen çalışmalar taşra birimlerinde de gerçekleştirilerek her kademede aralıksız devam edecektir. Bugün geldiğimiz noktada gelişmiş ülkelerle kıyaslandığı zaman sosyal güvenlik sistemimizin aktüeryal dengelerinin bozuk olduğunu görüyoruz” dedi. EMEKLİ SAYISI AB ülkelerinin sosyal güvenlik pirim profiline ilişkin açıklamalarda bulunan Bumin, “ Avrupa Birliği ülkelerinde ortalama 4 çalışana bir emekli düşmesi sistemin sürdürülebilirliği açısından eşik değer görünürken bizde ise oran 2’ye 1’in de altındadır. Bu yapıyı uzun vadede sürdürmemiz mümkün değildir. Bu olumsuzluğa rağmen yapılan araştırmalara göre Türkiye’de 7 çalışana 1 emekli düşecek kadar bir potansiyel mevcut olması, geleceğe güvenle bakmamızı sağlamaktadır. 2007 sonu itibariyle yaklaşık 25 milyar YTL sosyal güvenlik açığı da dikkate alındığında önümüzdeki süreçte çok yoğun bir çalışma yapılması gereği ortaya çıkmaktadır. 2007 yılı sonu itibariyle prim gelirlerimiz toplamı 42 milyon 573 bin YTL iken emekli aylığı ödemelerimiz toplamı 52 milyon 311 bin YTL olarak gerçekleşmiştir. Bu da prim gelirlerimiz ile emekli aylıklarının ancak yüzde 81’inin karşılanabildiğini göstermektedir." Dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekonomi, İstikrar İstiyor
Türkiye Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Birliği Erzurum Şube Başkanı Hüseyin ...
Çiftçiye 2007 Yılı Destekleme Primi...
Erzurum'da 2007 yılında üretilen bazı ürünlere destekleme pirimi ödeneceği bildirildi.
SSK’lı Sayısı Artıyor
Erzurum’daki SSKlı sayısına ilişkin son veriler açıklaıdı.
 
SP Narman İlçe Başkanlığı’na Akpınar Seçildi
Saadet Partisi (SP) Narman İlçe Kongresi yapıldı. Kongrede Narman İlçe ...
EDT, Kırmızı Şapkalı Kurt’u sahneliyor
Erzurum Devlet Tiyatrosunda (EDT) ''Tehlikeli Saplantı'' ve ''Kırmızı ...
Erzurum’da Motif Bankası Kuruldu
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Halı Kilim ve Eski Kumaş ...
 
OKS'ye Başvurular Arttı
Milli Eğitim Bakanlığınca bu yıl son kez yapılacak Ortaöğretim Kurumları ...
MYO “Sevgi Çiçeği” Dağıttı
Erzurum Meslek Yüksek Okulu Sağlık Programları Bölümü birinci sınıf öğrencileri ...
Palandöken Sezonu Kapattı
Palandöken Kayak Merkezi'nde pistlerdeki kar kalınlığının yetersiz olması ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kör ölür badem gözlü olur!
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva