ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
MSB bilgilendirdi
MSB bilgilendirdi
Jandarma 144 mağara ve barınma alınını imha etti
Jandarma 144 mağara ve barınma alınını imha etti
Gazilerden Altuğ Paşa'ya hayırlı olsun ziyareti
Gazilerden Altuğ Paşa'ya hayırlı olsun ziyareti
235 gıda işletmesi denetlendi
235 gıda işletmesi denetlendi
Doğu Anadolu Doğa Harikaları - 36: Narman Peribacaları
Doğu Anadolu Doğa Harikaları - 36: Narman Peribacaları
HABERLER>SİYASET
8 Haziran 2009 Pazartesi - 02:31

Erzurum’da seçim heyecanı

Erzurum'un Yakutiye ilçesine bağlı Köse Ömerağa ve Aşağı Sanayi Mahalleleri ile Karagöbek Mahallesi, Aziziye ilçesine bağlı 200 Evler Mahallesi ve Çat ilçesine bağlı Muratçayırı köyünde muhtarlık seçimleri yenilendi.

Erzurum’da seçim heyecanı

Erzurum'da Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 29 Mart'taki yerel seçimlerde çeşitli nedenle iptal ettiği 4 mahallede muhtarlık seçimi yapıldı. Pazar günü sabah saatlerinde okullara konulan sandık başına giden seçmen, yaklaşık 3 ay sonra ikinci kez oy kullandı.
4 MAHALLEDE MUHTAR SEÇİMİ
29 Mart'ta yapılan yerel seçimler sonrası YSK tarafından iptal edilen seçimler dün yeniden yapıldı. Erzurum'un Yakutiye ilçesine bağlı Köse Ömerağa ve Aşağı Sanayi Mahalleleri ile Karagöbek Mahallesi, Aziziye ilçesine bağlı 200 Evler Mahallesi ve Çat ilçesine bağlı Muratçayırı köyünde muhtarlık seçimleri yenilendi. YSK kararına göre Hınıs'a bağlı Alikırı, Güllüçimen ve Ilıcak köylerinde vatandaşlar muhtar ve ihtiyat heyetini belirlemek için sandık başına giderken, Akbayır, Karaağaç, Kenger, Pınar veŞalgam köylerinde ise ihtiyar heyetini belirlemek için oy kullandılar.
3 AY SONRA YENİDEN SANDIK BAŞINA GİTTİLER
Çeşitli nedenlerle iptal edilen muhtarlık seçimleri için yaklaşık 3 ay sonra yeniden sandık başına giden vatandaşlarla muhtar adayları tek tek ilgilendi. 29 Mart'taki seçimde Köse Ömerağa Mahallesi Muhtarlığını eski Muhtar İsmail Yeşilyurt kazanmış, rakibi İsmail Hakkı Torun'un itirazı üzerine seçim Yakutiye İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edilmişti.
Yeşilyurt'un mahallede 6 aydan az oturduğu belirleyen İlçe Seçim Kurulu, seçimin tekrarlanmasına karar vermişti. Köse Ömerağa Mahallesi muhtarlığı için dün Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'ndeki 1215 No'lu sandıkta ikinci kez seçim yapılmaya başlandı. 303 seçmenin bulunduğu mahallede eski muhtar İsmail Yeşilyurt ile rakibi İsmail Hakkı Yeşilyurt, muhtarlık için aday oldu. Seçimi ikinci kez kazanacağını belirten Yeşilyurt, "Mahalleme hizmet etmeye kaldığım yerden devam edeceğim" dedi.
Köse Ömerağa Mahallesi'ndeki muhtar seçimi, sabah saatlerinde yapılmaya başladı. Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nde oy kullanan vatandaşlar, seçimin iki muhtar adayı için de hayırlı olmasını diledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye Kent Konseyi belirlendi
Aziziye Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısını yaptı. Açılış ...
Yakutiye’den örnek girişim
Kazımkarabekir Belediyesi tarafından 3 yıl önce imar planlarında değişiklik ...
Aziziye’de Termal Turizm açılımı
Aziziye Belediyesi’nin termal otel ve kaplıcalarında görev yapacak personel ...
 
DSP’den kaplıca tepkisi
Ilıca’da yapımı 5 ay önce tamamlanan yeni kaplıcaların faaliyete geçmemesi ...
Meclis’te 2011 Gündemi
Erzurum İl Genel Meclisi, Haziran ayı oturumlarına devam etti. Selcan ...
SP’den mayın tepkisi
Türkiye- Suriye kara sınırındaki mayınların temizlenmesi ihalesinin 49 ...
 
Logo Yarışmasında yeni süreç
Aziziye Belediyesi tarafından düzenlenen logo yarışmasında ödül miktarı artırılarak süre uzatıldı.
DSP’den 2011 uyarısı
GHA/DSP Erzurum İl Başkanı Suer, “2011 Kış Oyunları’na ev sahipliği yapmaya ...
DP’de Cindoruk Sinerjisi
GHA/DP Erzurum İl Başkanı Uç, Cindoruk’un Genel Başkan seçilmesinin ardından ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Huylunun Huysuzu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir yalnızca bir isim yahut soyisim midir?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Artık verilerle dövüşen adamlar var!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yıkılsın, yok olsun böylesi bir dünya
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva