ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tarım-GFE yıllık yüzde 29,73 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 29,73 arttı
YD-ÜFE yıllık yüzde 22,92 arttı
YD-ÜFE yıllık yüzde 22,92 arttı
Eğitim-Bir-Sen'de Yükseköğretim gündemi
Eğitim-Bir-Sen'de Yükseköğretim gündemi
Özvar'dan 'Türkiye-Suriye Üniversitesi' açıklaması
Özvar'dan 'Türkiye-Suriye Üniversitesi' açıklaması
Bak temsilci gençlerle meclisi ziyaret etti
Bak temsilci gençlerle meclisi ziyaret etti
HABERLER>GUNCEL
2 Şubat 2008 Cumartesi - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

Mobil sağlık ekibi, engel tanımıyor Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Erzurum'da sağlık ocakları bünyesinde hizmet veren Mobil Sağlık Hizmeti ekipleri, tipi nedeniyle yolu kapalı olan köylere, karları aşarak ulaştılar.

Erzurum Gazetesi Arşiv

Mobil sağlık ekibi, engel tanımıyor Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Erzurum'da sağlık ocakları bünyesinde hizmet veren Mobil Sağlık Hizmeti ekipleri, tipi nedeniyle yolu kapalı olan köylere, karları aşarak ulaştılar. Yaklaşık 60 santimetre kalınlığındaki kara batıp çıkarak köylere ulaşmaya çalışan doktor ve hemşirelerden oluşan ekip, vatandaşları sağlık taramasından geçirdi. MOBİL UYGULAMADA BAŞARI Yaklaşık üç yıl önce başlatılan uygulama kapsamında her gün en az iki köye sağlık hizmeti götüren İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Mobil Sağlık Hizmeti ekipleri, merkeze 25 kilometre uzaklıktaki Yıkılgan ve Toparlak köylerinde sağlık taraması yaptılar. Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Erzurum'da, tipi nedeniyle kapalı olan köy yolunda kara saplanan araçlarını çıkaramayan sağlık ekibi, iki kilometrelik yolu yürümek zorunda kaldı. Yer yer 60 santimetreyi bulan kara batıp çıkarak yürümeye çalışan doktor ve hemşireler, düşmekten kurtulamadılar. Zorlu yolculuğun ardından köye ulaşan sağlık ekibi, cami hoparlöründen yapılan anonsla köy odasında toplanan vatandaşları muayene edip, hastalıkları hakkında bilgi verdiler. HERGÜN İKİ KÖY TARANIYOR Merkez ve ilçelerdeki sağlık ocaklarına bağlı Mobil Sağlık Hizmeti araçlarının her gün 2 köyde sağlık kontrolü yaptığını belirten İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Özlü, "Muayenenin yanı sıra, aile planlaması, çevre sağlığı hizmetleri, bulaşıcı hastalıklarla mücadele, okul sağlığı, kronik hastalıkların izlenmesi, yaşlıların takibi, sağlık eğitimi, nüfus tespiti, enjeksiyon, pansuman, ücretsiz ilaç ve malzemelerinin dağıtılması, gebe ve bebek takibi ile çocuk ve 15- 49 yaş tetanoz aşısı uygulaması yapılıyor" dedi. Hizmeti hastanın ayağına götürebilmek için çetin kış şartlarıyla mücadele ettiklerini belirten hemşire Nuran Karadaş, "Araç, köye çıkamayınca yürümek zorunda kaldık. Karlı yolda zaman zaman zor anlar yaşadık. Ama köyde bizi bekleyen vatandaşlara ulaşarak, muayene edip, kontrollerini yaptık" diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
Ayşe Teyze Bakımevi’ne yerleştirilecek Erzurum’un ...
ÇARESİZ YAŞLI KADINA EBU İSHAK VAKFI SAHİP ÇIKTI
Buz damını aratmayan evinde donmak üzereyken komşuları tarafından bulunan ...
MHP ERZURUM İL BAŞKANI EKREM ÖZTÜRK, “TÜRBAN TARTIŞMALARI”NI YORUMLADI
SON SÖZ MİLLETİNDİR MHP Erzurum İl Başkanı Ekrem Öztürk, “Türkiye’de ...
 
Otopark’ta tüp patladı, 2 kişi yaralandı
Erzurum'da otopark işçilerinin kullandığı barakada meydana gelen patlamada, 2 kişi yaralandı.
ERZURUMSPOR YA TAMAM YA DEVAM DİYECEK
TFF 2. Lig’den Yükselme Grubu’na çıkmayı başaran Erzurumspor, ...
Alman Generalden Ermeni iddialarına tokat gibi cevap
2. Abdulhamit dönemiyle birlikte Osmanlı Ordusu’nda görev almaya ...
 
Sibirya soğukları yeniden başladı
Doğu Anadolu Bölgesinde kar ve tipi yerini yeniden soğuk havaya bırakırken, ...
VATANDAŞ ALIŞINCAYA KADAR MUAVİN UYGULAMASI DEVAM EDECEK
Özel Halk otobüsleri Derneği Başkanı Ömer Ata, vatandaşın akıllı kart ...
BASİSEN ERZURUM ŞUBE BAŞKANI BARIN:
Küçük esnaf’ın nefesi tükendi Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Zulme ortak olduğunun farkında mısın?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva