ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kaymakam Kalkan göreve başladı
Kaymakam Kalkan göreve başladı
Erzurumspor lige Sivasspor maçıyla başlayacak
Erzurumspor lige Sivasspor maçıyla başlayacak
Etkinlikler iptal edildi
Etkinlikler iptal edildi
Tuana'nın fidan hayali gerçek oldu
Tuana'nın fidan hayali gerçek oldu
Arama kaydı bulunan 100 kişi yakalandı
Arama kaydı bulunan 100 kişi yakalandı
HABERLER>GUNCEL
24 Temmuz 2006 Pazartesi - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

Bir kez daha gururlandık Erzurum Kongresi'nin 87. yıldönümü, törenlerle kutlanıyor. Törenlere, sabah saat 09.30'da Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelen konulması ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilmesiyle başlandı.

Erzurum Gazetesi Arşiv

Bir kez daha gururlandık Erzurum Kongresi'nin 87. yıldönümü, törenlerle kutlanıyor. Törenlere, sabah saat 09.30'da Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelen konulması ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilmesiyle başlandı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, buradaki törende yaptığı konuşmada, Erzurum Kongresi'nde milli mücadelenin ve bağımsızlık ateşinin yakıldığını söyledi. Vatanın bölünmez bütünlüğünün ilan edildiği Erzurum Kongresi'ni kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Küçükler, şöyle konuştu: ''Erzurum Kongresi tarih tarafından büyük bir eser olarak sayılmıştır. Cumhuriyet sözcüğünün ilk defa ifade edildiği önemli bir günü kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Erzurumlu, vatan korunmasında her zaman ön saflarda yer almıştır. Bu tarih boyunca sürmüştür. Bugün ülkemizi bölmeye çalışanlara buradan sesleniyorum; hiç kimse gözünü bir karış toprağımıza dikmesin.'' Törende, Erzurum Kongresi'ni anlatan şiirler okundu, halk oyunları gösterileri sunuldu. Törenin ardından, kortej yürüyüşüyle 23 Temmuz Kongresi'nin yapıldığı tarihi binaya gelindi. Buradaki törende de tarihi salonda yapılan yoklama, temsili olarak canlandırıldı. Törene, 9. Kolordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve Erzurum Valisi Celalettin Güvenç ile diğer yetkililer katıldılar. MİSAK-I MİLLİ'Yİ BİÇİMLENDİREN KONGRE Osmanlı Devleti işgal edilmiş, emperyalist güçler hasta adamdan pay kapma telaşıyla Anadolu'yu talan etmeye çalışırken, 19 Mayısta Samsun'a çıkan Mustafa Kemal Atatürk, 23 Temmuz 1919'da toplanan Erzurum Kongresi'nde milli mücadelenin ilk meşalesini yaktı. 3 Temmuz 1919'da geldiği Erzurum'da 20 gün sonra toplanan kongrenin başkanlığına getirilen Atatürk, kongrede alınan kararlar sonucu manda ve himaye kabul edilmeyeceğini belirterek, ''Ya İstiklal Ya Ölüm'' parolasıyla yedi düvele karşı büyük bir mücadele başlattı. Bu yıl 87. yıldönümü kutlanan Erzurum Kongresi, Türk Cumhuriyet tarihi sayfalarında hak ettiği yeri alıyor. Erzurum Kongresi, ayrıca Misak-ı Milli'yi biçimlendiren kongre olarak da önem arz ediyor.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
Kongre canlandırıldı 23 Temmuz Erzurum Kongresi, 87 yılın ardından ...
Misak-ı Milli’yi biçimlendiren kongre
ERZURUM KONGRESİ Osmanlı devleti işgal edilmiş, emperyalist güçler ''hasta ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Güreşlere gölge düştü Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ: BÖLÜCÜ TERÖRÜN KÖKÜ KAZINMALIDIR Milliyetçi ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
HUZUR VE ASAYİŞTE SORUN YOK Bu haftaki söyleşi köşemizin konuğu ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
‘Bomba’ operasyonu Erzurum'da Cuma günü gece bir ...
 
YÜCELİK, GÜVEN TAZELEDİ
Erzurum Erçimsan A.Ş. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurul’da ...
KALE İÇİNE KAN DÜŞTÜ
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 5.'si organize edilen Kaleiçi ...
Cumhuriyet TIR’ı büyük ilgi gördü
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Konfederasyonu (TESK) tarafından ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva