ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kaymakam Kalkan göreve başladı
Kaymakam Kalkan göreve başladı
Erzurumspor lige Sivasspor maçıyla başlayacak
Erzurumspor lige Sivasspor maçıyla başlayacak
Etkinlikler iptal edildi
Etkinlikler iptal edildi
Tuana'nın fidan hayali gerçek oldu
Tuana'nın fidan hayali gerçek oldu
Arama kaydı bulunan 100 kişi yakalandı
Arama kaydı bulunan 100 kişi yakalandı
HABERLER>GUNCEL
23 Mayıs 2005 Pazartesi - 00:00

Erzurum Görme Engelliler İlköğretim Okulu sınırlı sayıdaki öğrenci sayısına modern çağın gerektirdiği tüm imkanları seferber ederek eğitim hizmeti sunuyor.

Görme engellilere modern hizmet Erzurum Görme Engelliler İlköğretim Okulu sınırlı sayıdaki öğrenci sayısı ile büyük başarılara imza atıyor.

Erzurum Görme Engelliler İlköğretim Okulu sınırlı sayıdaki öğrenci sayısına modern çağın gerektirdiği tüm imkanları seferber ederek eğitim hizmeti sunuyor.

Erzurum Görme Engelliler İlköğretim Okulu sınırlı sayıdaki öğrenci sayısına modern çağın gerektirdiği tüm imkanları seferber ederek eğitim hizmeti sunuyor. Görme engellilere modern hizmet Erzurum Görme Engelliler İlköğretim Okulu sınırlı sayıdaki öğrenci sayısı ile büyük başarılara imza atıyor. 22 engelli ve 4 kaynaştırma öğrencisi olmak üzere toplam 26 öğrenci nezaretinde eğitimi sürdürdüklerini belirten Erzurum Görme Engellileri İlköğretim Okulu Müdürü Kahraman Aydemir, öğrenci yetersizliğinden yana sıkıntılı olduklarını söyledi. ÖĞRENCİ SAYISI YETERSİZ Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nden toplam 22 yatılı öğrencinin barındığı okulda kapasitenin 60 olduğu ve öğrenci sayısının yetersizliğinden diğer okullara tahsis edilen bölüm de dahil olduğunda bu sayının 200’ü bulabileceğini kaydeden Aydemir, 10 öğretmenin eğitim verdiği okulda modern çağın gerektirdiği tüm imkanların mevcut olduğunu söyledi. Sesli kütüphaneden, görme engelliler için hazırlanmış olan bilgisayarlara varana kadar her türlü imkanı öğrencilere sunduklarını ifade eden Aydemir, “Tek sorunumuz okulumuzun yeteri kadar bilinmemesi. Bu tanıtım sorununu aşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi. ATLETİZMDE BÜYÜK BAŞARI Eğitim_öğretimin yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de ağırlık verdiklerini kaydeden Okul Müdürü Kahraman Aydemir, Konya’da yapılan Görmen Engelliler Atletizm yarışmalarında 5 altın, 2 gümüş ve 1 bronz, yine İstanbul’da yapılan atletizm yarışmalarında da 4 altın, 2 gümüş ve 3 bronz alarak takım halinde Türkiye üçüncüsü olduklarını ifade etti. Türkiye’deki engelli okulların tamamının yarışmalar iştirak ettiklerini vurgulayan Aydemir, “Her dalda 5_6 öğrenci yarıştıran okullar varken, biz öğrenci sayımızın yetersizliğinden tek öğrenci bulmakta bile güçlük çekiyoruz. Buna rağmen elde ettiğimiz dereceler bizim için büyük başarıdır. Zaten okulumuzdan iki öğrenci Türk Milli Takımına seçilerek, ülkemizi uluslar arası arenada Görme engelliler atletizm yarışmalarında temsil edecekler. Bunlar da bizim gurur kaynağımız oluyor.” diye konuştu. Görme engelliler İlköğretim Okulu Goolbal takımı ile de şehir içinde düzenlenen turnuvalarda yerini alıyor. BAŞARI ENGEL TANIMIYOR Görme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri yalnızca sportif alandaki başarılarıyla yetinmiyorlar. Verem Savaş Derneğinin ilköğretim okulları arasında düzenlediği şiir ve kompozisyon yarışmasında Görme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerinden Amil Korkunç, şiir dalında birinci olurken, kompozisyon dalında ikinci olarak, başarının engel tanımadığını ispatladı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet ÖZNİLİ 2 Şubat 2013 Cumartesi 19:19

‘Ellerinizi yıkayın öyle ovuşturun gözlerinizi” diyorsunuz ya, yıkayacak el, oğuşturulacak gözümüz var mı be Cahit gardaş..Kerahat vaktidir artık.. Adını, ağzımızı çalkaladıktan sonra anacağımız kimse kaldı mı dersin..He Cahit gardaş ne desin..Ya da kaç kişi kaldı...

Yorumu oyla      8      6  
Gürhan Özorhan 2 Şubat 2013 Cumartesi 11:51

Dışında çok olanlar içinde tek be ustadım. Kalemin daim olsun.Kararan yüreğim yazılarınızla aydınlanıyor.

Yorumu oyla      8      6  
Secai Ağgön 2 Şubat 2013 Cumartesi 11:29

Cahit bey kardeşim kalemine sağlık "Fotoğrafına Bakan Dev"başlıklı yazınını içini doldururken yaşanan ve toplumun bir kesiminin bilemediği gerçekleri deşifre ederek uyarıcı olmuşsunuz,hele şu yeni Dünya mitolojisi tanımlamanız varya yaşanan bütün gerçekleri ortaya koyuyor.Yazılarınızı heyecanla takıp etmeye devam edeceğim.

Yorumu oyla      10      5  
Çırçırlı yeniçeri 2 Şubat 2013 Cumartesi 10:58

mEDÜZ,B.BAURa, ne ozelliklerı var.Yazan olurmi,reşat gamsiz kim,birde mum hala....... Eyvallah

Yorumu oyla      7      6  
2 Şubat 2013 Cumartesi 10:31

Yine guzel bir yazi daha eline saglikkkk

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Onlar engel tanımadılar
GİGET’in sunduğu görme engelliler tiyatro ve dans gösterisi katılımcıların ...
Bozan’dan TOKİ uygulamalarına eleştiri
Erzurum Yapı Kooperatifleri Birliği Başkanı Adnan Bozan, toplu konut idaresince ...
İŞSİZLİK CİNNETİ
Erzurum'da belediye başkanının kendisine iş vermediğini öne sürerek, sinirlenen ...
 
Erzurum’da özelleştirmenin yüzakı:
AŞKALE ÇİMENTO 2004 Vergilendirme Dönemi Kurumlar Vergisi’nde 1.399.35 ...
Erzurum’da özelleştirmenin yüzakı:
AŞKALE ÇİMENTO 2004 Vergilendirme Dönemi Kurumlar Vergisi’nde 1.399.35 ...
Erzurum’da özelleştirmenin yüzakı:
AŞKALE ÇİMENTO 2004 Vergilendirme Dönemi Kurumlar Vergisi’nde 1.399.35 ...
 
Kültür_Sanat ve Kitap Fuarı için Erzurum’da olan Zümrüt Fuarcılık İşletme Müdürü Mehmet Ünal, ERZURUM’a konuştu:
Erzurum fuarlar şehri olabilir Türkiye’nin değişik illerinin yanı ...
"MEMURİN FASLI" AYANCIK'TA
''Memurin Faslı'' adlı oyun Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından Sinop'un ...
BETON MİKSER ARACININ ÇARPTIĞI ÇOCUK ÖLDÜ
Erzurum'da, beton mikser aracının çarptığı 6 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi.
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva