ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aydemir’den devletebed müddet vurgusu
Aydemir’den devletebed müddet vurgusu
19 Mayıs Bayrak Devir Teslim Töreni
19 Mayıs Bayrak Devir Teslim Töreni
Vali Baruş’tan 19 Mayıs mesajı
Vali Baruş’tan 19 Mayıs mesajı
Tanfer: 19 Mayıs yeniden dirilişin başlangıç noktası
Tanfer: 19 Mayıs yeniden dirilişin başlangıç noktası
Turan: 19 Mayıs yeniden varoluş mücadelesi
Turan: 19 Mayıs yeniden varoluş mücadelesi
HABERLER>EĞİTİM
29 Nisan 2026 Çarşamba - 14:14

KUDAKAF'26 kapılarını açtı

Atatürk Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı ve "Kariyerine Güç Kat" vizyonuyla yola çıkan KUDAKAF'26, iki gün boyunca kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını genç yeteneklerle buluşturacak.

KUDAKAF 26 kapılarını açtı

Atatürk Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı ve "Kariyerine Güç Kat" vizyonuyla yola çıkan KUDAKAF'26, iki gün boyunca kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını genç yeteneklerle buluşturacak.
29-30 Nisan 2026 tarihlerinde Erzurum Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Kuzeydoğu Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarı'nın açılışı yoğun bir katılımla yapıldı. Bu yıl, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü iş birliği ve desteğiyle, "Kariyerine Güç Kat" vizyonuyla düzenlenen KUDAKAF'26, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde, Ardahan Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesi'nin paydaşlığında gerçekleştiriliyor. Bölgedeki altı üniversitenin öğrenci ve mezunlarını sektör temsilcileriyle aynı platformda buluşturan organizasyon, üniversite, kamu ve özel sektör iş birliğinin kurumsal düzeyde sürdürülebilirliğini sağlayan önemli bir model olarak değerlendiriliyor.
Açılışta birer konuşma yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lutfihak Alpkan ve Erzurum Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir, bu tarz organizasyonların, yalnızca istihdam odaklı etkinlikler olmadığını, ülkemizin beşerî sermayesini güçlendiren, genç yetenekleri stratejik sektörlerle buluşturan ve kalkınma hedeflerini destekleyen platformlar olduğunu ifade ettiler.

"Nitelikli insan kaynağına erişim imkânı"
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarı KUDAKAF'26'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bu salonda bir araya gelen herkes, gençliğe duyulan inancın, bölgemize sahip çıkmanın ve geleceğe ortak bir sorumlulukla bakmanın somut göstergesidir. Atatürk Üniversitesi adına hepinizi en içten duygularımla selamlıyor, şehrimize hoş geldiniz diyorum. Bölgesel Kariyer Fuarları, 2019 yılında hayata geçirildiğinde taşıdığı vizyon bugün çok daha geniş bir zemine oturmuştur. Kuzeydoğu Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarı, geçen yıl 274 firma, 56 sponsor kurum ve 65 binden fazla öğrenci ve mezunumuzu aynı çatı altında buluşturmuştur. Bu rakamlar, yalnızca bir istatistik değildir, bölgemizin genç potansiyeline ve iş dünyasına duyulan karşılıklı güvenin sayısal ifadesidir. KUDAKAF'26 ise bu başarının üzerine yeni bir hamle ekleme kararlılığıyla yola çıkmaktadır. İnsan kaynağı, ülkemizin yüksek katma değerli üretim, teknoloji, savunma sanayi, biyoteknoloji ve ilaç sanayi, dijital dönüşüm ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmasında en belirleyici etkendir. Bu fuarın gerçek değeri, imzalanan sözleşmelerde ya da dağıtılan broşürlerde değil, bir öğrencinin gözlerinde parlayan o ilk heyecanda, bir işverenin "işte aradığım isim bu" dediği o anda gizlidir. KUDAKAF, bu anların mümkün olduğu bir platform olmaya özen göstermektedir. Küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz de bu platform aracılığıyla nitelikli insan kaynağına erişim imkânı bularak kurumsal kapasitelerini ve rekabet güçlerini artırabilmektedir" diye konuştu.
KUDAKAF'26'nin açılışında Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı konser verdi, halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Kuzeydoğu Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarı'na destek olan sponsorlara plaket verilmesi ardından açılış yapıldı ve stantlar gezildi.

 
Ters yönde ilerledi, pişkinliği tepki çekti
 
Kût’ül-Amâre Zaferi 110. yılında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ ile LÖSEV arasında iş birliği
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) ...
ETÜ'de Zamanlar Arası Diyalog
Erzurum Teknik Üniversitesi Psikoloji Kulübü ile 60+ Tazelenme Üniversitesi ...
Model Birleşmiş Milletler konferansı tamamlandı
Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde, farklı üniversitelerden öğrencilerin ...
 
Selvitopi'den uluslararası bilimsel başarı
Selvitopi, bilimsel çalışmaları, akademik üretkenliği ve alanına yaptığı ...
ATAUNİV Yükseköğretimde yükselen değer
Uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education ...
Okullarda Okul - Aile Disiplin Kurulu" önerisi
Son zamanlarda okullara ve öğretmenlere yönelik artan saldırılar ve şiddet ...
 
ETÜ’de FEDEK akreditasyon süreci tamamlandı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), eğitim-öğretim faaliyetlerinde kalite ...
Pasinler'de 23 Nisan coşkuyla kutlandı
Erzurum'un Pasinler ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
Hacımüftüoğlu'ndan 23 Nisan Mesajı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 23 Nisan Ulusal ...
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Güç, akıl ve adalet
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzincan’dan yükselen ses…
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum bir irfan otağıdır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya yeni masayı kuruyor
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yeni çağın kavşağında Türk dünyası
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Tellinin Çiftelisi 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva