OKULLARA "SİSMİK GÜVENLİK TESTİ"
Milli Eğitim Bakanlığı, deprem kuşağında bulunan ve yaşanılan depremler sonrasında güçlendirilmesi gereken okullar için Erzurum’a deprem ödeneği gönderdi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mevcut okulları depreme dayanıklı hale getirmek için 56 ile 7 trilyon liralık deprem ödeneği gönderdi. Geçmiş yıllarda yaşanılan acıların nedeninin; yüksek ihale kırımları olduğunu söyleyen ve 'Okullarımız Yıkılmasın' kampanyasına başlama nedenlerinin; eğitim kurumlarının bugüne kadar ucuz iş adına güvensiz yapılması olduğunu kaydeden MEB Yatırımlar ve Tesisler Daire Başkanı Abdüssamet Arslan, "Eğitim kurumlarımızı, kendimize ve çocuklarımıza mezar yapmamalıyız" dedi.
Türkiye'de yaşanan depremlerde sürekli kamu binalarının yıkılmasıyla ortaya çıkan acı gerçekler, yetkililerin yapılanma projelerinde değişikliğe gitmelerine neden oldu. MEB Yatırımlar ve Tesisler Daire Başkanlığı, Türkiye'yi 4 ayrı deprem bölgesine ayırarak, deprem ve eğitim haritası çıkardı.
Öte yandan MEB, deprem kuşağında bulunan ve yaşanılan depremler sonrasında güçlendirilmesi gereken okullar için 56 ile toplam 7 trilyon liralık deprem ödeneği gönderdi. Ödenek gönderilen iller şunlar:
"Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş,Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Muş, Ordu, Osmaniye, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van, Zonguldak."