Dadaşlar Fransız Parlamentosuna tepkilerini gönderdiler
FRANSA’YA İMZA YAĞDI
1. Dünya Harbinde Ermeni Çetecilerin Katliamına Uğramış Mağdurlar Derneğince, Fransa'daki sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifine karşı başlatılan imza kampanyasında toplanan 22 bin 750 imza, Fransa Parlamentosuna gönderildi.
18 MAYIS’TA PARLAMENTOYA TESLİM EDİLECEK
Fransa'daki sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifine karşı toplanan imzalar, 18 Mayısta Fransa Parlamentosuna teslim edilmek üzere, Dernek Başkanı Eğilmez tarafından kargoya teslim edildi.
KAMPANYA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Dernek Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, 12 Mayısta şehrin tek bir noktasında başlayan imza kampanyasına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirterek, ''Pazar günü sona eren ve 2 metrekarelik bir masa üzerinde yaptığımız kampanyada 22 bin 750 imza gibi ciddi bir rakama ulaştık'' diye konuştu.
TURİSTLERDEN DE DESTEK GELDİ
Erzurum'da turistik amaçla bulunan 14 Japon, 2 Alman, 24 ABD ile 2 İngiliz'in de imza kampanyasına katıldığını ifade eden Eğilmez, turistlerin, yasa tasarısını antidemokratik olarak değerlendirdiklerini söyledi.
TURİSTLER DE FRANSA’NIN YAPTIĞINA ŞAŞIRDI
Erzurum'u gezen turistlere demokratik tepkilerine destek olmak için çağrı yaptıklarını anlatan Eğilmez, ''Turistlere imza kampanyasının nedenini anlattığımızda çok şaşırdılar. Fransa'nın bu tür antidemokratik bir yasayı çıkarmaması gerektiğini ifade ettiler'' diye konuştu.
Fransız parlamentosunda Sosyalist Parti tarafından gündeme getirilen ve 18 Mayıs 2006 tarihinde görüşülecek olan kanun teklifi ile "Ermeni Soykırımı Yoktur" diyenlere bir yıl hapis ve 40 bin euro para cezası verilmesini öngeren tasarıya bir tepki de Atatürk Üniversitesi Türk Ermeni İlişkilerini Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nden geldi.
YANIKDERE’DE BASIN AÇIKLAMASI
Türk Ermeni İlişkilerini Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Tarih bölümü öğrencileri ile birlikte 3 bin Müslüman Türk'ün yakılarak katledildiği Yanıkdere Şehitliği'nde basın açıklaması yaptılar.
GİRİŞİMİ ÜZÜNTÜYLE KARŞILIYORUZ
Şehitlik anıtında konuşan Yrd. Doç. Dr. Kürkçüoğlu, Fransa parlamentosunda görüşülecek kanun tasarısının Türk Milleti tarafından üzüntü ile karşılandığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Kürkçüoğlu, "Fransa hiç bir belgeye dayanmadan 18 Mayıs 2001 tarihinde bu yasayı kabul etmekle Türk Milletine karşı en büyük saygısızlığı yapmıştır. 1954-1962 yılları arasında Fransızların Cezayir Müslümanlarına yönelik katliamları karşısında tarih yazmak parlamentoların işi değildir. Fransız politikacıların, söz konusu Türkiye olunca tarih yazmaya kalkmaları, bilimsellikten uzak, utanç verici ve akıl dışı bir ikiyüzlülüktür. Bu yasa ile Fransa gibi sözde insan haklarına saygılı ülkeler maalesef tarihten düşmanlık çıkartmak isteyen Ermenilere alet olmaktadırlar." diye konuşu.
ÖĞRENCİLER ERMENİ VAHŞETİNİ YERİNDE GÖRDÜLER
Fransızların, Ermenilerle kedinin fare ile oynadığı gibi oynadığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Kürkçüoğlu, şunları söyledi: "Her seçim dönemi Fransa'daki 350 bin Ermeni'nin oyunu almak için sözde soykırım iddialarını gündeme getirerek, Ermenileri kendi siyasi ve iktisadi çıkarları doğrultusunda kullanmaktadırlar. Bu yasanın altına imza koyan Fransız milletvekilleri tarih önünde hesap vereceklerdir."
Basın açıklaması sırasında öğrencilerin bölgede yapılan Ermeni soykırımlarına ait yapılan kazı çalışmaları ve tanıklarla ilgili fotoğraflar taşıdılar.
POLİSİN BAYRAK DUYARLILIĞI
Yanıkdere şehitliği'nde yapılan basın açıklaması sırasında rüzgara takılarak dolaşan bayrak, görevli polis tarafından direğe çıkılarak düzeltildi. olay yerinde güvenlik tedbiri alan polis memuru, bayrağın dalgalanmadığını görünce canını tehlikeye atarak 15 metre yüksekliğindeki direğe tırmanarak bayrağı açtı.
22 BİN 750 İMZA TOPLANDI
Erzurum 1. Dünya Harbinde Ermeni Çetecilerin Katliamına Uğramış Mağdurlar Derneği Federasyonu tarafından, Fransız Parlamentosunda gündeme getirilen ve Türkler'in Ermeniler'e soykırım uygulamış olduğu iddialarını protesto etmek amacıyla "Parlamentoların tarihlerine hayır, gerçek tarihe evet" imza kampanyasında toplanan 22 bin 750 imza bugün kargo aracılığıyla Fransa'ya gönderildi.
TOPLANAN İMZALAR GÖNDERİLİYOR
Federasyon Başkanı Süleyman Çiğdem, kampanyaya turizm amaçlı olarak Erzurum'a gelen Amerika, Alman ve İngiliz vatandaşlarının da katıldığı belirterek, imzaların 18 Mayıs 2006 tarihinde Fransa Parlamentosunda olacağını kaydettti.