ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Erzincan'a 100 milyon dolarlık dev sanayi yatırımı
Erzincan'a 100 milyon dolarlık dev sanayi yatırımı
BJK Hradec Kralove maçı hazırlıklarına başladı
BJK Hradec Kralove maçı hazırlıklarına başladı
Ertuğrul Doğan: Salah ile anlaşma yok
Ertuğrul Doğan: Salah ile anlaşma yok
Gençlerbirliği, Kocaelispor’a 2-1 mağlup oldu
Gençlerbirliği, Kocaelispor’a 2-1 mağlup oldu
FB, Sturm Graz maçı hazırlıklarını sürdürdü
FB, Sturm Graz maçı hazırlıklarını sürdürdü
HABERLER>EKONOMİ
28 Ağustos 2009 Cuma - 04:26

ETSO’dan teşvik yaklaşımı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, yeni teşvik yasasının daha etkili olması için bir takım düzenlemelere gidilmesi gerektiğini söyledi.

ETSO’dan teşvik yaklaşımı

Teşviklerin mevcut küçük ve orta ölçekli işletmeleri ve esnafı kapsamamasının önemli bir eksiklik olduğunu kaydeden Yücelik, “Mevcut işletmelerin daha küçük desteklerle daha fazla istihdam ve üretim artışı sağlayabileceği düşünülmektedir. Bu kapsamda 5 ve daha fazla istihdam sağlayacak işletmelerin asgari ücrete kadar olan SGK işveren payı primlerinin hazine tarafından karşılanmasını öneriyoruz” dedi.
ÇAĞRI MERKEZLERİ SORUNU
Erzurum ve bölgede faaliyet gösteren ve istihdam konusunda önemli bir sektör olan GSM ve Çağrı Merkezlerinin de teşvik kapsamına dahil edilmesini isteyen ETSO Başkanı Yücelik, enerji desteğinin de 5084 sayılı yasanın bitiminden itibaren bu teşvik yasası kapsamında devam etmesinin sağlanması gerektiğini söyledi.
KÜÇÜK ÖLÇEKLİ YATIRIMLAR DA DESTEKLENMELİ
Desteklenecek yatırımların ölçeği bölgelere göre farklılık göstermesinin şart olduğunun altını çizen Başkan Yücelik, “Doğu Anadolu bölgesinde kurulacak daha küçük ölçekli yeni yatırımlar da desteklenmelidir. Asgari 50 Milyon TL ve en az 50 işçi sınırları bölgemiz için çok yüksektir. Bu nedenle bu sınırlar bölgemiz için en az 5 Milyon TL ve en az 10 işçi olarak düzenlenmelidir. Desteklerin verileceği dönemler de bölgenin şartları dikkate alınarak uzatılmalıdır. 4. Bölge için öngörülen destek süreleri 7 yıldan 12 yıla uzatılmalıdır” diye konuştu.
YATIRIM EYRİ TAHSİS MODELİ
Bedelsiz arsa tahsisi desteğinin yanı sıra yatırımlar için tahsis edilmiş bölgelerde yatırımcının yapacağı yatırıma uygun yerler için belirlenecek rayiç bedelinin hazine tarafından bu bedelin üzerindeki miktarın yatırımcı tarafından karşılanacak bir yatırım yeri tahsisi modeli getirilmesini isteyen Yücelik daha sonra şunları söyledi; “Mesleki eğitim için verilen desteklerin faydalı sonuçlar vereceğine inanıyoruz. Ancak Sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını kısa sürede karşılayacak bir çözüm değildir. Daha önce uygulanan nitelikli eleman istihdam desteği gibi destekler sağlanmalıdır. Yatırım Destek paketlerinde yer alan birçok teşvik ile ilgili yeterli kaynağın olmaması ve zamanında verilmemesi birçok işletmenin yatırımlarını ertelemesine veya başka beklentilere girmesine yol açmaktadır. İkincil mevzuatın bir an önce çıkarılarak beklentilerin karşılanması sağlanmalıdır.”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Düşük zam esnafı perişan eder”
Hükümet tarafından memurlara önerilen 2+2'lik zam oranının çok düşük ...
Gıda sektöründe Ramazan Bereketi
Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) Erzurum Şube Müdürü Özcan Özgödek, “Ramazan ...
Teknoloji kadayıf imalatçılarını da vurdu
ERZURUM (İHA) – Teknoloji Erzurum'da kadayıf üreticilerini de vurdu. Yıllardır ...
 
Jeotermal atılım
Erzurum'un Pasinler ve Horasan ilçelerinde yapılan sondaj çalışmaları ...
MTA müjde verdi
MTA Genel Müdürlüğü tarafından bir süre önce başlatılan jeotermal etüt ...
Kredi kartı borcu olanlar dikkat!
BKM yaptığı açıklamada, borcunu yapılandırmak isteyen kart hamillerine ...
 
TOKİ’den işyeri satışı
TOKİ'ye ait 312 işyeri ve 50 konut yüzde 25'i peşin, kalan 7 ile 10 yıl ...
Yardım bitti, umut bitmedi
Türkiye Yardım Sevenler Derneği tarafından dağıtılan yardım paketleri ...
Başka çare mi var?
Erzurum’da özellikle küçük esnafın ayakta kalmak noktasında sığınağı banka ...
 
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor ve Bilgilendirme Yaklaşımı!
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Gideri
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
'Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!'
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Dede Korkut'u Anlamak, Ortak Geleceği İnşa Etmektir
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Erzurum'un Sessiz Golü
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva