Erzurum matbaacılık sektöründe ciddi bir atılım
25 Üniversite’ye ders kitabı basıyorlar
Türkiye’deki 25 üniversitenin ders kitapları, Erzurum’da faaliyetini sürdüren Salkım Söğüt Yayınevi’nden karşılanıyor. Yılda en az 15 kitabın çıktığını ve şu ana kadar 73 yazarı Türkiye’nin dört bir yanındaki okurlarıyla buluşturan Salkım Söğüt Yayınevi, ayrıca üniversite hocalarının kitaplarını bastırırken en çok tercih ettiği yayınevi olma özelliğini de sahip.
BAŞARILI GİRİŞİMCİLİK
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Salkım Söğüt Yayınevi’nin Sahibi Turan Kolcu, “Yayınevimiz 4 yaşına girdi. Bugüne kadar 73 ayrı yazarın kitabını, Türkiye’nin dört bir yanında dağıtarak okurlarına ulaştırdık.” dedi. Erzurum’da dağıtım ağı en geniş yayınevinin, Salkım Söğüt Yayınevi olduğuna dikkati çeken Kolcu, Türkiye genelindeki 25 üniversitenin ders kitaplarını da, yine kendilerinin basıp, dağıtımını üstlendiklerini kaydetti.
YILDA 15 ESER YAYINA GİRİYOR
Salkım Söğüt Yayınevi’nin, Erzurum ve yurt genelinde dağıtım ağı en geniş yayınevi olduğunu ve bu yüzden özellikle de üniversite hocaları tarafından tercih edildiğini dile getiren Kolcu, “Net rakamlarla konuşmak gerekirse, şu anda 25 üniversitenin ders kitapları bizim yayınevimizden çıkan kitaplardan oluşuyor. Yılda en az 15 kitap basıyor ve dağıtıyoruz.” diye konuştu.
ERZURUM MATBUATTA REKABETE HAZIRLANIYOR
Doğu Anadolu’nun içinde bulunduğu iklim şartları nedeniyle hemen her sektörün sıkıntı çektiğine dikkati çeken Kolcu, Doğu’da faaliyet gösterirken en sık karşılaştıkları sorunun, dağıtım olduğunu kaydetti. Türkiye’de en fazla yayınevine sahip olan illerin İstanbul ve Ankara olduğunu, Erzurum’un bu anlamda bu illerle rekabet etmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Kolcu, “Bölgemizin içinde bulunduğu koşullar yüzünden yaşadığımız sıkıntılar olmasa, Erzurum yayınevi ve dağıtım açısından gerçekten marka olabilir” dedi.
“ÖĞRENCİLERİN AYAĞINA GİDİYORUZ”
Kitap basımı ve dağıtımının yanı sıra, perakende satışlarının da bulunduğunu ifade eden Turan Kolcu, “Erzurum’da üniversite öğrencisinin olması, bizim kitap satışlarımızı doğrudan etkiliyor. Çünkü genel manada Erzurum’da kitaba ilgi çok az.” dedi.
TÜYAP’TA ERZURUM’U TEMSİL EDECEKLER
Türkiye’de olduğu gibi Erzurum’da da Eylül, Ekim, Şubat ve Mart aylarında kitap satışlarının tavan yaptığını, geri kalan aylarda ise, kitaplara ve kitapçılara gösterilen ilginin azaldığını anlatan Turan Kolcu, “Biz okulların açık olduğu dönemlerde öğrencinin bize gelmesini beklemek yerine, onların ayağına kadar gidiyoruz. Fakültelerde ve yüksekokullarda çeşitli stantlar açarak, yeni yayınlarla tanışmalarını sağlıyoruz. Çünkü kitap okuma alışkanlığının gençlere kazandırılması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.
Öte yandan bu yıl açılacak olan TÜYAP Kitap Fuarı’na, Doğu Anadolu Bölgesi’nden sadece Erzurum’un Salkım Söğüt Yayınevi ile temsil edileceğini bildirerek, “Bu fuarda şehrimizi temsil edecek olmak, bizi şimdiden heyecanlandırıyor” dedi.