Burada bir açıklama yapan Furunci, Erzurum’da mühendislik fakültesinin bulunuyor oluşunun büyük bir şans olduğunu vurgulayarak, “Atatürk Üniversitesi’nden mezun olan mühendislerin sayısı her geçen gün artıyor, bu ilimiz ve bölgemiz için şanstır. Fakat önemli olan bu mühendisleri bölgede tutabilmek, beşeri sermayeyi aktif olarak kullanabilmektir.” dedi.
//MÜHENDİSLERİN ÜRETİME KATKILARI
Mühendislerin bölgede üreterek, kazanarak ve kazandırarak kalacaklarının aşikar olduğunu dile getiren Furunci, dışarıya kaliteli göçün tartışıldığı bu günlerde, her kesimin duyarlı olarak bu potansiyelin Erzurum’da kalması için çaba sarfetmesi gerektiğini kaydetti. Erzurum’un ve bölgemizin kabuğunu kırması, kalitenin yakalanması ve kalıcı yatırımların olmasının, ancak teknik elemanların işe el atmasıyla mümkün olacağını ifade eden Nejmi Furunci, “Makine Mühendisleri Odası olarak, bizler görevde olduğumuz süre içerisinde meslektaşlarımızın hak ettiği değeri kazanması için ve bölgesinde kalıp üretmesini, kazanmasını ve bölgesine kazandırması için her türlü oluşumu her zeminde dile getireceğiz. Bu konuda duyarlı bölgemiz insanında desteğini bekleyeceğiz.” diye konuştu.
//MMO’NUN YOL HARİTASI
Makine Mühendisleri Odası’nın yapısı ve durumuna ilişkin olarak bilgiler de aktaran Başkan Nejmi Furunci, “1954 yılında Anayasa’nın 135. maddesinde tanımlanan 7303 sayılı yasa ile kurulmuş olan odamız, kamu kurum niteliğinde, Türk mühendis ve mimar odaları birliğine bağlı bir meslek kuruluşudur. Makine Mühendisleri Odası; yurt içinde ve yurt dışında makine, endüstri, işletme, sanayi, uçak, havacılık, uzay, sistem, teknik metot, üretim mühendisliği öğretimi yapan kuruluşların fakülte ve bölümlerinden mezun olarak diploma ve ruhsatname almış, Türkiye sınırları içerisinde meslek ve sanatlarını uygulamaya yasal yetkili olup, mesleki çalışmalarda bulunan tüm mühendisleri içinde toplamaktadır. Makine Mühendisleri Odası, 1954 yılından bu güne 18 şube, 50 il temsilciliği, 33 ilçe temsilciliği, 21 mesleki denetim bürosu ve bin 500’e ulaşan işyeri temsilcilikleri ile ülke genelinde yaygın bir örgütlenme düzeyine ulaşmıştır. 1954 yılında 902 olan üye sayısı 2009 yılında 70 bine ulaşmıştır. Bu temelliklerden biri de biziz.” ifadelerini kullandı.
//İL YÜRÜTME KURULU
Bahadır Yalçın, A.Kadir Bayrakçeken, Elif Urhan Pamir Özyay’dan oluşan Erzurum İl Yürütme Kurulu’nun, hem meslek alanını ilgilendiren konularda, hem de ülkenin ve şehrin gündeminde önemli yer tutan konularla ilgili olarak en aktif biçimde hizmet vereceğini anlatan Başkan Furunci, ortak paydası Erzurum olanlarla, her zemin ve zamanda işbirliğine hazır olduklarını sözlerine ekledi.