ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kızılkaya: 'Kara Fatma'yı rahmetle anıyoruz'
Kızılkaya: 'Kara Fatma'yı rahmetle anıyoruz'
Köprüköy'de 4.1 büyüklüğünde deprem
Köprüköy'de 4.1 büyüklüğünde deprem
ETÜ Projesine TÜBİTAK BiGG desteği
ETÜ Projesine TÜBİTAK BiGG desteği
'Yüzme bilmeyen kalmasın'
'Yüzme bilmeyen kalmasın'
Ertuğrul Dönmez’e milli görev
Ertuğrul Dönmez’e milli görev
HABERLER>GUNCEL
23 Mart 2006 Perşembe - 00:00

İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ SODAN:

ERZURUM HİZMETE DOYACAK İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Sodan, Köy Hizmetleri'nin İl Özel İdaresi'ne devriyle iki kurumun birleştiğini ve daha da güçlendiğini, 2006 yılının yatırım yılı olacağını söyledi.

İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ SODAN:

İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ SODAN: ERZURUM HİZMETE DOYACAK İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Sodan, Köy Hizmetleri'nin İl Özel İdaresi'ne devriyle iki kurumun birleştiğini ve daha da güçlendiğini, 2006 yılının yatırım yılı olacağını söyledi. HİEZMETLERDE AKSAMA OLMAYACAK İl Özel İdaresi'nin bir mahalli idare birimi olduğunun altını çizen Sodan, hükümetin Mahalli İdareler Reformu çerçevesinde yerel nitelikli hizmetlerin İl Özel İdaresi'ne devredildiğini hatırlattı. Sodan, "Bundan sonra İl Özel İdareleri Köy Hizmetleri'nin yaptığı görevleri de yürütecektir. 2005 yılının Mart ayından itibaren birleşme olmuştur ve bu tarihten sonraki Köy Hizmetleri'nin görevlerini İl Özel İdaresi yürütmektedir. 2006 yılı içinde İl Özel İdaresi bütçesini ve programlarını yapmıştır. İl Genel Meclisi ile görüşülerek kabul edilen 2006 yılı İl Özel İdare Bütçesi 94 milyon YTL olmuştur. Bunun 18 milyon YTL'sini yatırımlara ayırdık. Bu 18 milyon YTL'nin 6 milyon YTL'sini köy yollarına, 3 milyon 750 bin YTL'sini sulamaya, 3 milyon 500 bin YTL'sini içme suyuna, 2 milyon 500 bin YTL'sini inşaat iskan işlerine, 2 milyon YTL'sini taşıt alımına ayırdık. Bu paralarla köylerin yol, içme suyu, kanalizasyon gibi hizmetlerini yerine getireceğiz. Bundan böyle İl Özel İdaresi hizmetleri tasarruf ve verimlilik politikası çerçevesinde yerine getirilecektir. Bütün kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmaktayız ve kullanmaya devam edeceğiz. Bizim hizmet alanımızdaki 975 köyümüz, 533 ünite olmak üzere bin 508 yerleşim yerine hizmet götürmekteyiz. Ayrıca hükümetimiz yine KÖYDES Projesi çerçevesinde 2006 yılında bize 45 milyon YTL ye yakın bir ödenek gönderecektir. İlk dilim olarak ise 13 milyon YTL gönderileceği bildirildi. Bu ödeneğin programını yaptık ve bakanlığa gönderdik. Kalan ödeneğinde yol, kanalizasyon içme suyu ve sulama olarak bakanlığa teklifini yaptık. KÖYDES programı çevresinde ödenek geldikçe hizmetleri, hizmet satın almak suretiyle yerine getireceğiz" dedi. ARAÇ PARKI YENİLENİYOR Araç parkının yaklaşık yüzde 60'ının 15-20 yaşında ve ekonomik ömrünü doldurmuş durumda olduğunu da kaydeden Sodan, geçen yıl 2 milyon YTL'lik iş makinesi aldıklarını ve kaynak elde ettikçe araç parkının yenileneceğini vurguladı. 2006 yılı iş sezonunun henüz açılmadığını da söyleyen Ramazan Sodan, kuzey ilçelerinde çalışmaların yavaş yavaş başladığını, nisan ayı ile birlikte ise tüm il genelinde çalışmalara başlanacağını söyledi. Kış aylarında kar mücadelesi yaptıklarını hatırlatan Sodan, yeterli sayıda personellerinin bulunduğunu ve 1000'e yakın işçi ve 150 kişilik memur kadrosuyla hizmet verdiklerini kaydetti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ARTÇI DEPREMLER DEVAM EDİYOR
Erzurum'un Köprüköy İlçesi yakınlarında dün meydana gelen 4 büyüklüğünde ...
Öğretmen Derneği’nden Başkan Yaylalı’ya teşekkür
Erzurum Öğretmenler Derneği, Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı’yı ...
KILIÇ’TAN DERNEKLERE BEYANNAME UYARISI
Dernek ve biriliklerin 2005 yılı beyanname verme süresi 31 Nisan’da sona ...
 
EMNİYET MÜDÜRÜ DEMİR’DEN UYARI
Erzurum Emniyet Müdürü Tahsin Demir, bahar aylarında hırsızlık olaylarında ...
Palandöken Beldesinde asfaltlar yenileniyor
Kışın açtığı çukurları doldurmaya başlayan Palandöken Belediyesi sezonunun ...
Cep telefonları ile ilgili tüketici sorunları artıyor
Tüketici hakem heyetine ocak ve mart ayları arasında yapılan şikayet sayısı ...
 
ERZURUM’UN VERGİ TAHSİLAT VE TAHAKKUK ORANLARI AÇIKLANDI
VERGİ’DE DURUMUMUZ VASAT Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı 2002 ila 2005 ...
EMLAK SEKTÖRÜNDE CANLANMA
Emlak sektöründe canlılık gözleniyor. Düşük faizli banka kredileri uygulamasının ...
MEMURLAR BİRİKMİŞ ALACAK PEŞİNDE
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Celal Karapınar, kamu çalışanlarının ocak ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Gazze Sınavı ve Tarihin Suskun Ortakları
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
İran’dan alınacak ders
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva