Öğretmenlik sınavı başvuruları 11 Mayıs'ta
KPSS-A ve öğretmenlik sınavları 02-03 Temmuz 2005 tarihinde yapılacak. Sınav başvurular ise 11-18 Mayıs 2005 tarihleri arasında olacak.
ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe giren "Kamu Görevlilerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümlerine göre sadece A grubu ve öğretmen kadroları için 02-03 Temmuz 2005 tarihlerinde ÖSYM tarafından yapılacağını duyurdu. 2005-KPSS'ye A Grubu kadrolar olarak belirlenen kadrolar ile öğretmen kadrolarına atanmak isteyen adayların başvurabileceği belirtilen açıklamada, A grubu kadrolar olarak şunlar sıralandı: "Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortalıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadrolar ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına ilişkin kadrolar."
Sınava başvuru işlemlerinin ÖSYM'nin ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilerinin açacakları başvuru bürolarınca yürütüleceği bildirilen açıklamaya göre, başvuru bürolarına gelen adaylar kılavuz, başvurma belgesi ve soru örnekleri kitapçığından oluşan başvuru evraklarını 11-18 Mayıs 2005 tarihleri arasında 4 YTL karşılığında alabilecekler. Adaylar, Başvuru belgesi ve sınav ücretini yatırdıklarını belgeleyen banka dekontunu en geç 18 Mart 2005 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Başvuru evrakını aldıkları başvuru bürolarına teslim edecekler. Sınav, 02- 03 Temmuz'da Cumartesi sabah-öğleden sonra ve Pazar sabah-öğleden sonra olmak üzere toplam 4 oturumda il merkezleri ile Lefkoşa'da yapılacak. Açıklamada, 2004-KPSS sınavına giren adayların isterlerse puanlarını yükseltmek için 2005-KPSS'ye girebilecekleri belirtildi.