ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor için play-off vakti
Erzurumspor için play-off vakti
Gürsel'den playoff açıklaması
Gürsel'den playoff açıklaması
Türk: Zor günlerden geçiyoruz
Türk: Zor günlerden geçiyoruz
'Erzurumspor'u hak ettiği yere çıkartmak istiyoruz'
'Erzurumspor'u hak ettiği yere çıkartmak istiyoruz'
Play-Off programı açıklandı.
Play-Off programı açıklandı.
HABERLER>GUNCEL
21 Ağustos 2009 Cuma - 00:51

“Güllü karşılama”

Erzurum Hazreti Ömer Camii İmam-Hatibi Osman Temel, teravih namazını çocuklara sevdirmek ve namaza katılımını artırmak amacıyla 2 yıldır namaza gelen cemaati lokum, şeker ve gül ile karşılıyor.

“Güllü karşılama”

CİHAN- ERZURUM
Erzurum Hazreti Ömer Camii İmam-Hatibi Osman Temel, teravih namazını çocuklara sevdirmek ve namaza katılımını artırmak amacıyla 2 yıldır namaza gelen cemaati lokum, şeker ve gül ile karşılıyor.
Teravih namazı öncesi cübbesini giyen imam Temel, yaşlı, genç, çocuk, kadın demeden bütün cemaati cami kapısında karşılıyor. İmamlarının gül, lokum ve gül dağıtmasından memnunluk duyan cami cemaati de, imamlarının bu davranışının diğerlerine de örnek olmasını istiyor.
ÇOCUKLARA CAMİYİ SEVDİRİYOR
İmam Temel, çocuklara camiyi sevdirmek, teravih namazlarına katılımı yüksek tutmak için cemaatine lokum, şeker ve gül ikramında bulunduğunu söyledi.
Teravih namazında gül, lokum ve şeker ikramına cemaatin geçen yıldan alışık olduğunu belirten imam Temel, söz konusu ikramları Ramazan ayı sonuna kadar devam ettireceğine dikkat çekti.
BİR GELENEK OLUŞTU
Temel, "2008 yılında teravih namazını cemaatimizi güllerle, lokumlarla ve şekerlerle karşıladık. Bu manada güzel cemaat kazandık, taktir topladık. İnşallah bu örf ve adeti devam ettireceğiz. İnşallah bütün camilerde güler yüz, bir lokum şekerle hem ağzımız tatlandınır hem de namazla kalplerimiz tatlansın." dedi.
CEMAATTEN UYGULAMAYA ÖVGÜ
Cematin en yaşlılarından Necmettin Şenlik de, bu yıl ikinci kere dağıtılan gülü aldı. Camilerde gül, lokum ve şeker dağıtılmasının güzel olduğunu ve bunun gelenekselleşerek diğer il ve camilere yansımasını isteyen Şenlik, "Binbir Hatim geleneği Erzurum'da başlayıp diğer illere yayıldı. İnşallah bu güzel uygulama da gelenek haline gelir de şeker ve çikolata ile cemaat kaynaşır. Allah devlete, millete zeval vermesin." diye konuştu.Caminin en genç cemaatinden Seyit Yıldız ise, lokum ikramından oldukça memnun. Yıldız, "Hem namazımızı kılıp hem de lokumumuzu yiyeceğimiz için mutluyuz." diye konuştu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ramazan şenlikleri başlıyor
Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. ...
Horasan’da sel
Erzurum’un Horasan ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış ...
Açılım tepkisi
Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, demokratik açılım adı altında ...
 
Erzurum'a 2011 vizyonu
Erzurum İl Genel Sekreterliği 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarına ...
"Çiftçinin nabzını tutacağız"
EZO Başkanlığı’na aday olan Dedeoğlu, seçimlere günler kala yaptığı açıklamayla ...
A.Ü.’de ‘Uzaktan Eğitim’ süreci
AÜ, Sağlık Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan ...
 
Aziziye'de halk sağlığı titizliği
Aziziye Belediyesi ilçe sınırlarında bulunan fırınları Ramazan ayı öncesinde ...
Minibüslerde Ramazan düzenlemesi
Halk otobüslerinden sonra, Erzurum’daki minibüsçüler de sefer saatlerine ...
Acılarından Kurtulamıyor
CİHAN/ERZURUM/ Türkiye, 17 Ağustos Marmara depreminin 10. yıldönümünde ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva