ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
16 yaşındaki genç evde ölü bulundu
16 yaşındaki genç evde ölü bulundu
Trabzonspor'un Erzurum kampı tamamlandı
Trabzonspor'un Erzurum kampı tamamlandı
Kent Konseyi'nden Sarıaslan'a yapılan saldırıya kınama
Kent Konseyi'nden Sarıaslan'a yapılan saldırıya kınama
Kadın girişimciler bilgilendirildi
Kadın girişimciler bilgilendirildi
4 ülke yüksek irtifada yarıştı
4 ülke yüksek irtifada yarıştı
HABERLER>GUNCEL
16 Şubat 2008 Cumartesi - 00:00

İşportacı malzemeleri fakirlere dağıtılıyor

5393 Sayılı Belediye Kanunu’na muhalefet nedeniyle el konulan işportacı tezgahı ve eşyaların saklandığı depo, adeta bitpazarlarını andırıyor.

İşportacı malzemeleri fakirlere dağıtılıyor

İşportacı malzemeleri fakirlere dağıtılıyor 5393 Sayılı Belediye Kanunu’na muhalefet nedeniyle el konulan işportacı tezgahı ve eşyaların saklandığı depo, adeta bitpazarlarını andırıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin izinsiz satış yapan işportacılardan topladığı eşyaların biriktirildiği depoda ayakkabıdan çoraba, pantolondan, yemek pişirilmek üzere yapılan güveçlere, kırtasiye malzemelerinden temizlik ürünlerine kadar ne ararsanız var. 5393 Sayılı Belediye Kanunu kapsamında zabıta ekiplerinin yaptıkları denetimlerde ele geçirilen eşyaların depolarda saklandığını aktaran Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, tutanak altında bulunan eşyaların birçoğunun ikinci kez tezgâhlardan toplandığını söylediler. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, şehrin görüntüsünü bozan, halkında rahatsız olduğu işportacıların ortadan kaldırılması için denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini vurgulayarak, vatandaşları da işportacılardan ve yasak yerlere tezgâh açan seyyarlardan alış-veriş yapmamaları konusunda uyardılar. Şehrin belirli alanlarında kurulan semt pazarlarında tezgâh açılmasına izin verildiğini, ayrıca belirlenen bazı bölgeler dışında seyyar esnafın satış yapmasına müsade edilmediğini aktaran yetkililer, “Bazı işportacılar var ki; ısrarla inatla bu işi yapmaya devam ediyor. Yazılan para cezaları ve uyarıları dikkate almadan devam eden bu işportacılara meclisin verdiği cezaları uyguluyoruz. Şuanda depoda bulunan eşyaların neredeyse tamamı ikinci kez el konulan ürünlerdir. İkinci kez sattıkları eşyaları toplananlar, belediyeye tekrar gelerek ‘aynı yerde izinsiz olarak satış yapmayacağım’ diye teminat vermediği için de ürününü geri alamıyor” diye konuştular. Zabıta ekipleri tarafından toplanıp zamanında geri alınmayan ürünlerin fakirlere dağıtıldığını sözlerine ekleyen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri “Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımları işgal eden veya buralarda mal satışa arz eden kişilere, belediye zabıta görevlileri tarafından 50 YTL idarî para cezası veriliyor. Kanunlar açık bu konuda ısrarcı ve inatçı olmanın da bir anlamı yok.” dediler.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERZURUMSPOR GALİBİYETE KİLİTLENDİ
TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda mücadele eden Erzurumspor, Pazar günü oynayacağı ...
KAR ULAŞIMI KİLİTLEDİ
Erzurum'da önceki gün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sonrasında ...
Sivil kıyafetle dilenci operasyonu
Resmi üniformalı zabıtalarla köşe kapmaca oynayan dilenciler, Büyükşehir ...
 
Türkolog Alyılmaz'danTürk Kültürü'ne armağan
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı ...
TÜFEK TAMİRİYLE EV GEÇİNDİRİYOR
İlkbahar mevsiminde daha da çeşitlilik kazanacak olan av sezonu, tozlu ...
KİRLİ HİKMET’E BAKIMEVİ SAHİP ÇIKTI
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bakımevi, artık sokakların ...
 
ERZURUMLU ÇİFTİN HUZUREVİ SAADETİ
Balıkesir Huzurevi'nde tanışıp evlenen Erzurumlu Benli çifti, ikinci baharlarında ...
EMNİYET YEREL YÖNETİM İŞBİRLİĞİ
Erzurum emniyet Müdürü Ali Tom, dün Kazım Karabekir ve Dadaşkent Belediyelerini ...
Erzurum, Rehabilitasyon Merkezi’ne kavuşuyor
Erzurum Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli, bu yıl atılıyor.
 
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva