ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Gürsel: ‘Finale kalıp, orada kazanmayı hedefliyoruz’
Gürsel: ‘Finale kalıp, orada kazanmayı hedefliyoruz’
Kutlu: 'Futbolcularımız karakter gösterdi'
Kutlu: 'Futbolcularımız karakter gösterdi'
Hacımüftüoğlu’ndan Erzurumspor’a övgü
Hacımüftüoğlu’ndan Erzurumspor’a övgü
Teşekkürler Erzurumspor.. Teşekkürler Kutlu
Teşekkürler Erzurumspor.. Teşekkürler Kutlu
Emniyetten ‘Haydi Gençler Pikniğe’ projesi
Emniyetten ‘Haydi Gençler Pikniğe’ projesi
HABERLER>GUNCEL
16 Ekim 2007 Salı - 00:00

İşsizlere 5 bin dolar kredi imkanı

Sosyal riski azaltma projesi kapsamında işsizlere 5 bin dolarlık iş imkanı sağlanıyor.

İşsizlere 5 bin dolar kredi imkanı

İşsizlere 5 bin dolar kredi imkanı Sosyal riski azaltma projesi kapsamında işsizlere 5 bin dolarlık iş imkanı sağlanıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Zekeriya Deniz, kredinin, mesleği olan ancak sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahiplerine iş sahibi olabilmeleri için verildiğini söyledi. Deniz, “Projeleri kabul edilenlere, sıfır faiz ve ilk yılı ödemesiz dört yıllık kredi veriliyor. Buna rağmen müracaatta bulunan sayısı çok az. İşsizlikten mağdur olanlar bu krediyle kendi işlerinin patronu olabilirler” dedi. Dünya Bankası destekli projede kişi başına 5 bin dolar kredi verildiğini belirten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Zekeriya Deniz, "Kredi, mesleği olan ancak sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahiplerine iş sahibi olabilmeleri için veriliyor. Hazırladıkları projeleri kabul edilenlere, sıfır faiz ve ilk yılı ödemesiz dört yıllık kredi veriliyor. İşsizler bu krediyle kendi işlerinin patronu olabilirler" dedi. 20 PROJE ONAYLANDI2004 yılından beri uygulanan projeden faydalanmak için yapılan müracaatlardan 20 projenin onaylanarak 150 kişiye kredi verilmek suretiyle iş imkanı sağlandığını vurgulayan Deniz, "Tekel bayi, oto galeri, ikinci el eşyayla kurulan iş yerlerine ve kahvehane projelerine onay verilmiyor. Bunun dışındaki projelerde ustalık belgesini, alınan malın fiyatını gösteren proforma faturasını ve diğer evraklarını tamamlayanlara kişi başına 5 bin ABD doları kredi veriliyor. Tüm bu imkanlara karşın işsizliğin çok olduğu Erzurum'da başvuru sayısı çok az. Herhangi bir mesleği olup ta işi olmayanlar bu krediden yararlanmasını tavsiye ediyorum. Ayrıca bir kaç arkadaş bir araya gelip orta düzeyde bir işyeri de kurabilir. Böylece hem kendileri iş sahibi olur hem de yeni iş imkanı sağlarlar" dedi. 12 BİN AİLEYE 18 BİN TON KÖMÜR SYDV Müdürü Zekeriya Deniz, 2006-2007 sezonunda Erzurum'da 12 bin aileye toplam 18 bin ton kömür yardımı yapıldığını anımsatarak, her bir aileye 1,5 ton kömür düştüğünü kaydetti. Bu sezonda yaklaşık 13 bin aileye ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Deniz, "Bu kış sezonunda dağıtacağımız kömür miktarı 21 bin 950 ton olacak. Ramazan Bayramının hemen ardından kömürler ihtiyaç sahiplerinin evlerine teslim edilecektir. Hak sahiplerinin SYDV'ye yeni bir başvuru yapma gibi bir durumları söz konusu değil. Onların yakacaklarını evlerine kadar biz kendimiz götüreceğiz" diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FUHUŞ YAPAN YABANCILARA SINIR DIŞI
Erzurum'da düzenlenen operasyonda yabancı uyruklu 3 kadın yakalanırken, ...
VALİLİKTEN METEOROLOJİK UYARI
Erzurum Valiliği İl Kriz Merkezi'nden yağış uyarısı yapıldı.
Yağış Doğuya Kayıyor
Bugün yurdun Doğu kesimleri ile özellikle Karadeniz'de etkili sağanak ...
 
İŞLERİ KREDİ’YE BAĞLADIK
Nakdi kredilerin il bazında dağılım sonuçları açıklandı. Türkiye Cumhuriyeti ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ASİMED BAŞKANI YRD. DOÇ. DR. EĞİLMEZ: Tarih, Temsilciler Meclisi’nin ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
AÜ TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRÜ YRD. DOÇ. DR. ...
 
BELGELER, ERMENİ İDDİALARINI YALANLIYOR
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde 1915 olaylarına ilişkin ...
ERZURUMSPOR İKİNCİ YARIYA UMUTLA GİRİYOR
Ligin ilk yarısında 13 puanla 6 sırada yer alan Erzurumspor, ikinci yarıya ...
ERZURUMSPOR’UN YÜZÜ GÜLDÜ
Son haftalarda üst üste aldığı başarısız sonuçlarla, galibiyeti adeta ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva