ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor rakip tanımıyor: 0 - 1
Erzurumspor rakip tanımıyor: 0 - 1
Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu toplandı
Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu toplandı
ATAUNİV ADEB'den 'Helezon: Karmaşık Duygular' projesi
ATAUNİV ADEB'den 'Helezon: Karmaşık Duygular' projesi
DAGC'de Basın Meslek Yasası gündemi
DAGC'de Basın Meslek Yasası gündemi
Bakan Çiftçi'ye sportif vefa
Bakan Çiftçi'ye sportif vefa
HABERLER>GUNCEL
12 Mayıs 2008 Pazartesi - 00:00

PANİK ATAK, ÖSS ADAYLARINI DA TEHDİT EDİYOR

Çağın korkulu hastalığı olan Panik atak, ÖSS sınavına hazırlanan öğrencileri de tehdit etmeye başladı.

PANİK ATAK, ÖSS ADAYLARINI DA TEHDİT EDİYOR

PANİK ATAK, ÖSS ADAYLARINI DA TEHDİT EDİYOR Çağın korkulu hastalığı olan Panik atak, ÖSS sınavına hazırlanan öğrencileri de tehdit etmeye başladı. Erzurum Numune Hastanesi Psikiyatri Kliniği’nde görevli Uzman Dr. Ahmet Bülent Yazıcı, Panik atak hastalığının son 3-4 yıldır önemli ölçüde arttığını söyledi. UZMAN YAZICI’DAN DEĞERLENDİRME Panik atak hastalığının, aniden ortaya çıkan yoğun korku, sıkıntı ve endişe nöbeti olduğunu kaydeden Yazıcı, “Bu nöbet şiddetli olarak genellikle 10-30 dakika arası sürer ve sonra yavaş yavaş şiddeti düşer. Panik atak nöbeti yaşayan kişi çok kötü birşey olacağı veya öleceği hissine kapılır. Kendisini kurtaracak birisi veya bir sağlık kuruluşu arar. Genellikle bir sağlık kuruluşuna giden hasta psikolojik olarak rahatlama hisseder.” dedi. AŞIRI KAYGI ÖSS’DE BAŞARIYI ENGELLİYOR Aşırı endişe ve kaygının, Panik atak hastalığını tetikleyeceğini vurgulayan Yazıcı, özellikle üniversiteye hazırlanan gençlerin, çok dikkatli olmaları uyarısında bulundu. ÖSS’ye hazırlanan öğrencilerin çeşitli endişeler taşıdıkları için bu hastalığa yakalanma ihtimallerinin daha fazla olduğunu vurgulayan Yazıcı, “ ÖSS’ye hazırlanan öğrenciler, ‘ sınavı kazanamazsam ailem beni artık sevmez‘, ‘sınavı kazanamazsam herkes bana güler’ gibi endişeler taşımaktadır. Bu kaygı ve endişeler, Panik atak hastalığının ortaya çıkmasında etkili olur” diye konuştu. YAZICI, PANİK ATAK HASTALIĞININ BELİRTİLERİNİ SIRALADI Panik atak hastalığının belirtilerini, çarpıntı, kalp atışlarını duyumsama, göğüste basınç bazen sol kola yayılan ağrı ve uyuşmalar, terleme, titreme-sarsılma-itilme hissi, boğulma ve nefes alamama hali ve soluğun kesilmesi şeklinde sıralayan Dr.Yazıcı, “Belirtiler bununla da kalmamaktadır. Göğüste daralma, sıkışma, ağrı duyumsama, bulantı, karında ağrı, şişkinlik, gaz oluşması, bazen mideden başlayıp boğaza doğru yayılan kalkışma rahatsızlık hali, baş dönmesi, sersemlik hissi, düşecekmiş ya da bayılacakmış gibi olma hali de, bu hastalığın en önemli belirtileri arasındadır. Aşırı kaygı ve endişe duyulması nedeniyle ortaya çıkan bu belirtiler, kişinin Panik atak sürecine girdiğini gösterir. Aşırı kaygılanma, üniversiteye hazırlanan öğrencilerde daha fazla olduğu için bu hastalığa yakalanma ihtimalleri daha fazladır” şeklinde konuştu. ÇEVRESEL ETKİLER Panik atak hastalığının ortaya çıkmasında çevresel nedenlerin yanında, mevsimsel ve yaşamda karşılaşılan olumsuz hadiselerin etkili olduğunu dile getirerek, hastalığın, ölüm ve çıldırma korkusu şeklinde seyrettiğini ifade etti. Yazıcı, hastalığın hem ilaç, hem de terapi şeklinde tedavi edilebildiğini anlatarak, tedavi süresinin, hastanın çabasına göre değişeceğini sözlerine ekledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BASTON GÖRME ENGELLİLERDEN “ENGELSİZ YARINLAR” PROJESİ
Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği, “Gören İl Bilgi Bahçesi” ...
MÜZELER HAFTASI BAŞLIYOR
18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Müzeler Haftası’nda, ...
HEMŞİRELER GÜNÜ BİR DİZİ ETKİNLİKLE KUTLANACAK
12 Mayıs Hemşireler Günü sebebiyle bir dizi etkinlik düzenlendi.
 
ERZURUMLU ATLET ALICI, TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK
Avrupa ve Balkan Şampiyonu milli atlet Yusuf Alıcı, Ukrayna'da yapılacak ...
TÜRKİYE KAMU-SEN'İN GIDA FİYATI ARAŞTIRMASI
Türkiye Kamu-Sen, kuru fasulyenin fiyatı bir yılda yüzde 48.46, pirincin ...
ÖSS VE OKS ÖNCESİ PSİKİYATRİST TAVSİYELERİ
Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arif Verimli, ...
 
ÖSS VE OKS ÖNCESİ PSİKİYATRİST TAVSİYELERİ
Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arif Verimli, ...
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SPOR ŞENLİKLERİ BAŞLADI
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü Sağlık kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı ...
CİRİT'TE BAYAN HAKEM DAMGASI
Erkek sporu olarak bilinen Ata sporu cirite bayan eli de değmeye başladı.
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Gücün Direnişi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Şampiyonuz inşaallah!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Din Ateşe Verildiğinde
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya Bir Eşiğin Üzerinde
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva