KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI KOÇ’TAN BEKLENEN AÇIKLAMA:
Erzurum Kültür Merkezi’ne kavuşacak
Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, " 3 bin nüfuslu yerlere trilyonlar harcanmış, öte yandan Üniversitesi bulunan Erzurum'a bir kültür merkezi bile yapılmamış. Kimseyi de suçlamıyorum; ama ben öyle olmayacağım. Erzurum, kültür merkezsiz kalmayacak. 2 Yıl içinde Erzurum’u Kültür Sarayına kavuşturacağız” dedi.
DOĞU ANADOLU’YA ÖNCELİK VERİLECEK
Bakan Koç yaptığı açıklamada, sinema salonu bulunmayan 14 ilde kültür saraylarının yapılmasına öncelik vereceklerini söyledi. Koç, "90 günlük bakanlığım süresince 35 vilayete iş ziyaretinde bulundum. Tunceli'de 12 yıldır yarım kalmış kültür merkezi için müteahhitle el sıkıştık. 6 ay sonra buranın kültür merkezi tamamlanacak. Bakanlığımda verdiğim bir söz vardı; 'Benden önce yarım bırakılmış yatırımlar tamamlanacak' diye. 14 ilde sinema oynamıyor. Bu nedenle yarım kalmış kültür merkezleri bitirilmeden yenilerine geçilmeyecek. Kültür ve turizm açısından yarım kalmış işler var, öncelikle buralarını tamamlayacağız. Biz ayağını yere basan bir hükümetiz" dedi.
Bakan Koç, bakanlığına bağlı genel müdürlerin projelerini detaylı hazırlamaları gerektiğine dikkat çekerek, "Bazı yerlere turizm bölgesi kararı alınıyor. Benim bakanlığımın genel müdürlerinin plan ve projelerini detaylı hazırlaması gerekiyor; ama yapılmıyor. Ben bu yaştan sonra üslup değiştiremeyeceğim, sizler alışacaksınız. Ben her gittiğim yerden bir şey öğreniyorum ve bir şeyler tespit ediyorum. 3 bin nüfuslu yerlere trilyonlar harcanmış olduğunu görüyoruz, öte yandan üniversitesi bulunan Erzurum'a bir kültür merkezi bile yapılmamış. Kimseyi de suçlamıyorum; ama ben öyle olmayacağım. Ne Erzurum ne de Elazığ, kültür merkezsiz kalacak. 5 tane yapacağım; ama 2 yıl içinde de bitireceğim" şeklinde konuştu.