ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor’dan 1 Mayıs kutlaması
Erzurumspor’dan 1 Mayıs kutlaması
Dal: ‘Teşekkürler Erzurum’
Dal: ‘Teşekkürler Erzurum’
Yakutiye’de Emek ve Dayanışma Günü kutlaması
Yakutiye’de Emek ve Dayanışma Günü kutlaması
Dumlu’da çatı yangını
Dumlu’da çatı yangını
Sekmen: ‘Erzurumspor kırmızıçizgimizdir’
Sekmen: ‘Erzurumspor kırmızıçizgimizdir’
HABERLER>EKONOMİ
24 Mayıs 2008 Cumartesi - 10:29

Gıda mühendislerinden ilginç araştırma

Atatürk Üniversitesinde düzenlenen Türkiye 10. Gıda Kongresi'nde Hamsinin mikrobiyolojik özelliklerine en uygun pişirme yöntemlerinin, elektrikli ve mikrodalga fırında pişirme yöntemleri olduğu belirlendi.

Gıda mühendislerinden ilginç araştırma

     Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Evren, Yrd. Doç. Dr. Sadettin Turhan ve Yrd. Doç. Dr. Şule Üstün, mikrobiyolojik özelliklerine göre hamsinin en iyi pişirme yöntemini belirledi.

     ERZURUM’DAKİ GIDA KONGRESİNDE ARAŞTIRMA ELE ALINDI

Atatürk Üniversitesinde düzenlenen Türkiye 10. Gıda Kongresi'nde ''Hamsi Balıklarının Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Pişirme Yöntemlerinin Etkisi'' konulu poster bildiriyi sunan Yrd. Doç. Dr. Evren, yaptıkları bilimsel çalışmayı anlattı.

     Türkiye'de en fazla tüketilen balıklardan birisi olan hamsinin en yaygın kullanılan pişirme yöntemlerinin fırında pişirme, ızgara yapma ve suda haşlama yöntemleri olduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Evren, son yıllarda mikrodalga fırınların da hamsi pişirmede kullanıldığını söyledi.

   HAMSİYİ PİŞİRME YÖNTEMİ

  Yaptıkları bilimsel çalışmada, hamsinin pişirme yöntemine göre aerobik mezofil bakteri, maya-küf, koliform grubu bakteri, E. coli, proteolitik bakteri, lipolitik bakteri, stafilokok ve salmonella sayıları üzerine pişirme yöntemlerinin etkisini araştırdıklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Evren, şunları söyledi: ''Pişirme işlemi bir yandan balığın tat ve lezzetini artırırken, diğer yandan da mikroorganizmaları inaktif hale getirerek güvenli bir şekilde tüketilmelerini sağlamaktadır. Yaptığımız çalışmada 4 farklı pişirme yönteminden mikroorganizma sayısına göre değerlendirdik.''

     HAMSİ PİŞİRME ÜZERİNE İLK BİLİMSEL ARAŞTIRMA

Hamsinin mikrobiyolojik özelliklerine göre pişirme yöntemi için şimdiye kadar bilimsel bir çalışmanın yapılmadığını da kaydeden Yrd. Doç. Dr. Evren, ''Bilimsel olarak hamsinin en sağlıklı şekilde pişirmesinin yöntemini belirledik. 4 pişirme yöntemi içinde mikroorganizmaların düşüş açısından en uygunun mikrodalga veya elektrikli fırınlarda pişirme yöntemi olduğunu ortaya koyduk'' şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye 10. Gıda kongresi sona erdi
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen ''Türkiye ...
Doğu Anadolu için ticari bilgi havuzu oluşturuluyor
Türkiye'nin küçük ve orta ölçekli üretim ve hizmet temsilcilerinin en ...
İL EKONOMİSİNDE “KREDİ”DAMGASI
İşsiz sayısının, kayıtsız olanlarla birlikte 40 bini bulacağı belirtilen ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
Teşekkürler Cindilli ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ...
TEŞVİK SUSKUNLUĞU SÜRÜYOR..
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yeni Teşvik projesi araştırmalarını sürdürüyor.
Erzurum Gazetesi Arşiv
HESABI YİNE TUTTURAMADIK Erzurum’da bu yılın ocak ayında vergi ...
 
TCDD ERZURUM’DA GAYRİMENKUL SATACAK
TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü, muhtelif bölge müdürlüklerinde bulunan ...
2007’nin gerisinde kaldık
TOBB’nin Açılan Kapanan Şirket İstatistiklerine göre; Erzurum’da, ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
DOĞU’DAN İHRACATTA'TANITIM ATAĞI’ Doğu Anadolu Bölgesi’nden ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva