ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor’dan 1 Mayıs kutlaması
Erzurumspor’dan 1 Mayıs kutlaması
Dal: ‘Teşekkürler Erzurum’
Dal: ‘Teşekkürler Erzurum’
Yakutiye’de Emek ve Dayanışma Günü kutlaması
Yakutiye’de Emek ve Dayanışma Günü kutlaması
Dumlu’da çatı yangını
Dumlu’da çatı yangını
Sekmen: ‘Erzurumspor kırmızıçizgimizdir’
Sekmen: ‘Erzurumspor kırmızıçizgimizdir’
HABERLER>EKONOMİ
23 Aralık 2009 Çarşamba - 04:21

Köylülere ‘Tarım Sigortası’ çağrısı

GHA/Oltu Kaymakamı Gürkan Polat, köy ziyaretlerinde bilinçli tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaptı. Çiftçilere Tarım Sigortası yaptırmaları uyarısında bulunan Kaymakam Polat, ziyaret ettiği Sarısaz, Ballıca, Büyük Orcuk, Küçük Orcuk ve Kaleboğazı köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Köylülere ‘Tarım Sigortası’ çağrısı

İlçe Kaymakamı Polat, çiftçilerin bilinçli bir tarım ve hayvancılık yapmalarına değinerek “Emeğinizin karşılığını ancak bu şekilde alabilirsiniz. Üretici veyahut çiftçilerimizin, ürününden istediği kazancı elde edebilmesi ancak tarımsal ve hayvansal gelişmeleri takip ve tatbik etmesiyle mümkün olabilir.” dedi.
//POLAT’TAN ÇİFTÇİLERE YOL HARİTASI
 Çiftçilere yönelik Tarım Sigortası yaptırmaları konusuna da değinen Polat, “Bu güne kadar çiftçilerimiz zorunluluktan sigorta yaptırıyordu. Ama bu işin zorunluluktan değil; ihtiyaçtan doğan sebeplerden ötürü yaptırılması gerektiği açıkça görüldü. Yapılan bu sigorta ile çiftçilerimiz hem daha rahat ve huzurlu olacak hem de başlarına gelebilecek olaylarda kendilerini daha bir güvende hissedecekler.” şeklinde konuştu.
Köy gezilerinde ilköğretim okullarını ziyaret etmeyi de ihmal etmeyen Kaymakam Polat, öğrencilerle birebir ilgilendi. Öğrencilerle ikramda bulunan Polat, yanında getirdiği testleri de dağıttı. Köylerdeki ihtiyaç sahibi aileleri de unutmayan Kaymakam Polat beraberinde getirdiği önceden hazırlanmış gıda paketlerini de dağıttı.
Büyük Orcuk Köyü Muhtarı Hüseyin Gürsoy’un öğle yemeği ikramını geri çevirmeyen Kaymakam Polat, köylülerle uzun uzun sohbet etti.
//POLAT KÖYLÜLERİ DİNLEDİ
Köylüler ise, Kaymakam Polat ve Devletten isteklerini şu şekilde özetledi: “Bize balık vermek yerine balık tutmayı öğretin. Yani büyükbaş, küçükbaş hayvan, kovan verilerek ya da para kazandırabilecek ve sürekliliği olabilecek projeler üretilmesinin daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Devletin açacağı projelerden yararlanmak istiyoruz. Üretmek, satmak ve kendi geçimimizi, kazandığımız parayla sağlamak istiyoruz. Allah devlete zeval vermesin, bize her türlü yardımı yapıyor. Ama biz, gözümüz devletten gelecek yardımları beklesin istemiyoruz. Devlet bize yol göstersin, fırsat versin, parayı çalışıp biz kazanalım diyoruz.”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meslek edindirmede dernek desteği
GHA/ İşsizliğin giderek boyut büyüttüğü Erzurum’da, nitelikli işgücü yetiştirme ...
Kriz noter kapattırdı
GHA/Türkiye’de ekonomik kriz yüzünden kapanan ilk ve tek noterliğin Erzurum’da ...
Markasızlık süreci
Erzurum’da markalaşma performansı düşüş sericinde. İl; bölge, 4. teşvik ...
 
ERGİAD’tan lider işadamı açılımı
ERZURUM(CİHAN)- Erzurum Genç İşadamları Derneği (ERGİAD), geleceğin vizyoner ...
Teknosa'dan Doğu'da çifte açılış
İHA/ "Herkes İçin Teknoloji" felsefesi doğrultusunda bölge ayrımı yapmaksızın ...
Çek Yasası onaylandı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5941 sayılı Çek Kanunu'nu onayladı.
 
Tarımsal hibe’de süre daralıyor
İHA/Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından tarımsal alanda kurulan tesislere ...
Başka çare yok..
Devlet, 11 ayda Erzurum’da kişi başına personel giderleri dahil 2 bin ...
ZF'den Bölgesel Tarım Projesi
GHA/Çiftçilerin ‘don’ afetine maruz kalmamaları amacıyla Erzurum’da bir ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva