ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
'Kadir Gecesi Mübarek Olsun'
'Kadir Gecesi Mübarek Olsun'
Gödekmerdan’dan, Kadir Gecesi mesajı
Gödekmerdan’dan, Kadir Gecesi mesajı
Meteorolojiden çığ tehlikesi uyarısı:
Meteorolojiden çığ tehlikesi uyarısı:
Türkiye'nin en dik pisti Ejder
Türkiye'nin en dik pisti Ejder
Uçar geleneği bozmadı
Uçar geleneği bozmadı
HABERLER>GUNCEL
24 Mart 2006 Cuma - 00:00

KIŞ TURİZM MERKEZLERİ SEZON SONUNA HAZIRLANIYOR

Doğuanadolu Bölgesi’nin önemli kış turizm merkezlerinde sezon sonuna yaklaşılmasına rağmen, kayakseverlerin ilgisi işletmecilerin yüzünü güldürüyor.

KIŞ TURİZM MERKEZLERİ SEZON SONUNA HAZIRLANIYOR

KIŞ TURİZM MERKEZLERİ SEZON SONUNA HAZIRLANIYOR Doğuanadolu Bölgesi’nin önemli kış turizm merkezlerinde sezon sonuna yaklaşılmasına rağmen, kayakseverlerin ilgisi işletmecilerin yüzünü güldürüyor. PALANDÖKEN’E KUŞ GRİBİ DARBESİ Palan Otel Ön Büro Müdürü Mustafa Öksüz, yaptığı açıklamada, Palandöken'de kayak sezonunun tamamlandığını belirterek, kuş gribi iddiaları nedeniyle bu sezon bekledikleri verimi alamadıklarını söyledi. Hafta sonu İran'dan 20'şer kişilik 3 grubun kültür turu kapsamında otellerine giriş yapacağını belirten Öksüz, ''Palandöken'de kayak sezonunu tamamladık. Rus ve Ukraynalı misafirlerimizin tamamı çekildi. Hafta sonu birkaç İranlı grup dışında rezervasyonumuz yok. Kuş gribi iddiaları kayak misafiri sayısında düşüşe neden oldu. Temennimiz önümüzdeki yıl bu eksikliğin giderilmesi'' dedi. Öksüz, otellerinde artık kültür turu, kongre ve toplantı misafirlerinin ağırlanacağını ifade etti. Polat Renaıssance Otel yetkilileri ise otellerinde az da olsa kayak misafiri ağırlamaya devam ettiklerini belirterek, bu sezon kuş gribi iddialarının etkilerini aza indirmek için yaptıkları çabaların faydasını gördüklerini kaydettiler. HAZARBABA SEZONU KAPATTI Elazığ'ın Sivrice ilçesi yakınlarındaki Hazarbaba Kayak Merkezi'nde kayak sezonu sona erdi. Tesisin işletmecisi Ramazan Ayhan, yaptığı açıklamada, havaların ısınmasının ardından kayak sezonunu kapattıklarını söyledi. Merkezde kar bulunmasına rağmen yer yer açılmalar olduğunu, herhangi bir tehlikenin yaşanmaması için sezonu kapattıklarını belirten Ayhan, ''Güzel bir sezon geçirdik. Geç olmasına rağmen merkeze iyi kar yağdı. Her yıl Aralık ayında sezonu açıyorduk. Bu yıl kar biraz geç yağdığı için Ocak ayının başlarında kayak sezonunu açmıştık'' dedi. Elazığ Valiliği, belediye başkanlığı ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın merkezin gelecek sezon daha iyi hizmet vermesini sağlamak için teleferik yapılması yönünde bazı çalışmalar başlattıklarını ifade eden Ayhan, ayrıca Vali Muammer Muşmal'ın merkezin ağaçlandırılması yönünde gerekli desteği sağlayacağını sözlerine ekledi. SARIKAMIŞ ŞAMPİYONAYA HAZIRLANIYOR Sarıkamış ilçesindeki kayak merkezinde otel işletmecileri 27-30 Mart tarihleri arasında yapılacak Uluslararası Sarıkamış kayak Kupası'na hazırlanıyor. Çamkar Otel Müdürü Erdoğan Kavaklı, yaptığı açıklamada, sezon içinde yerli ve yabancı turist sayısı açısından hedeflenen sayıya yakın konuk ağırladıklarını belirterek, sezon sonunun yaklaştığı günlerde Uluslararası Sarıkamış Kayak Kupası'na hazırlandıklarını söyledi. Türkiye, Gürcistan, Ermenistan, Özbekistan ve İran'dan kayakçıların katılacağı yarışlarda sorun yaşanmaması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Kavaklı, otellerindeki doluluk oranının yüzde 60 seviyelerinde olduğunu kaydetti. Bu arada, kayak merkezinde bulunan Toprak Otel'de doluluk onarının yüzde 60 olduğu, bu oranın yüzde 50'sini yerli misafirlerin oluşturduğu bildirildi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ameliyattan sonra aynalarla tanışıyorlar
Atatürk Üniversitesi (A.Ü) Diş Hekimliği Fakültesi'nde yapılan operasyonlarla, ...
Yakutiye’nin çehresi değişecek
Yakutiye Belediyesi tarafından belde sınırları içindeki gecekondu ıslah ...
YAKUTİYE BELEDİYESİNDEN TEMİZLİK KAMPANYASI
Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, yaptığı açıklamada, bahar mevsiminin ...
 
TDK BAŞKAN YARDIMCISI PROF.DR. TOPARLI:
TÜRKÇE BİLİM DİLİDİR Türk Dil Kurumu (TDK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. ...
PALANDÖKEN’DE MAKİNE PARKI GÜNCELLEŞTİRİLİYOR
Palandöken Belediyesi yaz sezonu öncesinde makine parkını genişletti. ...
KAZIM KARABEKİR BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN:
“KENT TEMİZLİĞİ HERŞEYDEN ÖNEMLİ” Kazım Karabekir Belediyesi tarafından, ...
 
Diyanet Eğitim mezunlarını verdi
Diyanet İşleri Başkanlığı Erzurum Mehmet Nuri Yılmaz Eğitim Merkezi'nde ...
ÇİFTÇİYE KÜLTÜR IRKI SÜT SIĞIRI DESTEĞİ
Tekman Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nde düzenlenen törende, yapılan ...
Betonarme ve yığma yapıların güçlendirilmesi mümkün
Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Savaşın Tamtamları
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva