ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Valiliği’nden YKS önlemleri
Erzurum Valiliği’nden YKS önlemleri
Erzurum ASHM'den Aile Yılı etkinliği
Erzurum ASHM'den Aile Yılı etkinliği
5 göçmen kaçakçısı tutuklandı
5 göçmen kaçakçısı tutuklandı
Tarihi Dumlupınar'da karne etkinliği
Tarihi Dumlupınar'da karne etkinliği
Engelsiz Yaz Okulu başlıyor
Engelsiz Yaz Okulu başlıyor
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
29 Mart 2011 Salı - 08:46

Pasinler’de Kuran-ı Kerim Ziyafeti

Pasinler İlçe Müftülüğünün geleneksel olarak her yıl düzenlediği 1001 Hatim ve Kuran-ı Kerim tilavet programı ilçe kapalı spor salonunda büyük bir katılımla yapıldı. Pasinler kapalı spor salonunda İlçe Müftülüğü tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ve 1001 Hatim Duası programı 3 bin kişinin katılımıyla yapıldı.

Pasinler’de Kuran-ı Kerim Ziyafeti

ERZURUM gazetesi
Pasinler İlçe Müftülüğünün geleneksel olarak her yıl düzenlediği 1001 Hatim ve Kuran-ı Kerim tilavet programı ilçe kapalı spor salonunda büyük bir katılımla yapıldı.
Pasinler kapalı spor salonunda İlçe Müftülüğü tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ve 1001 Hatim Duası programı 3 bin kişinin katılımıyla yapıldı.
YAZICI’NIN SUNUMU
Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, Diyanet İşleri Başkanlığının 87. kuruluş yıldönümüne de rast gelen bu programın İlçe Müftülüğünce önceleri sadece Binbir hatim duası olarak yapıldığını geçen yıl birincisini başlattıkları Kuran-ı Kerim ziyafetinin bu yıl ikincisini düzenlediklerini söyledi.
Müftü Yazıcı, Kuran-ı Kerim gönüllere rahmet, mağfiret doldurduğunu, herkesin evinde, camide ve her yerde bol bol Kuran-ı Kerim okuması gerektiğini, düzenlemiş oldukları programa katılan herkese teşekkür ettiğini ifade etti.
KURAN BÜLBÜLLERİ MEST ETTİ
İlçe kapalı spor salonunda düzenlenen Binbir Hatim Duası ve Kur'an Ziyafeti programında, daha sonra Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma kapsamında uluslararası yarışmalarda dereceye giren hafızlardan 2004 yılı Dünya 1. Mustafa Kızılcaoğlu, 2010 yılı Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Dünya 1. Ali Tel, İstanbul Eyüp Sultan Cami İmamı Metin Çakar, Kur'an-ı Kerim'den çeşitli sureler okudular.
Kuran-ı Kerim Tilaveti programında ayrıca Ali Tel, Metin Çakar ve Mustafa Kızılca okudukları Ezan-ı Muhammed iyeyle programı izlemeye gelen misafirlere duygulu anlar yaşattılar.
Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Eski Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Yusuf Atlaş, İl Müftü Yardımcısı Osman Yazıcı, İl Müftülüğü Kuran Kursları Müdürü Köksal Durdu, Yakutiye Müftüsü Dr. İhsan İlham, Uzundere Müftüsü Kadir Koçak, Tortum Müftüsü Celal Büyük, İspir Müftüsü Yavuz Koçak, Hınıs Müftüsü Mehmet Ali Bal, Çat Müftüsü Mehmet Şirin Ayış, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, ilçede bulunan bürokratlar ve 3 bine yakın vatandaşlar katıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kitaba hizmet kutsaldır’
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kitaba ve kütüphaneye yapılan ...
Kütüphaneler Kültür Merkezi’ne dönüşecek
Erzurum'da 47. Kütüphane Haftası, düzenlenen törenle kutlandı.
EDT, Özgürlüğün Bedeli’ne hazır
Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda (EDT), Emmanuel Robles'in yazdığı Yunus Emre ...
 
Bar tarih mi olacak?
Erzurum Halk Oyunları ve Türküleri Derneği Başkanı Cahit Alparmak, “Yeni ...
‘Tarihe Sığmayan Destan: Çanakkale’
KKEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gündüz, “Kutsal topraklardan sonra bir de ...
Emre Aydın hayranlarıyla buluştu
Erzurum'da düzenlenen konserde sahne alan pop sanatçısı Emre Aydın, seslendirdiği ...
 
EDT Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutladı
27 Mart Dünya Tiyatro Günü, bugün Türkiye'nin dört bir yanındaki tiyatro ...
Ahşap Konak galası ilgi gördü
Erzurum’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıldönümü nedeniyle Palandöken ...
Kafkasyalı Nevruz’u anlattı
Güneş Vakfı tarafından geleneksel olarak düzenlenen Cuma konferanslarının ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yirmi Yolun Hikâyesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Adalet Meydanından Ekran Çağına
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yolun açık olsun ASELSAN
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva