ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kurbanlıklar sadece seyirlik
Kurbanlıklar sadece seyirlik
Peçeteye emdirilmiş uyuşturucu ele geçirildi
Peçeteye emdirilmiş uyuşturucu ele geçirildi
ATAUNİV’den liselilere farmakoloji bilgilendirmesi
ATAUNİV’den liselilere farmakoloji bilgilendirmesi
ATAUNİV’den bilgi üretiminde küresel vizyon
ATAUNİV’den bilgi üretiminde küresel vizyon
Erzurum'da 318 gıda işletmesi denetlendi
Erzurum'da 318 gıda işletmesi denetlendi
HABERLER>GUNCEL
7 Aralık 2006 Perşembe - 00:00

ERZURUM’A HAVA AMBULANSLARI GELİYOR

Son sistem teknoloji ile donatılan ve içerisinde gerekli sağlık ekibinin bulunduğu helikopter ambulanslar Ankara, İstanbul, Erzurum, Çanakkale, İzmir, Antalya, Adana, Trabzon, Samsun, Sivas, Afyon, Bursa, Van ve Diyarbakır'da, uçak ambulans ise yine başkentte konuşlandırılacak.

ERZURUM’A HAVA AMBULANSLARI GELİYOR

ERZURUM’A HAVA AMBULANSLARI GELİYOR Son sistem teknoloji ile donatılan ve içerisinde gerekli sağlık ekibinin bulunduğu helikopter ambulanslar Ankara, İstanbul, Erzurum, Çanakkale, İzmir, Antalya, Adana, Trabzon, Samsun, Sivas, Afyon, Bursa, Van ve Diyarbakır'da, uçak ambulans ise yine başkentte konuşlandırılacak. Türkiye, 2007 yılında hava ambulans sistemine geçiyor. Sağlık Bakanlığı, aralarında Erzurum’un da bulunduğu14 ilde kullanılmak üzere 16 helikopter ambulans ve 1 uçak ambulans alıyor. Trafik kazaları, deprem, yangın, heyelan, çığ gibi doğal afetler başta olmak üzere acil yaralı ve hastaların tahlisiyesinde kullanılacak olan hava ambulans sisteminin Türkiye'ye yıllık maliyeti 10-20 milyon dolar. Her ilde en az bir hastanenin helikopter pisti olacak. Türkiye, Avrupa'da ve gelişmiş bir çok ülkede yıllardır insanlara hizmet veren hava ambulans sistemiyle 2007 yılında tanışacak. Hemen her dönem yapılmak istenen ancak bir türlü başarılamayan sistem için hazırlıklar son aşamaya geldi. Sağlık Bakanlığı, hava ambulans filosu kurmak için kolları sıvadı. Bakanlık, 14 ilde kullanılmak üzere 16 ambulans helikopter ve 1 uçak ambulans almayı kararlaştırdı. Son sistem teknoloji ile donatılan ve içerisinde gerekli sağlık ekibinin bulunduğu helikopter ambulanslar Ankara, İstanbul, Erzurum, Çanakkale, İzmir, Antalya, Adana, Trabzon, Samsun, Sivas, Afyon, Bursa, Van ve Diyarbakır'da, uçak ambulans ise yine başkentte konuşlandırılacak. Sağlık Bakanlığı, helikopter ve uçağı satın almak yerine maliyeti düşürmek için "hizmet alımı" yoluyla hizmete sokacak. Sağlık Bakanlığı'nın uygun göreceği yerlerde hava araçları konuşlandırılacak. Hava ambulansları trafik kazaları, deprem, yangın, heyelan, çığ gibi doğal afetler başta olmak üzere acil yaralı ve hastaların tahliyesinde kullanılacak. Helikopter ve uçaktan sosyal güvencesi ve ekonomik düzeyi ne olursa olsun ihtiyacı olan bütün vatandaşlar yararlanacak. Araçlar, yurt içi ve yurt dışında her türlü göreve gidebilecek durumda hazır bekletilecek.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
VALİ GÜVENÇ, EĞİTİMCİLERİ DİNLEDİ
Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, yapımı geçtiğimiz yaz biten ve açılışı ...
PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANI BİRDAL:
Gençlere yatırım, geleceğe yatırımdır Palandöken Belediye Başkanı Birdal: ...
OTOMOBİL YAYAYA ÇARPTI:1 ÖLÜ
Erzurum’da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü.
 
Kar yağmadı, turist sayısı düştü
Karın yağmaması birçok yoksul vatandaşı memnun ederken turizm sektörünü ...
ERZURUM'LU ATLETLER ŞAMPİYONLUĞA KOŞTULAR
Atletizm Federasyonu tarafından Mersin'de düzenlenen Kulüpler arası kros ...
Deniz Feneri Derneği engellileri sevindiriyor
Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Temsilciliği yardımlarını sürdürüyor. ...
 
NARMAN’DA ÇİFTÇİ EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLÜYOR
ÜNİVERSİTE ÇİFTÇİYE EĞİTİM DESTEĞİ VERİYOR Narman İlçesi’nde Kaymakamlık ...
OLTU'DA HAFİF ŞİDDETTE DEPREM
Oltu İlçesi'nde akşam saatlerinde hafif şiddette bir deprem meydana geldi.
KOBİLERDE DURGUNLUK HAKİM
Hazine Müsteşarlığı 2006 Yılının 11 ayında KOBİ Yatırım Teşvik Belgelerine ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva