Erzurum, Rehabilitasyon Merkezi’ne kavuşuyor
Erzurum Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli, bu yıl atılıyor. Dadaşkent ve Atatürk Üniversitesi arasında belirlenecek arazi üzerinde yapılacak olan Rehabilitasyon Merkezi, 40 kişiye hizmet verecek.
ERZURUM ÖNEMLİ BİR MERKEZ KAZANACAK
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Erzurum Zihinsel Engeliler Derneği Başkanı Neriman Demir, uzun zamandır hayalini kurdukları bu eğitim merkezinin, çok kısa bir süre sonra Erzurum’un hizmetine sunulacağını kaydetti.
Rehabilitasyon Merkezi Pojesi’nin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ndan onay beklediğini anlatan Demir, “Proje hayat bulduktan sonra ilimizde 40 zihinsel engelli, burada eğitilecek ve ihtiyaçları giderilecek” dedi.
PROJE BU YIL START ALACAK
Erzurum’un böyle bir hizmete ihtiyaç duyduğunu ve bu yatırımın şehre kazandırılması için uzun yıllardır mücadele ettiklerini dile getiren Başkan Demir, “Bakanlık’tan beklenen onay önümüzdeki günlerde çıkacak. Kuvvetle muhtemel inşaat sezonu başlar başlamaz tesisin temeli atılacak.” diye konuştu.
ZİHİNSEL ENGELİLERE EĞİTİM VERİLECEK
Öte yandan Erzurum’da zihinsel engellilere yönelik olarak el becerileri ve bilgisayar kursu açacaklarını dile getiren Neriman Demir, “Bu kursta 15 zihinsel engelliye el becerileri, 10 kişiye de bilgisayar eğitimi verilecek. İş Kurumu ortaklığıyla yürüteceğimiz bu proje, en az 3 ay devam edecek. Amacımız, toplumda hep ikinci plana itilen engellilerin mesleki kabiliyet kazanması ve hiç olmazsa kendi geçimlerini kendilerinin sağlayabilmesidir” şeklinde konuştu.
Zihinsel engellilerin bir an önce örgütlenmesi gerektiğini kaydeden Başkan Neriman Demir, engellilerin bir dernek çatısı altında birleşmelerinin, haklarının korunması ve temin edilmesi noktasında büyük bir gereklilik taşıdığını sözlerine ekledi.