ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
FETÖ hükümlüsü yakalandı
FETÖ hükümlüsü yakalandı
İl Tarımdan yangın bilgilendirmesi
İl Tarımdan yangın bilgilendirmesi
Büyükşehir Damal’da halk ekmek fırını açtı
Büyükşehir Damal’da halk ekmek fırını açtı
Hurufat Baskı Müzesi Özel Müze statüsü kazandı
Hurufat Baskı Müzesi Özel Müze statüsü kazandı
Erzurum MEM’de Ekici dönemi
Erzurum MEM’de Ekici dönemi
HABERLER>GUNCEL
7 Nisan 2008 Pazartesi - 00:00

Erzurum’da Yerli Tohum Üretimi Teşvik Edilecek

Temel görevi yoksullukla mücadele olan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), BTC Çevresel Yatırım Programı ile ortaklaşa proje üretmeye devam ediyor.

Erzurum’da Yerli Tohum Üretimi Teşvik Edilecek

Erzurum’da Yerli Tohum Üretimi Teşvik Edilecek Temel görevi yoksullukla mücadele olan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), BTC Çevresel Yatırım Programı ile ortaklaşa proje üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda aralarında Erzurum’un da bulunduğu 15 ilde Küçük Yatırımlar Fonu Projesi (KYF) çerçevesinde tarımsal üretim çalışmaları gerçekleştirilecek. Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattının etkilediği ve bu illere komşu olan bazı iller de dahil olmak üzere, bölgede yerli tohumlarla üretim gerçekleştirilecek. TOHUMLUK BUĞDAY ÜRETİLECEK Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği (DATÜBB)’ün de ortak olduğu çalışma kapsamında, Erzurum’da da Kırik, Zerun, Şigon, Kişne, Külür ve Zekerek isimli tohumluk buğday üretimi gerçekleştirilecek. DATÜBB Başkanı Nazmi Ilıcalı, BTC boru hattının geçtiği bölgeler ve komşu illerdeki çiftçinin üretim yapmasını teşvik etmek ve gelirlerini artırmak amacıyla yapılacak olan çalışmaya Erzurum’un da dahil olduğunu söyledi. HATTAN ETKİLENE ÇİFTÇİLERE DESTEK Ilıcalı, “Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve BTC Çevresel Yatırım Programı ortaklığıyla hem boru hattından etkilenen çiftçilerin yeniden üretime teşvik edilmesi, hem de yerli tohumlarla toprakların verimli kullanılması amaçlanıyor. Bu çalışmayla ilimizde de yerli tohumluk buğday üretimini teşvik edecek, zamanla buğday çeşitlerinin de artırılması sağlanacak. Üretilen yerli tohumlar, yüzde 40 fiyatına çiftçiye satılacak” diye konuştu. ILICALI ÇEVRESEL YATIRIM PROGRAMINI ANLATTI DATÜBB Başkanı Nazmı Ilıcalı, BTC Çevresel Yatırım Programı’nın, ekolojik açıdan sürdürülebilir işletme projelerinin geliştirilmesini hedeflediğini kaydederek, “Bu yolla sürdürülebilir işletme projelerinin, geliştirilmesi hedeflenmekte, Çevresel Yatırım Programı hedeflerinin sürdürülebilirliğini destekleyen ve sivil toplum kuruluşlarının kapasite gelişimine ve toplumsal ihtiyaçlara hizmet edecek ekolojik odaklı gelir artırıcı bileşenidir. BTC’nin rolü, fonlar da dahil, ÇYP’yi yönetmek, programı izlemek ve ilgili paydaşlarla iletişimi sağlamaktır. Bu çalışma, Erzurum, Rize, Artvin, Trabzon, Ardahan, Kars, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Sivas, Kayseri, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye ve Hatay’da yürütülecek”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÖSS Başvuruları 7 Nisanda Sona Erecek
Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), Yabancı Dil Sınavı (YDS) ve meslek yüksek ...
Kobi Teşvik Payı Arttı
2008 yılı Ocak ve Şubat ayları döneminde Doğu Anadolu Bölgesinin Türkiye ...
Kaçak elektriğe projeli önlem
40 yıldır elektronik işiyle uğraşan Zeynel Abidin Sancar, geliştirdiği ...
 
Emekli Ve Bağ-Kur'lulara Kolaylık
Emekliler ve bakmakla yükümlü bulundukları aile fertleri ile Bağ-Kur'luların ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ETSO Esnafa Nefes Aldırdı Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Erzurum Başbakan’ı Ağırlayacak AK Parti Genel Başkanı ve ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
Bölge Kalkınma Sorunları Çözüm Bekliyor İş Bankası’nca Erzurum’da ...
İş Bankası Genel Müdürü Özince'den Tasarruf Önerisi
Erzurum'da düzenlenen bölge toplantısında konuşan Türkiye İş Bankası Genel ...
21. Asırda İletişim Ayıbı
Karaçoban ilçesine bağlı 7 köyde, telefon hatlarında yaşanan sorun nedeniyle ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Değerin Barışı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Ruhsal körlük, dijital çağın yeni ilkel hali
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Çamur at, yanına kalsın mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva