İnşaat sektöründe yatırım canlılığı
Erzurum’da 2007 yılının ilk 6 ayında 255 şirket kuruldu, 83 firma kapandı. Yeni kurulan firmalar arasında inşaat ve yapı sektörü yüksek sermaye ile ilk sırada bulunuyor.
Erzurum’da 2007'nin ilk 6 ayında 255 firma kurulurken, 83 firma kapandı. Yeni kurulan firmalar arasında inşaat ve yapı sektörü ilk sırayı alırken, sermayelerde de inşaat sektörünün liderliği dikkat çekiyor. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre, bu yılın 6 ayında 255 firma kuruldu, 83 firma kapandı. Veriler baz alındığında, geçen yılın aynı dönemine göre bu yılın 6 ayında, yeni kurulan firma sayısı aynı kalmakla birlikte kapanan firmaların artış oranı yüzde 12.7 düzeyinde. Bu veriler oransal olarak açılandan daha çok firma kapandığını gösteriyor.
LİMİTED ŞİRKETİ SAYISINDA ARTIŞ Yeni kurulan-kapanan firma istatistiklerine göre, bu yılın 6 ayında kurulan 255 firmanın 144’ü limited şirket statüsünde. Yeni kurulan limited şirketlerin toplam içindeki payı yüzde 64.4'ü buluyor. İlk 6 ayda yeni kurulan firmaların statüleri incelendiğinde, 144 limited şirket, 84 şahıs firması, 12 anonim şirket ve 15 kooperatif kuruldu. Bu yılın 6 ayında yeni kurulan firmaların sektörel dağılımları incelendiğinde ise, inşaat ve yapı sektörü ön sıralarda yer alıyor.
SERMAYEDE İNŞAAT SEKTÖRÜ İLK SIRADA Bu yılın ilk 6 ayında açılan firmaların toplam sermayeleri yüksek seviyelere ulaştı. Açılan firmaların sermayelerine göre sektörel dağılımları incelendiğinde inşaat sektörü burada da ilk sırada yer alıyor. 6 ayda yeni kurulan inşaat sektöründeki firmaların toplam sermayeleri yüksek değerlere ulaşırken, inşaat sektörünü diğer sektörler izliyor.