İSTANBULKAPI PARKI HİZMETE AÇILIYOR
Erzurum'da Yakutiye Belediyesi tarafından yaptırılan İstanbulkapı Parkı, 18 Temmuz'da düzenlenecek törenle hizmete açılacak.
Projeyle ilgili bilgi veren Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, parkın mimarisinde Osmanlı üslubunun örnek alındığını söyledi. Osmanlı mimarisini şekil olarak hatırlatan çadırlı oturma alanları, pergelli kapalı oturma alanları, su içi köprüler ile su oyunları bulunduğunu belirten Başkan Atınç, çocukların oynayacağı değişik bir oyun alanı inşa ettiklerini belirtti. Çok işlevli olarak inşa edilen parkta ayrıca mini fuar alanı oluşturulacağına dikkat çeken Başkan Atınç, "Park etrafında yürüyüş ve bisiklet bandı yapıldı. Yine parkın alt kısımlarında araç parkı yapıldı. Bölge için bir park gerekiyordu. İstanbulkapı Parkı'nın eski hali pek iç açıcı değildi. Oldukça ciddi bir kaynak harcayarak, Erzurum'a yeni bir yeşil alan ve halkımıza da gönül rahatlığıyla dinlenebileceği bir yer kazandırdık" dedi.
İstanbulkapı Parkı'nın açılışının 18 Temmuz 2006 Cuma günü saat 19.00'da yapılacağını belirten Başkan Atınç, açılışa bütün Erzurumlular'ı davet etti. Açılış programında halk konserleri, havai fişek gösterisi, mehteran konserinin olacağını vurgulayan Başkan Atınç, açılışın bir şölen havasında geçeceğini sözlerine ekledi.