KIŞ TURİZMİYLE DÜNYA TURİZM LİTERATÜRÜNE GİREN ERZURUM İÇİN YENİ BİR ALTERNATİF OLUŞTURULUYOR. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI KOÇ’TAN ERZURUM’A YENİ BİR YAKLAŞIM:
Yayla turizmi
Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Yayla Turizmi üzerinde durulması gerektiğini, bu amaçla Erzurum’da ve Doğu Anadolu Bölgesinde Yayla Turizmini geliştireceklerini açıkladı.
ERZURUM YAYLALARI TURİZM LİTERATÜRÜNE GİRİCEK
Bakan Koç, "Turizmi çeşitlendirmek hem de mekanı çeşitlendirmek gerekiyor. Biz mas turizmine alternatif getirdik. Bu nedenle turizmi çeşitlendirdik. Yayla turizmini düşünmemiz gerekiyor. Modern tesislerin dışında eskilerinin de yenilenmesi ve fonksiyon yüklenmiş bir yerde ve bölgenin şartlarına göre turizm tesis etmek gerekiyor" dedi.
YAYLALAR TURİZME AÇILACAK
Ayrı ülkelerden gelen turistlerin yapısının birbirinden farklı olduğunu dile getiren Koç, "Her yerden gelen turistin yapısı farklı. Bu nedenle turizmi tanıtırken hem de turisti ağırlarken çok şeyi dikkate almak lazım. Erzurum başta olmak üzere Artvin, Trabzon, Ağrı, Kars,Tunceli ve Van illerinde yayla turizmini canlandıracağız. " şeklinde konuştu.
ERZURUM YAYLA ZENGİNİ
Erzurum doğal zenginlikleri olan yüze yakın yaylayı barındırıyor. Yüksek rakımlarda bahar ve yaz aylarında hayvansal üretim yapmak için oluşturulmuş yaylalar aynı zamanda botanik turizmi için de önemli kaynakları barındırıyor. Erzurum’un yayla bakımından en zengin ilçelerinin başında Olur, Şenkaya, İspir, Pazaryolu, Aşkale ve Horasan ilçeleri bulunuyor.
YAYLALARIN OTANTİK MEKANLARI İLGİ ÇEKİCİ
Erzurum’da yayla turizminin başlatılmasıyla birlikte, ilçelere de turizm geliri aktarımı sağlanacak. Dört aylık bir yerleşim için oluşturulmuş, çoğu ahşap olan yayla evleri özellikle modern hayatın stresli ortamlarından kurtulmak isteyen turistler için ilginç mekanlar olacak. Yayla turizmiyle birlikte, Erzurum’un doğal zenginlikleri de gün yüzüne çıkacak.