ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Karagöbek yolunda trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı
Karagöbek yolunda trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı
Elektriğe kapılan genç ölümden döndü
Elektriğe kapılan genç ölümden döndü
Korkmaz Erzurumspor maçını yorumladı
Korkmaz Erzurumspor maçını yorumladı
Tarım Lisesi’nde buğday hasadı yapıldı
Tarım Lisesi’nde buğday hasadı yapıldı
Gönüllü Anneler hayır çarşısı açtı
Gönüllü Anneler hayır çarşısı açtı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
16 Nisan 2011 Cumartesi - 08:46

Erzurumlu Durbaş Kitap Fuarının onur konuğu

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 16-24 Nisan 2011 tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda düzenlenecek 16. İzmir Kitap Fuarı, 16 Nisan 2011 Cumartesi günü saat 12.00'de düzenlenecek törenle kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Erzurumlu Durbaş Kitap Fuarının onur konuğu

ERZURUM gazetesi
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 16-24 Nisan 2011 tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda düzenlenecek 16. İzmir Kitap Fuarı, 16 Nisan 2011 Cumartesi günü saat 12.00'de düzenlenecek törenle kapılarını açmaya hazırlanıyor.
Bu sene 340 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek fuarda geniş bir konu yelpazesi içinde konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 130 kültür etkinliğinde ve imza günlerinde yüzlerce yazar okurlarıyla buluşacak.
REFİK DURBAŞ: BİR HAYATIN ŞİİRİ
16. İzmir Kitap Fuarı'nın onur konuğu Türk şiirinin önemli ismi Erzurumlu şair-yazar Refik Durbaş olacak. Durbaş, fuar süresince düzenlenecek etkinliklerle okurlarıyla bir araya gelecek.
10 Şubat 1944'te Erzurum'un Pasinler ilçesinde doğan Refik Durbaş yaşamın önemli bir bölümünü İzmir'de geçirdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ndeki öğrenimini bitirmeden ayrıldı. 1965-1968 arasında çeşitli işlerde çalıştı. Yeni İstanbul ve Cumhuriyet gazetelerinde düzeltmenlik yaptı. İlk şiiri İzmir'de Ege Ekspres gazetisinin sanat sayfalarında yayınlandı. Devinim, Gösteri, Sanat Olayı, Soyut, Papirüs gibi dergilerdeki şiirleriyle dikkat çekti. Arkadaşlarıyla birlikte 1962-1964 arasında "Evrim" dergisini, 1967'de de "Alan 67" dergisini yayınladı. 1971'de ilk şiirlerini Kuş Tufanı adlı şiir kitabında topladı. 1972-1974 yıllarında "Yeni A" dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. Gazetelerde sanat sayfaları hazırladı. 1992 yılında Cumhuriyet gazetesinden emekli oldu.
OKUR VE YAZAR BULUŞMALARI
Dokuz gün süresince yüzlerce yazar okurlarıyla buluşma fırsatı yakalayacak. Bu kapsamda Refik Durbaş, Murathan Mungan, Füruzan, Can Dündar, Yılmaz Özdil, Gülten Dayıoğlu, İlber Ortaylı, Zeynep Oral, Oya Baydar, Altan Öymen, Ahmet Telli, Yekta Kopan, Tuğrul Keskin, Latife Tekin, Ayşegül Devecioğlu, Nihat Behram, Hakan Günday, Ataol Behramoğlu, Muazzez İlmiye Çığ, Nazlı Eray, Mavisel Yener ve pek çok değerli şair, yazar ve bilim insanı İzmir Kitap Fuarı'nda etkinlik ve imza günlerinde yer alacak.
FUAR'IN SERGİLERİ
Dünyanın yaşayan en büyük fotoğrafçılarından biri kabul edilen Ara Güler; 60 yıllık sanat yaşamından bir seçkiyle, "Eller ve Yüzler" başlıklı fotoğraf sergisiyle İzmir Kitap Fuarı'nda. Kırmızı Yayınları tarafından TÜYAP'ın ev sahipliğinde düzenlenen sergide sanatçının elliye yakın fotoğrafı sergileniyor.
Fuar'ın bir diğer sergisi ise bu sene 100. yaşını kutladığımız edebiyatımızın önemli isimlerinden Rıfat Ilgaz'ın yaşamının çeşitli dönemlerine ait fotoğrafları, kitap kapakları ve el yazıları yer alıyor. Kitapseverlerin bir yaşama tanıklık edecekleri "Rıfat Ilgaz 100 Yaşında" sergisi Çınar Yayınları tarafından düzenleniyor.
 
 
 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turizm Haftası başladı
Turizm Haftası Erzurum'da kortej yürüyüşüyle başladı. Çifte Minareli Medrese ...
Peygamber Sofrasında buluşma
Palandöken Müftülüğü’nce “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında ...
EDT, 13 yılın izleyici rekorunu kırdı
Erzurum Devlet Tiyatrosu, izleyici sayısıyla 13 yılın rekorunu kırdı. ...
 
‘TRT Nağme’ ve ‘TRT Türkü’ yayında
Türkiye Radyo Televizyonu (TRT) Erzurum İl Müdürlüğü, müzik severleri ...
Kutlu Doğum Haftası ziyaretleri başladı
Palandöken İlçe Müftüsü Mustafa Baytar, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla ...
Pasinler Kutlu Doğum coşkusunu yaşıyor
14-20- Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum haftası nedeniyle ...
 
“Ben Feuerbach" EDT sahnesinde
Trabzon Devlet Tiyatrosu, "Ben Feuerbach" adlı tiyatro Oyununu Erzurum'da ...
Turizm’de ‘Kar Bereketi'
Erzurum'da her yıl mart ayın sonuna göre program yapan işletme sahipleri, ...
Erzurum’a şampiyonluk getirdiler
Antalya’da yapılan Üniversitelerarası Halkoyunları Yarışmaları’nın finalini ...
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Direnişin Başarısı
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dilimizin Kaybolmakta Olan İncileri: Yanlış Söylenen Atasözleri ve Deyimler
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Enver Paşa kimdi bilir misin?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva