//BELEDİYELERE YATIRIM DESTEĞİ
Erzurum, Erzincan, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan illerinden sorumlu olan İller Bankası 14. Bölge Müdürlüğü’nün, söz konusu illerdeki belediyelere ve il özel idarelerine hizmet verdiğini belirten Bölge Müdürü Yalçın, belediyelerin ve il özel idarelerinin yasal paylarının, İller Bankası tarafından dağıtıldığını kaydetti. Yalçın, İller Bankası’nın, ortak idareleri olan belediyeler ve il özel idarelerine, harita, imar planı, içme suyu, kanalizasyon, arıtma tesisleri, katı atık üniteleri, jeotermal enerji tesisleri, mezbahane ve hayvan pazarı gibi çeşitli yapı tesisleri, ihale işlemleri, kontrollük, etüt ve proje gibi hizmetler sunduğunu bildirdi. İller Bankası Erzurum 14. Bölge Müdürü Kemal Raşit Yalçın, “Ayrıca ortak idarelerimizin ihtiyacı olan çeşitli malzeme, araç-gereç ve iş makinaları teminini gerçekleştirmekte, bunlarla ilgili sigorta işlemlerini de, yine bizler yürütmekteyiz.” diye konuştu.
//YALÇIN, BANKANIN HİZMET VİZYONUNU AKTARDI
İller Bankası Erzurum 14. Bölge Müdürlüğü’nün destekleriyle Şenkaya, Oltu ve Pasinler ilçelerinde içme suyu projelerinin yürütüldüğünü dile getiren Bölge Müdürü Yalçın, kurum olarak önceliği ise, altyapı hizmetlerine tanıdıklarını ifade etti. İller Bankası’nın, bölgedeki belediyeler ve il özel idarelerinin her zaman hizmetinde olduğuna dikkati çeken Yalçın, kendi yatırım programları dışında yürüttükleri birçok iş bulunduğunu kaydederek, belediyelere ait çok sayıda projenin de, yine İller Bankası tarafından yürütüldüğünü vurguladı. Halka yerel hizmetlerin sunulmasında İller Bankası’nın büyük bir rolü bulunduğunu aktaran Yalçın, “Belediyeler ve il özel idareleri hazırladıkları projeleri İller Bankası’na sunar. İller Bankası da, söz konusu kurumun yasal paylarını da göz önünde bulundurarak proje üzerinde gerekli kararları alır ve uygular.” şeklinde konuştu.
YALÇIN, KİMDİR?
Erzurum İller Bankası 14. Bölge Müdürü Kemal Raşit Yalçın, 1963 yılında Ankara’da doğdu. Annesi Erzurumlu olan Yalçın, 1985 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi’nden mezun oldu. 2 yıl EGO Genel Müdürlüğü’nde görev yapan Yalçın, 1990 yılında İller Bankası emrine atandı.
Bu dairede şantiye şefliği, ikinci derece imza yetkilisi, Şube Müdürü Vekili ve Daire Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Yalçın, Eskişehir Bölge Müdürlüğü’ne 22.04.2005 tarihinde vekaleten, 27.05.2005 tarihinde ise asaleten atandı. Bölge Müdürü Yalçın, Ağustos 2009 tarihinde ise 14.Bölge (Erzurum) Müdürlüğüne Bölge Müdürü olarak atandı.