ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Pendikspor, Rogerio Thuram'ı kadrosuna kattı
Pendikspor, Rogerio Thuram'ı kadrosuna kattı
Bayburt'ta 'Dede Korkut Cirit Müsabakası' düzenlendi
Bayburt'ta 'Dede Korkut Cirit Müsabakası' düzenlendi
Rasheed Akanbi Boluspor’da
Rasheed Akanbi Boluspor’da
Sarıyer'in yeni teknik direktörü Şenol Can oldu
Sarıyer'in yeni teknik direktörü Şenol Can oldu
Pendikspor'a Hırvat stoper
Pendikspor'a Hırvat stoper
HABERLER>GUNCEL
9 Aralık 2006 Cumartesi - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

"BÖLGESEL KALKINMA POLİTİKALARINDA DÖNÜŞÜM VE DOĞU ANADOLU BÖLGESİ” PANELİNDE KONUŞAN TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU, “DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM" Erzurum'da Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) işbirliğiyle ortaklaşa düzenlenen "Bölgesel Kalkınma Politikalarında Dönüşüm ve Doğu Anadolu Bölgesi" konulu panele katılan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye ve Bölge ekonomisinin geçmiş ve günümüzdeki durumunu değerlendirdi.

Erzurum Gazetesi Arşiv

"BÖLGESEL KALKINMA POLİTİKALARINDA DÖNÜŞÜM VE DOĞU ANADOLU BÖLGESİ” PANELİNDE KONUŞAN TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU, “DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM" Erzurum'da Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) işbirliğiyle ortaklaşa düzenlenen "Bölgesel Kalkınma Politikalarında Dönüşüm ve Doğu Anadolu Bölgesi" konulu panele katılan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye ve Bölge ekonomisinin geçmiş ve günümüzdeki durumunu değerlendirdi. CİNDİLLİ: ERZURUM BÖLGE EKONOMİSİNİN CAN DAMARI Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Cindilli, Erzurum'un Türkiye ekonomisindeki önemini vurguladı. Cindilli, Doğuanadolu ekonomisindeki sorunların aşılabilmesi için, öncelikle Erzurum merkezli bir kalkınma hamlesinin başlaması gerektiğini söyleyerek, “Erzurum’un kalkındırılması bölgeye ışık tutar.” dedi. HİSARCIKLIOĞLU, BÖLGE EKONOMİSİNİ DEĞERLENDİRDİ Erzurum ve Doğuanadolu bölgesinde yaşanan ekonomik sıkıntıları değerlendiren Hisarcıklıoğlu, bu sıkıntıların giderilmesinde çözümün Ankara olmadığını, bölgedeki özel sektörün kendi potansiyelini değerlendirerek, birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. ERZURUM’DA ON YILDIR ET ÜRETİMİ YOK Hisarcıklıoğlu, Erzurum’un, 10 yıl öncesine kadar Türkiye'nin et ihtiyacının önemli kısmını karşıladığını, ancak bölgede hayvancılığın giderek gerilemesiyle birlikte et ithal eder hale gelindiğini belirterek:” Dünyada en pahalı eti tüketiyoruz. Niye? Kendimiz yapamadığımızdan. 10 yıldır Erzurum'u kaybetmiş bulunuyoruz. Son 3 yıldır düzelme görünüyor. Hayvancılık bu ülkenin beslenmesi açısından çok önemli. Nihai et ürünlerinin tamamının üretileceği yer burası olmalı. '' dedi. BÖLGE MARKA ÜRÜNLER ÇIKARMALI Hisarcıklıoğlu:” Kendi değerlerimize sahip çıkalım. Marka yapalım. Bugün Erzurum'un bir çok değeri var. Oltu Taşı, Erzurum peyniri, Çağ Kebabı marka olabilecek değerlerdir. Hayvancılık sektörü önemli bir değerdir.Doğuanadolu hayvancılığın merkezi. Ama 10 yıldır bitmiş. Çözüm kendi potansiyelimizi harekete geçirmektir.” önerisinde bulundu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİNDEN ÜLKE ÇAPINDA BAŞARI YENİ BİR YÖNTEM ...
''BÖLGESEL KALKINMA POLİTİKALARI VE DOĞU ANADOLU''PANELİNDE KONUŞAN TOBB YÖNETİM KURULU BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU:
“DOĞUANADOLU EKONOMİSİ MARKA SORUNU YAŞIYOR” TOBB Başkanı ...
Bayram Yaklaştı
Kurbanlıklar görücüye çıktı Kurban bayramı yaklaşırken kurbanlıklar görücüye ...
 
Vekaletle Kurban Kesimi bedelleri açıklandı
Kurban Bayramı yaklaşırken vekaleten kurban kesimi yapan bazı vakıf ve ...
KUAFÖRLER, KAYITDIŞILIKTAN BİZAR
Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Naci Çetin, meslek mensuplarının ...
AKSU KÖYÜNÜN YANGIN ZARARI BELİRLENDİ
YAPILAN TESPİT ÇALIŞMALARINDA 27 EV İLE 22 AHIRIN YANDIĞI BELİRLENDİ Erzurum'un ...
 
Tarihi Erzurum Evleri için fırsat
TOKİ RESTORASYON KREDİSİ VERECEK TOKİ Taşınmaz kültür varlıklarının korunması ...
Anaarterini Erzurum’un oluşturacağı
Şahdeniz Doğal Gazında Son Dönemeç Erzurum uluslararası enerji koridoru ...
PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANI BİRDAL:
“HALK SAĞLIĞINI İSTİSMAR ETTİRMEYİZ” Palandöken Belediyesi ...
 
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva