KKKA hastalığıyla mücadele için
50 milyon YTL'lik proje hazırlandı
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi için 50 milyon YTL'lik proje hazırlandığını söyledi.
Bakan Eker, "KKKA hastalığı kenelerden insanlara geçiyor. Bu yıllardan beri var olan bir hastalıktır. Türkiye'de tespiti yeni oldu. Türkiye genelinde KKKA hastalığının ilaçlama ve eğitim çalışmaları için 50 milyon YTL'lik proje hazırlandı. Vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için gerekli her türlü çalışma yapılıyor, yapılmaya da devam edecek. Biyolojik silah gibi bir şeyin kesinlikle olacağını zannetmiyorum. Bu 1940'lı yıllarda Kırım'da, Kongo'da görülen bir hastalık. Belki daha önceden de olmuştur, ama bu Türkiye'de yeni görüldüğü için vatandaşlarımızın bununla ilgili tam bilgisi yok" dedi.
Bakan Eker, Doğrudan Gelir Desteği ile ilgili çiftçilere ödenecek para miktarında düşüş olup olmadığına yönelik soruya ise, "Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinde bir düşüş yok, biz zaten desteğin her yıl azaltılacağını belirtmiştik. Ancak azalma o destek türünde, diğer destekler artarak devam edecektir. Zaten hükümetimiz, en yüksek şekilde Doğrudan Gelir Desteği ödemesi yaptı. Tarıma desteklerimiz geçtiğimiz yıl 2.1 milyar YTL olurken, destek bu yıl 5.3 milyar YTL'ye çıktı. Bu da desteklerin azalmadığını, arttığını gösterir" cevabını verdi.