Yeşilkart ödemelerinde aksaklıklar, muayene ücretleri, muadil ve eşdeğer ilaçlardan dolayı reçetede karşılaşılan problemlerin, en az eczacılar kadar kendilerini de olumsuz yönde etkilediklerini kaydeden Arslan, ithal ilaçları temin noktasında ecza depolarının uyguladığı ‘30 gün içinde ödeme zorunluluğu’nun bile sektörde ayrı bir dert olduğunu dile getirdi.
TEKNİSYENLER DERT KÜPÜ
“Sistem değişiklikleri en çok teknisyenleri etkiliyor.” diyen Erzurum Eczacı Teknisyenleri Derneği Genel Sekreteri İsmail Arslan, bölgede çalışan teknisyenlerin kurumlarında canla-başla görev yaptıklarına dikkati çekerek, “Eczacı teknisyenleri olarak bizler, sağlık sektöründe önemli bir misyonu üstlenmiş bulunmaktayız. Vatandaşa en hızlı ve en kaliteli eczacılık hizmetlerinin verilmesinde bizlere büyük görevler düşüyor. Bizler bu görevimizi yürütürken, sektörün içinde bulunduğu sıkıntılardan olumsuz yönde etkilenmek istemiyoruz. Bu nedenle sorunlarımızın acilen çözüme kavuşturulmasını arzu ediyoruz.” diye konuştu.
ARSLAN: MESLEĞİMİZ TOPLUM SAĞLIĞINI İLGİLENDİREN BİR MESLEK
Türkiye’nin birçok ilinde Eczane Teknisyenleri Derneği bulunduğunu ve önemli hizmetler sunulduğunu bildiren İsmail Arslan, “Hedefimiz, eczane teknisyenlerinin kamunun sağlığına en iyi şekilde hizmet vermek adına yaptıkları çalışmaları en üst düzeye çıkartmaktır. Ayrıca, çeşitli zamanlarda seminerler ve konferanslar düzenleyerek ilimizdeki eczane teknisyenlerini bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Mesleğimiz, toplum sağlığını ilgilendiren öncelikli bir meslek olmasına rağmen, bugüne kadar mesleki bir sıfatımızın olmamasının eksikliğini gördük. Öte yandan, yıllardır sağlık camiasının içinde olmamıza rağmen yok sayıldığımızı artık bir şeylerin değişmesi gerekliliğini farkına vardık. Bizler, eğitimli, mesleki bilgilerle donanımlı kişiler olarak bu işi icra etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu düşünce ile ayakları yere basan ve Erzurum’un aktif bir sivil toplum örgütü olmak için var gücümüzle çalışacağız.” şeklinde konuştu