ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
MSB selamlama uçuşunun görüntülerini paylaştı
MSB selamlama uçuşunun görüntülerini paylaştı
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Dört Şehirden Kardeş Odalar Protokolü
Dört Şehirden Kardeş Odalar Protokolü
Hoca Raif Efendiye vefa
Hoca Raif Efendiye vefa
Sekmen'den spor mesaisi
Sekmen'den spor mesaisi
HABERLER>GUNCEL
19 Şubat 2008 Salı - 00:00

Erzurum’da Türkiye Sakatlar Derneği tarafından üç ayrı dalda açılan meslek edindirme kurslarına sadece 2 kişi başvurdu.

ANLAYANA AŞKOLSUN Engellileri meslek edindirme amacı taşıyan kurslar, Erzurum’da beklenen ilgiyi göremiyor.

Erzurum’da Türkiye Sakatlar Derneği tarafından üç ayrı dalda açılan meslek edindirme kurslarına sadece 2 kişi başvurdu.

Erzurum’da Türkiye Sakatlar Derneği tarafından üç ayrı dalda açılan meslek edindirme kurslarına sadece 2 kişi başvurdu. ANLAYANA AŞKOLSUN Engellileri meslek edindirme amacı taşıyan kurslar, Erzurum’da beklenen ilgiyi göremiyor. Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi tarafından açılan “Bilgisayarlı Muhasebe”, “Sayfa Tasarımı” ve “Web Tasarımı” kurslarına sadece 2 kişinin başvurduğu öğrenildi. Konuyla ilgili olarak GHA muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, “Her fırsatta engellilerin istihdam edilmeleri gerekliliğini dile getirmemize rağmen, meslek edindirme kurslarında eğitecek engelli bulamıyoruz” dedi. BAŞKAN DA ŞAŞIRDI Bu durumun, engellilerin meslek sahibi olmaları ve geçimlerini kendi başlarına sağlayabilmeleri yolunda verdikleri mücadeleyi sekteye uğrattığına dikkati çeken Efe, “Ortaya şu durum çıkıyor. Ya Erzurum’daki engellerin tamamı meslek sahibi ve sertifikalı, ya da meslek edinme ve nitelikli eleman olabilmenin ayrıcalığından haberdar değiller” diye konuştu. ANLAYAN VARSA BERİ GELSİN Engelliler için faaliyet gösteren derneklerin, engelli haklarını takip etme ve onlara kol kanat germe amacını taşıdığını anlatan Sadullah Efe, “Biz sırf Erzurum’daki engelliler meslek sahibi olsun ve nitelik kazansınlar diye kendimizi paralarken, açtığımız kurslara topu topu 2 kişi başvuruda bulunuyor. Anlamıyoruz, bu vatandaşlarımızın ekonomik durumları çok mu iyi?” dedi. EFE: ENGELLİ ÜYELERİMİZE KENDİMİZ ULAŞTIK Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Efe, açmayı planladıkları kurslarla ilgili olarak Erzurum yerel basının büyük özveri gösterdiğini ve konuya geniş yer verdiğini hatırlatarak, “Erzurum basını, engellilerimizin nitelikli elemanlar haline getirilmelerini amaçlayan kurslarımıza sahip çıktı, geniş yer verdi, değerlendirdi. Hepsine müteşekkiriz, ama kurslarımıza asil ilgiyi göstermesi gereken engelliler, maalesef duyarsız kaldılar. Her kursta en az 20 kişiyi eğitmeyi planladığımız programa sadece 2 kişi başvuruda bulundu. Bu durumda hem kurs planlarımız sekteye uğradı, hem de engellileri meslek edindirme amacıyla verdiğimiz mücadelede şevkimiz kırıldı. Ne yapacağız, doğrusu bilmiyoruz” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi” başlıyor
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlikleri Konfederasyonu (TESK) ...
İŞSİZLER VE YOKSULLAR DERNEĞİ KURULDU
Erzurum, Türkiye’de eşi dahi bulunmayan bir derneklere daha tanıştı.
Doç. Dr. Atnur, Ermenistan başkanlık seçimini değerlendirdi
Ermenistan'da 19 Şubat'ta (bugün) yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ...
 
ERZURUM’A HAKSIZLIK
Partisinin bünyesinde “Laiklik Karşıtı Eylemleri İzleme Masası” ...
EZO Hayvancılık desteklerinde yeni yaklaşımları açıkladı
Erzurum Ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar, değiştirilmesi düşünülen ...
“ROTASINI ÇİZEN GENÇLİK” PROJESİ TANITILDI
Öğrencilerin vizyonunu geliştirmek amacıyla, Avrupa Birliği (AB) Gençlik ...
 
ÖZPEKER YENİDEN ADAY
Cumhuriyet Halk Partisi’nde İl Başkanlığı kongresinde Nevzat Özpeker’in ...
KIŞ KOŞULLARINDA SÜRÜCÜLERE ACİL UYARI.
Karayolu Tafik ve Yol Güvenliği Araştırma Enstitüsü Başkanı İhsan Memiş, ...
YEREL YÖNETİMLER ERZURUM’DA İSTİŞARE EDECEK
Erzurum, cumartesi günü geniş kapsamlı bir organizasyona ev sahipliği yapacak.
 
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva