EDT, Kırmızı Şapkalı Kurt’u sahneliyor
Erzurum Devlet Tiyatrosunda (EDT) ''Tehlikeli Saplantı'' ve ''Kırmızı Şapkalı Kurt'' adlı oyunlar sahneleniyor. Norman Crisp'in yazdığı, Dürrin Tünç'ün çevirdiği, Akif Yeşilkaya'nın yönettiği ''Tehlikeli Saplantı'' adlı oyun, bugün saat 19.30'da, 5 Nisanda saat 14.00 ve 19.00'da izlenebilecek. Oyun dün de sahneye konulmuştu.
OYUNUN KURGUSU
''Aldatmayı'' konu alan ve ''Yüzleşme'' odağında kurgulanan oyunda, Fulya Koçak, Burak Altay, Kuvvet Yurdakul rol alıyor. ''Kırmızı Şapkalı Kurt'' adlı çocuk oyunu da 6 Nisan Pazar günü saat 14.00'de izlenebilecek. Hakan Güven'nin yazdığı İlkay Akdağlı'nın yönettiği oyunda, Gökhan Kocaoğlu, İrfan Kılınç, Ergin Özdemir, Zeynep Nutku, Sezai Yılmaz, Taner Köse, Mehtap Gündoğdu, Derya Şener, Gözde Kılınç rol alıyor.
VDT, “KIRKINDAN SONRA”
Van Devlet Tiyatrosu, (VDT), ''Kırkından Sonra'' adlı oyunu sahneleyecek.
Alfonsa Paso'nun yazdığı, Defne Yalnız'ın yönettiği, dekoru Sertel Çetinel'e, kostümü Medine Yavuz'a ait oyunda, eşleri öldükten sonra yaşama küsen iki kişinin, doktor muayenehanesinde karşılaşmaları ve aşk kapısının yeniden aralanması konu ediliyor.
VDT oyuncularından Süleyman Atanısev, Deniz Keyf, Murat Özben, Eda Aydınlı, Cem Zeynel Kılıç, İpek Atagün, Nazlı Uğurtaş ve Nedim Salman'ın rol aldığı oyun, perşembe, cuma ve cumartesi günleri tiyatroseverlerle buluşacak.