ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da siber suç operasyonu
Erzurum’da siber suç operasyonu
Kahkaha Terapisiyle Kanser Hastalarına Moral
Kahkaha Terapisiyle Kanser Hastalarına Moral
PFDK’dan bir ceza da Başkan Dal’a
PFDK’dan bir ceza da Başkan Dal’a
Yılda 1 milyon fide üretiyorlar
Yılda 1 milyon fide üretiyorlar
Yakutiye’de yangın
Yakutiye’de yangın
HABERLER>GUNCEL
12 Mayıs 2008 Pazartesi - 00:00

BASTON GÖRME ENGELLİLERDEN “ENGELSİZ YARINLAR” PROJESİ

Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği, “Gören İl Bilgi Bahçesi” projesinin ardından şimdi de “Engelsiz Yarınlar” adlı bir projeyi uygulama hazırlığına koyuldu.

BASTON GÖRME ENGELLİLERDEN “ENGELSİZ YARINLAR” PROJESİ

BASTON GÖRME ENGELLİLERDEN “ENGELSİZ YARINLAR” PROJESİ Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği, “Gören İl Bilgi Bahçesi” projesinin ardından şimdi de “Engelsiz Yarınlar” adlı bir projeyi uygulama hazırlığına koyuldu. Avrupa Birliği (AB) hibe fonu kapsamında hazırlanan 33 bin Avro’luk proje çerçevesinde, 60 görme engelliye kişisel gelişim ve diksiyon eğitimi verilecek. TOPLUMDAN SOYUTLANMA SORUNU Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu, fiziksel engellilerin en büyük sorunlarının, toplumsal hayattan soyutlanmak olduğunu söyleyerek, proje kapsamında verilecek olan eğitimin, engellilerin toplum içinde kendilerini ifade edebilmelerine ve özgüven kazanmalarına imkan sağlayacağını kaydetti. 60 ENGELLİ İÇİN EĞİTİM PROJESİ Kocaoğlu, hazırlayın Merkezi İhale ve Finans Birimi’ne sundukları projenin, kabul edilmesine kesin gözüyle baktıklarını belirterek, “60 engellinin eğitilmesini amaçlayan projemiz, şu anda değerlendirme sürecinde. Merkezi İhale ve Finans Birimi, projemizin kabul edilip edilmediğini önümüzdeki günlerde açıklayacak. Olumlu yönde cevap alır almaz, eğitim çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu. KURSLARLA ENGELLİLERİN KİŞİSEL GELİŞİMLERİ SAĞLANACAK Proje çerçevesinde kurslara dahil edilecek olan engelli vatandaşların, psikolog, rehabilitasyon ve kişisel gelişim uzmanları ile diksiyon uzmanları tarafından eğitime tabi tutulacağını anlatan Beyaz Baston Görme Engelliler derneği Başkanı Kocaoğlu, “Bu eğitimlerin sonucunda kursiyerlerimiz, topumda kendilerini ifade edebilme, kişisel beceri ve yeteneklerini değerlendirebilme, özgüven kazanma gibi kazanımlar elde edecek. Engelli vatandaşlarımız, bu vasıflar sayesinde hem topluma kendilerini kabul ettirebilecek, hem de istihdam imkânlarını değerlendirerek ekonomik özgürlüklerini kazanabilecekler” şeklinde konuştu. ENGELİLER TOPLUMUN AYRILMAZ PARÇASI Engellilerin haklarını koruma amacıyla kurulmuş olan sivil toplum örgütlerinin, engellilerin eğitilmesi ve vasıflı birer eleman haline getirilmesi yönünde kurslar açmaları gerektiğini vurgulayan Kocaoğlu, “Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği olarak, engellilerin toplumdan soyutlaştırılmasına karşı olacağız. Bu yönde gerekli her türlü eğitsel etkinliği yapacak ve onlara sahip çıkacağız” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MÜZELER HAFTASI BAŞLIYOR
18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Müzeler Haftası’nda, ...
HEMŞİRELER GÜNÜ BİR DİZİ ETKİNLİKLE KUTLANACAK
12 Mayıs Hemşireler Günü sebebiyle bir dizi etkinlik düzenlendi.
ERZURUMLU ATLET ALICI, TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK
Avrupa ve Balkan Şampiyonu milli atlet Yusuf Alıcı, Ukrayna'da yapılacak ...
 
TÜRKİYE KAMU-SEN'İN GIDA FİYATI ARAŞTIRMASI
Türkiye Kamu-Sen, kuru fasulyenin fiyatı bir yılda yüzde 48.46, pirincin ...
ÖSS VE OKS ÖNCESİ PSİKİYATRİST TAVSİYELERİ
Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arif Verimli, ...
ÖSS VE OKS ÖNCESİ PSİKİYATRİST TAVSİYELERİ
Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arif Verimli, ...
 
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SPOR ŞENLİKLERİ BAŞLADI
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü Sağlık kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı ...
CİRİT'TE BAYAN HAKEM DAMGASI
Erkek sporu olarak bilinen Ata sporu cirite bayan eli de değmeye başladı.
GS TARAFTARLARI ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI
Galatasaray’ın, Turkcell Süper Ligi'nin 34. haftasında kendi sahasında ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva