ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor için play-off vakti
Erzurumspor için play-off vakti
Gürsel'den playoff açıklaması
Gürsel'den playoff açıklaması
Türk: Zor günlerden geçiyoruz
Türk: Zor günlerden geçiyoruz
'Erzurumspor'u hak ettiği yere çıkartmak istiyoruz'
'Erzurumspor'u hak ettiği yere çıkartmak istiyoruz'
Play-Off programı açıklandı.
Play-Off programı açıklandı.
HABERLER>GUNCEL
19 Ağustos 2009 Çarşamba - 04:48

Sakalıkesik’te “Tarla Günü”

Erzurum İlinde Tritikale Tarımının Tanıtımı ve Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında, Sakalıkesik Mahallesi’nde ‘Tarla Günü’ tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. ETB tarafından yürütülen ‘Erzurum İlinde Tritikale Tarımının Tanıtımı ve Yaygınlaştırılması Projesi’ çalışmalarının aralıksız biçimde sürdürüleceği bildirildi.

Sakalıkesik’te “Tarla Günü”

Erzurum İlinde Tritikale Tarımının Tanıtımı ve Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında, Sakalıkesik Mahallesi’nde ‘Tarla Günü’ tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Erzurum Ticaret Borsası (ETB) tarafından yürütülen ‘Erzurum İlinde Tritikale Tarımının Tanıtımı ve Yaygınlaştırılması Projesi’ çalışmaları son sürat devam ediyor.
ETB’DEN TRİTİKALE TANITIMI
Proje çerçevesinde Palandöken ilçesine bağlı Sakalıkesik Mahallesi’nde ‘Tarla Günü’ tanıtım programı düzenlenirken, etkinliğe katılanlara, tritikale bitkisi hakkında bilgiler aktarıldı. Tanıtım toplantısına, Palandöken Kaymakamlığı’na vekalet eden Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, Palandöken İlçe Tarım Müdürü Metin Hanoğlu ve Erzurum Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Aynur Babagil katılırken, programın açılış konuşmasını İlçe Tarım Müdürü Metin Hanoğlu yaptı.
TRİTİKALE’NİN BÖLGE İÇİN ÖNEMİ
Tritikale bitkisinin, dünya nüfusunun gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirildiğini belirterek, bu bitkinin melezleme yoluyla elde edildiğini kaydetti. Ana bitki olarak buğday, baba bitki olarak ta çavdar kullanılarak gerçekleştirilen melezleme sonucunda tritikale bitkisinin elde edildiğini anlatan Hanoğlu, “Tritikalenin kıraç, marjinal alanlara adaptasyonu soğuk, asitli, tuzlu topraklarda yetişebilme özelliği çavdardan gelmektedir. Buğday ile arpanın verimli ve kaliteli yetişmediği tarla koşullarında tritikale yüksek verim potansiyeline sahiptir.” diye konuştu. 
TRİTİKALE, PROTEİN DEPOSU…
Konuşmaların ardından Sakalıkesik Mahallesi’ndeki 10 dekarlık kırsal alanda ekimi yapılan tritikale bitkisini toprakta inceleyen protokol, Erzurum Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Aynur Babagil tarafından bilgilendirildi. Aynur Babagil, ‘Erzurum İlinde Tritikale Tarımının Tanıtımı ve Yaygınlaştırılması Projesi’nin, Ticaret Borsası tarafından uygulandığını belirterek, 2007 yılının Ekim ayında sona eren projenin sürdürülebilirliğine de büyük önem verildiğini dile getirdi.
YÜKSEK VERİM
Babagil, “Buğday ve çavdar dekara 200 ile 250 kilogram tane verimi verirken, tritikale bitkisi dekara 400 ile 500 kilogram arasında tane veriyor. Bu bitki özellikle yem bitkisi olarak kanatlıların beslenmesinde yaygın olarak kullanılmakta ve protein değeri buğday, arpa ve mısıra eş değerdir. Yöremizde özellikle hayvancılığın gelişmesinde büyük katkılar sağlayacak bu bitkinin yaygınlaştırılması için bütün sivil toplum kuruluşlarının desteklerini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Tritikale bitkisinin ekildi 10 dekarlık alanda incelemelerde bulunan Yakutiye Kaymakamı ve Palandöken Kaymakam Vekili Yüksel Çelik, tarımsal çeşitliliğin artırılması ve yeni türler elde edilmesi yönündeki çalışmaların takdire şayan olduğunu belirterek, bu çalışmaya hamilik yapan Erzurum Ticaret Borsası’nı kutladığını söyledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Talat Dündar [email protected] 19 Ağustos 2009 Çarşamba 20:55

Mesleğim değildir ama umarım Kİ genleri ile oynanmış veya bizde deneme tahtası olmasın. Hani geçmişte okullar da verdikleri süt tozu gibi

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TCDD’de ramazan düzenlemesi
TCDD Erzurum Gar Müdürlüğü yetkilileri her yıl Ramazan ayında yolcu yoğunluğunun ...
Fırınlara Ramazan denetimi
Palandöken Belediye zabıta ekipleri, ilçede bulunan 25 fırına sabahın ...
Türkiye'nin Deprem Gerçeği
Dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinde yer alan Türkiye, 1900 ...
 
Valiler, Edirne'de buluştu
Vilayetler Hizmet Birliği Başkanlığı Encümen ve Vilayetler Turizm ve Ticaret ...
“Yardım duyguları istismar edilmemeli”
Erzurum Müftü Vekili Yazıcı, Ramazan ayının gelmesi ve manevi hassasiyetlerin ...
“Erzurum, Ramazan’da bir başka güzel”
GAMZE İSPİRLİ/ERVAK Yönetim Kurulu Başkanı Güzel, esnafın ramazana yakışır ...
 
Ulaşım’da Ramazan düzenlemesi
GHA/Erzurum Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Ata, Ramazan ayı dolayısıyla ...
Pasinler Kalesi tarihi imajına kavuşuyor
Pasinler Belediye Başkanı Sertoğlu ilçenin tarihi ve kültürel mirası olan ...
Bu da Peynir rekoru
Sarıkamış ilçesine bağlı Çatak köyünde kazanlarda yapılan 40 metrelik ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva