Turistlerin tercihi: Palandöken
Erzurum Vali Yardımcısı Arslan Karanfil, Palandöken Kayak Merkezi'ne gelen turist sayısının her geçen gün arttığını söyledi.
Karanfil, Palandöken Kayak Merkezi'nin olanaklarının iyileştirilmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, bu çaba sonucunda kayak yapmak için merkeze gelen turistlerin otelleri doldurduğunu kaydetti.
Karanfil, Erzurum'a kış turizmi için 2003 yılında 140 bin turistin geldiğini, bu rakamın 2004 yılında 191 bin 606'ya yükseldiğini ifade ederek, bu oranın 2005 yılında artmasını beklediklerini söyledi.
Söz konusu kayak merkezinde turistlere daha iyi hizmet verebilmek için gerekli güvenlik önlemlerin alındığını da anlatan Karanfil, ''Sayılı kayak merkezlerinden biri olan Palandöken, her sene daha fazla turiste hizmet verecek'' dedi.
Karanfil, Üniversitelerarası 2009 Kış Olimpiyatları'nın da Erzurum'da yapılması durumunda Palandöken'i dünyada daha fazla ülkede tanıtma imkanına sahip olacaklarını ifade etti.