ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kaymakam Kalkan göreve başladı
Kaymakam Kalkan göreve başladı
Erzurumspor lige Sivasspor maçıyla başlayacak
Erzurumspor lige Sivasspor maçıyla başlayacak
Etkinlikler iptal edildi
Etkinlikler iptal edildi
Tuana'nın fidan hayali gerçek oldu
Tuana'nın fidan hayali gerçek oldu
Arama kaydı bulunan 100 kişi yakalandı
Arama kaydı bulunan 100 kişi yakalandı
HABERLER>EKONOMİ
25 Ocak 2010 Pazartesi - 02:26

ETB’den yatırımcılara çağrı

GHA/ETB Başkanı Hınıslıoğlu, “GAP kapsamındaki iller için uygulanan “Süt Sığırcılığını Teşvik” Projesi’ne Doğu Anadolu Projesi kapsamındaki illerin de dahil edilmesi, bölgede memnuniyetle karşılandı. Siyaset üzerine düşeni yapmıştır; eylem sırası yatırımcıdadır.” dedi.

ETB’den yatırımcılara çağrı

 Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, “Siyaset üzerine düşeni yapmıştır; eylem sırası yatırımcıdadır.” dedi.
//YATIRIMCIYA ÇAĞRI
Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamındaki iller için uygulanan “Süt Sığırcılığını Teşvik” Projesi’ne Doğu Anadolu Projesi (DAP) illerinin de dahil edilmesi, bölgede memnuniyetle karşılandı. DAP illerinin uygulama dışında tutulmasına en etkili tepkiyi gösteren Erzuzrum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, gelinen noktanın memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Sayın Başbakan’a, ilgili bakanlara ve bölge milletvekillerimize teşekkür ediyoruz.” dedi. GAP illerindeki üreticilere yüzde 30 ile 40 hibe desteği sağlayan süt hayvancılığı projesinin, Doğu Anadolu Projesi (DAP) bünyesindeki 16 il için de geçerli hale getirilmesinin, başta yatırımcılara büyük bir sorumluluk yüklediğini kaydeden Hınıslıoğlu, mahalli idarelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve medyanın da, aynı şekilde sorumluluk altına girdiğini ifade etti. Hınıslıoğlu, “DAP kapsamındaki Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van illeri de, tıpkı GAP illerinde olduğu gibi “Süt Sığırcılığını Teşvik” projesinden faydalanacak. Bu teşvik ve ayrıcalıklardan sonra da, bölgemizde hayvancılığı kalkındıramaz ve geliştiremezsek, artık başka şeyler istemeye yüzümüz kalmaz.” ifadelerini kullandı.
//HAYVANCILIKTA SIÇRAMA YAPMAK MÜMKÜN
Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hınıslıoğlu, hayvancılık teşviklerinin, sadece süt değil, et üretimi de dahil edilerek genişletildiğine dikkati çekerek, bu gelişmenin, Erzurum için önemli bir avantajın ele geçirilmesi anlamını taşıdığını dile getirdi. Bölgede hayvancılık sektörünün teşviklere ihtiyaç duyduğunu ve bu ihtiyacı da, yıllardır her platformda gündeme getirdiklerini vurgulayan Başkan Hınıslıoğlu, “İstediğimiz artık olmuştur. İster et, ister süt üretimi olsun, hayvancılığın gelişmesi, kalkınması ve katma değer sağlaması anlamında, hükümetin attığı bu adım önemlidir. Siyaset ve siyasetçiler, üzerine düşeni yapmıştır. Görev sırası şimdi yatırımcıya gelmiştir. Tüm imkanlarımızla hayvancılık sektörü için harekete geçmeli, verilen teşviklerden istifade ederek üretime yönelik yatırımlar yapmalıyız. Bu birliktelik içerisinde mahalli idareler de olmalı, sivil toplum kuruluşları ve medya da olmalı. Bu teşviklere rağmen hayvancılıkta gerekli sıçramayı yapamaz isek, bundan sonraki süreçte bir şey istemeye yüzümüz de olmaz. Hepimizin ve herkesin bakış açısı da bu olmalı.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kredimiz yükselecek'
GHA/Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı ...
Mera uygulamasında yeni süreç
GHA/GHA/ Erzurum’da 1999 ile 2003 yılları arasında 89 köyde tespit, 30 ...
Erzurum imaj kaybetti
GHA/Elazığ, Malatya, Kars, Ardahan ve Van’daki yoğun girişimler, toplumsal ...
 
Nihayet akıllandık
Erzurumlu inşaatçılar, sektör ihalelerinde hüsran yaşamamak ve rekabette ...
Hayırlı olsun!
İHA/DAP kapsamındaki Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Erzincan, ...
‘Memur hak kaybına uğradı’
ERZURUM(CİHAN)- Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, memurların ...
 
Kurulan şirket sayısı yüzde 9.2 azaldı
DÜNYA/Kurulan şirket ve kooperatif sayısı 2009 yılında yüzde 9.2 azalırken, ...
Esnaf pirim borcu affı bekliyor
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
SYDV 2009 bilançosu açıklandı
GHA/Palandöken Kaymakamlığı, 2009 yılında ihtiyaç sahibi aileler için ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva