ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Gençler Tiyatro için yarıştı
Gençler Tiyatro için yarıştı
ETÜ'den ÜNİLİG Şampiyonası’nda 21 madalya
ETÜ'den ÜNİLİG Şampiyonası’nda 21 madalya
ATAUNİV’den iki önemli proje
ATAUNİV’den iki önemli proje
MHP Erzurum İl Teşkilatından Bahçeli'ye ziyaret
MHP Erzurum İl Teşkilatından Bahçeli'ye ziyaret
Özsoy dualarla son yolculuğuna uğurlandı
Özsoy dualarla son yolculuğuna uğurlandı
HABERLER>SİYASET
25 Mart 2026 Çarşamba - 04:07

Göktaş ANKA Çocuk Destek Programı verilerini paylaştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların travmalarını azaltma ve toplumsal uyumlarını güçlendirmek amacıyla yürütülen Anka Çocuk Destek Programı’ndan 2014 yılından bugüne kadar yaklaşık 18 bin 860 çocuğun yararlandığını bildirdi

Göktaş ANKA Çocuk Destek Programı verilerini paylaştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların travmalarını azaltma ve toplumsal uyumlarını güçlendirmek amacıyla yürütülen Anka Çocuk Destek Programı’ndan 2014 yılından bugüne kadar yaklaşık 18 bin 860 çocuğun yararlandığını bildirdi

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılından itibaren sürdürülen Anka Çocuk Destek Programı’nın ülke genelindeki 59 İhtisaslaşmış Çocuk Evleri Sitelerindeki çocuklar için uygulandığını belirtti.

Programla çocukların geçmişte yaşadıkları olumsuz deneyimlerden kaynaklanan örselenme veya davranış bozukluklarının azaltıldığını kaydeden Göktaş, böylece çocukların aileleri ve sosyal çevreleriyle uyum sağlamalarının kolaylaştırıldığını aktardı.

Çocukların bireysel farklılıkları ve ihtiyaçları dikkate alınarak kişilik gelişimlerinin desteklenmesi, travmalarının ortadan kaldırılması ve olumlu tutum ile davranış geliştirmelerine yönelik çalışmalar yürütüldüğünü belirten Göktaş, “Bu kapsamda çocukların travmalarını azaltma ve toplumsal uyumlarını güçlendirmek amacıyla yürüttüğümüz Anka Çocuk Destek Programı’ndan bugüne kadar yaklaşık 18 bin 860 çocuğumuz yararlandı.” ifadelerini kullandı.

Çocukların ihtiyaçlarının belirlenmesi amacıyla Bireysel İhtiyaç ve Risk Değerlendirme Formu’nun (BİRDEF) uygulandığını kaydeden Göktaş, programda bireysel danışmanlık, grup çalışmaları ve aileyle iş birliği süreçlerinin yer aldığını vurguladı.

“Çocuğun ihtiyaçları ve risk alanları ortaya çıkarılıyor”

Bu aşamalarda çocuğun bireysel gelişiminin yanı sıra aile ilişkileri ve sosyal çevreyle uyumunun desteklenmesinin amaçlandığını belirten Göktaş, “Rehabilitasyon sürecine tabi tutulan her çocuğa konuyla ilgili özel eğitimden geçmiş bir danışman atanıyor. Danışman tarafından çocuğun eğitim geçmişi, sağlık durumu, aile ilişkileri, sosyal çevresi ile olası istismar, bağımlılık ya da suça sürüklenme öyküsü gibi kritik bilgiler değerlendiriliyor; çocuğun ihtiyaçları ve risk alanları ortaya çıkarılıyor.” açıklamasını yaptı.

Elde edilen veriler doğrultusunda bireysel danışmanlık, grup çalışmaları ve aile destek programının oluşturulduğunun altını çizen Göktaş, şunları kaydetti:

“Aile ile iletişimde bir engel yoksa aile de sürece dahil ediliyor. Böylece sürece yalnızca çocuğun değil, ailenin de aktif katılımı sağlanıyor. Diğer yandan çocuklara rehabilitasyon sürecinde sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile meslek edindirme kursları veriliyor. Çocukların özellikleri, ilgileri, yetenekleri ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak planlanan kurslarda, gelişim düzeylerine göre günlük yaşam becerileri kazandırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor. Değerlendirme sonucunda ortaya çıkan ihtiyaç ve risklere göre çocuğa ve ailesine gerekli destek sağlanıyor.

Anka Çocuk Destek Programını, son yıllarda yürütülen kapsamlı çalışmalarla güçlendirilerek yeniden yapılandırdık. Programın etki analizi sonuçları doğrultusunda, başlangıçta yalnızca İhtisaslaştırılmış Çocuk Evleri Sitelerinde uygulanan modelin kapsamını genişleterek, programın tüm çocuk bakım kuruluşlarında uygulanmasına yönelik önemli dönüşüm gerçekleştirdik. Böylece koruma ve bakım altındaki çocuklara sunulan psikososyal destek hizmetleri, bilimsel temelli bir yaklaşımla standartlaştırılarak tek bir sistem altında bütüncül biçimde yürütülmeye başlandı.”

 
Erzurum ekonomisi bir ilki yaşadı
 
Uyuşturucu operasyonunda yeni dalga
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen'den EUSA 2028 değerlendirmesi
Sekmen, 2028 Avrupa Üniversiteler Kış Oyunları’nın Erzurum’da düzenlenecek ...
MHP'de bayramlaşma
MHP Erzurum İl Başkanlığınca düzenlenen bayramlaşma töreni yoğun katılım ile gerçekleşti.
Aşık Veysel'e vefa
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halk ozanı Aşık Veysel’in vefatının ...
 
Erdoğan: Sağlıkta da büyük bir başarı hikâyesi yazdık
Erdoğan, “Sağlık sistemimizi çağın gereklerine, ülkemizin gerçeklerine ...
Tekin'den CHP'ye tepki
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP’deki uygulama ve tavırların "Tosun ...
Çiftçi AK Partililere seslendi
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum İl Başkanlığını ziyaret etti.
 
MHP Bakanları ağırladı
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MHP Erzurum İl ...
AK Partililer Ahde Vefa iftarında buluştu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, AK ...
Bakan Çiftçi AK Parti üyesi oldu
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Erzurum temasları çerçevesinde AK Parti ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Kuyunun Taşlısı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva