Hal esnafı zor durumda
Erzurum'da yaşanan aşırı soğuklar sebebiyle donan tonlarca meyve ve sebze çöpe atıldı. 107 esnafın faaliyet gösterdiği Ilıca yolu üzerindeki Erzurum Hali'nde çöpler donan sebze ve meyvelerle doldu. Geceleri eksi 30 dereceyi bulan soğuklar nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirten sebze hali esnafı, aşırı soğukların sebze hali esnafının cebine olumsuz yansıdığını ifade ettiler. Son 1 hafta içerisinde marul, patlıcan, portakal gibi ürünlerin yer aldığı yaklaşık 100 ton sebze ve meyvenin don nedeniyle çöpe atıldığını söyleyen Gürbüz Değirmen, "Erzurum'da kışın esnaf oldukça zor durumda.
Mersin, Antalya gibi sıcak şehirlerden nakliye ettiğimiz sebze ve meyveler ilimizde donmaya uğruyor. Çok sayıda esnaf oldukça büyük maddi zarara uğradı" dedi.
HALDE İŞLER DURDU
Erzurum Sebze Hali Komisyoncular Odası Başkanı Mahir Köse de, "Soğuk bizim işimizi oldukça sekteye uğrattı. Tonlarca meyve ve sebze bozuldu. Ancak, bizim halimize gelen sebze ve meyve oldukça kaliteli. Soğuk nedeniyle zarar gören meyve ve sebzeyi çöpe atıyoruz. Müşterilerimize kaliteli ürün sunmaya devam ediyoruz" diye konuştu.