Diyanet Eğitim mezunlarını verdi
Diyanet İşleri Başkanlığı Erzurum Mehmet Nuri Yılmaz Eğitim Merkezi'nde 30 aylık hizmet içi eğitim programını tamamlayan 24 müftü ve vaaz adayına diplomaları düzenlenen törenle verildi.
Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran'ı Kerim okunmasıyla başlayan programa Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İrfan Salan, alt kademe belediye başkanları, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki Karakaya, İl Müftüsü Ahmet Aslantürk, eski müftüler, kursiyerlerin aileleri ve çok sayıda davetli katıldı. Tören açılışında bir konuşma yapan 4. dönem birincisi Mehmet Emin Efe, 30 aylık eğitim döneminde çağdaş İslam eserlerini kaynak alarak çalıştıklarını belirterek, 4. dönem ihtisas mezunları olarak aldıkları eğitimle memleketin her köşesinde din adamına yakışır şekilde görevlerini yerine getireceklerini söyledi.
MERKEZ, ERZURUM’A KATKI SAĞLIYOR
İl Müftüsü Ahmet Aslantürk ise Dadaşkent'te bulunan eğitim merkezinin sosyoekonomik açıdan Erzurum'a büyük katkılar sağladığını belirterek, 30 yıldır eğitim veren bu merkezlerin öneminin tartışılmaz bir gerçek olduğunu vurguladı. Din adamlarının bilgiye herkesten daha çok ihtiyaç duyacağını da söyleyen Müftü Aslantürk, "Küreselleşmiş olan dünyamızda her şey hızla ve sürekli değişiyor. Din hizmeti veren bizler de bu değişime ayak uydurmalıyız. Din hizmetlerinin temel dayanağı bilgidir, bilgi ise güçtür, kuvvettir, dayanaktır. Makamdan alınan güç izafidir. Onun için bilgiyle donanmak gerekir" dedi.
Yeni mezun olan müftü ve vaaz adaylarına yeni görevleriyle ilgili olarak tavsiyelerde de bulunan İl Müftüsü Aslantürk, "Bizler din görevlileri olarak değil, din gönüllüleri olarak çalışmalıyız. Kendi istediğimiz yerde değil, ihtiyaç duyulan yerde çalışmalıyız. Hizmet anlayışımız insan sevgisi üzerine olmalıdır. Çok fazla heyecan yaparak hizmette ölçüyü kaçırmamalıyız. Unvanlar makamlar geçicidir, bunlar için el etek öpmeyiniz. Günlük çıkarlar uğruna erdeminizi karartmayınız" diye konuştu.
Toplantıda son olarak konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki Karakaya ise "İlim, sınırları belirtilmiş bir alan değil, insanoğlu ile başlamış, günümüze kadar gelmiş ve hala sınırları çizilememiş, bu günden sonra da çizilemeyecektir. Artık günümüzde bilgiye ulaşmak çok kolaylaştı. Mezun arkadaşlarımız değişimi elde etmeli ve hizmete dönüştürmelidir. Devlete, vatana, millete hizmet etmede bıkmadan yorulmadan çaba sarf etmelidir" şeklinde konuştu.
Karakaya Erzurum'un öteden beri ilim hizmeti veren jeostratejik öneme sahip bir il olduğunun da altını çizdi.
Konuşmalardan sonra 4. dönem müftü ve vaaz adaylarına diplomaları verildi