Palandöken Belediye Başkanı Birdal:
“2011 Erzurum Başbakanın desteği ile alınmıştır”
Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, 2011 Üniversite Kış oyunlarının Erzurum’a verilmesinin sevindirici olduğunu belirterek, “2011 Erzurum’un. Başbakanın desteği ile alınmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
GURUR, ERZURUM’UNDUR
Birdal, 2011 üniversite Kış Oyunlarına adaylık süreci içerisinde olsun, karar verileceği güne kadar Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın büyük katkısının olduğunu söyledi.
Başbakan yardımcısı Mehmet Ali Şahin olmak üzere Sağlık Bakanının, Erzurum Milletvekillerinin, Erzurum Valisi’nin, Büyükşehir belediye Başkanının, Atatürk Üniversite Rektörünün, Sivil Toplum Temsilcilerinin, ulusal ve yerel medya mensuplarının ve misafirperverliği ile Erzurum halkının çok büyük etkisinin olduğunun altını çizen Birdal, “Bu olay bütün Erzurum’undur. Tek başına hiç kimse bir şey ifade etmez” dedi.
ERZURUM ALTIN DÖNEME GİRİYOR
Bundan sonra yapılacak işin kimseyi dışlamadan nelerin yapılacağını oturup konuşmak olduğunun altını çizen Birdal, şunları söyledi: “Kış oyunları öncesi 2 milyar dolar şehre yatırım yapılacak Bu iş şehir üzerine çöreklenmiş olan kötümserliği iyimserliğe çevirecektir. Erzurum silkinecek, canlanacak ve kendine gelecektir. Tekrar ifade ediyorum, Başta Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Erzurum’a ve bölgeye bakışının her zaman sıcak olduğunun altını her defasında çizmişizdir. İşte örneği 2011 üniversite kış oyunları. Her türlü fedakarlıkta bulunmuştur Başbakanımız. Maddi ve manevi her türlü desteği Erzurum için vermiştir. Yerel yönetici olarak şehrimize verdiği destekten dolayı Başbakanımıza belde halkı adına, Erzurumlular adına teşekkür ediyorum. Ayrıca Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet Ali Şahin’e, Sağlık Bakanımız Prof Dr. Recep Akdağ’a, milletvekillerimize ve Torino heyetinde olanlara da teşekkür ediyorum. Büyük çaba ve gayret verilmiştir. Çalışılmıştır ve başarı alınmıştır. Yani Erzurum kazanmıştır.
2011 Erzurum’un önünü açacaktır. Ben 2011’i fişek olarak niteliyorum. Bundan sonra atılacak her adımın arkasında 2011 in birlikteliği, azmi söz konusu olacaktır.
Bir hayal gerçek olmuştur. Erzurum için, Doğu için, Bölgenin kalkınması anlamında kurulan bir hayal gerçekleştirilmiştir. Erzurum artık dünya kenti olma yolunda adımını atmıştır. Kış oyunları kış olimpiyatlarını da beraberinde getirecektir. Şehrimize, halkımıza bölgemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun”