“Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi” başlıyor
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlikleri Konfederasyonu (TESK) ve Avrupa Birliği ortaklığıyla yürütülen “Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi”nin Erzurum etabı Mart’ta başlıyor. Merkez ve Dadaşkent olmak üzere Erzurum’da iki noktada yapılacak olan çalışma kapsamında, şu ana kadar okullar ve kamu kuruluşları aracılığıyla çeşitli anketler düzenlendiği bildirilirken, altyapı çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Cüneyt Acır, “Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi”nin, Erzurum’da oldukça ilgi göreceğini söyledi.
ACIR PROJEYİ ANLATTI
Çalışmaların Ankara ve Erzurum odaklı olarak devam ettiğini aktaran Acır, “Proje kapsamında eğitime tabi tutulacak olan kadın girişimciler, merkez binamız ve Dadaşkent’te olmak üzere iki noktada faaliyetlerde bulunacaklar. Dadaşkent Belediyesi ile varılan uzlaşı sonucunda, burada da bir sınıf açılmasına karar verildi” dedi.
20 GÜNDE 30 BAŞVURUDA BULUNULDU
TESK ve AB ortaklığıyla sürdürülen proje çerçevesinde başta okullar olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik olarak çeşitli anket çalışmaları düzenlediklerini anlatan Acır, “Sadece son 20 gün içerisinde başvurularını aldığımız girişimci kadın sayısı 30’u bulmuştur. Projenin Erzurum için hedeflediği rakam 130 civarında, fakat biz bu çalışmalarımızla en az 200 girişimci kadına eğitim vereceğimiz kanısındayız” diye konuştu.
ESOB DANIŞMANLIK HİZMETİ VERECEK
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Acır, projenin tamamlanmasıyla birlikte kadın girişimcilerin hem kendi işlerini yapabilme gibi niteliklere sahip olacaklarını vurgulayarak, “Eylül 2008’de sona erecek projenin ardından ESOB olarak yeni hizmet binamızda danışmanlık hizmetleri de vermeye başlayacağız.” şeklinde konuştu.
GİRİŞİMCİ KADINLARA DESTEK
Esnaf ve girişimci kadınların, her iki proje kapsamında önemli mesafeler kat edeceğinin altını çizen Acır, Türkiye'nin kalkınması için demografik açıdan önemli bir büyüklüğü oluşturan kadınların sahip oldukları yeteneklerinin ve fikirlerinin hayata geçirilmesine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
Projenin hedefinin, verilecek girişimcilik eğitim ve sunulacak danışmanlık hizmeti ile kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve kadınların iş hayatında daha aktif rol almalarını sağlamak olduğunu belirten Genel Sekreter Acır, "Projeyle 25 ilde eğitim merkezleri kuruldu, 4 bin 500 kadın eğitilecek, bin 500 kadın danışmanlık hizmetinden yararlanacaktır. Söz konusu projeyle Türkiye'deki esnaf ve sanatkarlar ile mikro işletmelerin gelişimi desteklenecektir.” diye konuştu.